Farní charita Prachatice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Farní charita Prachatice
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Azylový dům pro rodiny s dětmi
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Poslání Intervenčního centra
Zákon o sociálních službách
Centrum pro zdravotně postižené Středočeského kraje
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Obor: Sociální práce se zdravotnickým profilem
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Fakultní nemocnice Ostrava
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Denní stacionáře.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Terénní programy.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Azylový dům pro rodiny s dětmi
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Dobrovolnické programy
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Farní charita Prachatice Poskytovatel registrovaných sociálních služeb: Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi Dům sv. Petra pro muže v Záblatí Most naděje – terénní program Realizátor dalších projektů ve prospěch osob v nouzi: Charitní šatník – pro osoby a rodiny v hmotné nouzi Potravinový a hygienický program – pro rodiny v hmotné nouzi Opus Prachatice – podporuje zaměstnanost Kontakt: Mgr. Michaela Veselá – ředitelka (tel.: 388 328 226; 607 768 118) Kancelář ředitele – Vodňanská 7, 383 01 Prachatice

Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi Zařízení je určené pro ženy a matky s dětmi, které se na přechodnou dobu ocitly bez přístřeší. Jedná se o azylový dům, který poskytuje na přechodnou dobu max. 6 měsíců takové sociální služby a činnosti, které napomáhají uživatelce situaci řešit. Cílem je, aby byla uživatelka schopna zajistit si bydlení a zaměstnání a osamostatnit se. Poskytované základní činnosti definovány zákonem o sociálních službách: Základní sociální poradenství (sociální dávky, základní právní informace….). Poskytnutí ubytování (v samostatných pokojích, které jsou vybavené nábytkem i lůžkovinami). Vytvoření podmínek pro přípravu stravy (uživatelky mohou vařit ve společné kuchyni, která je vybavena základním inventářem). Činnosti ve prospěch práv a oprávněných zájmů (doprovod na úřady, zprostředkování potřebných informací, pomoc při konkrétních problémech).

Charitní domov sv. Dominika Savia pro matky s dětmi Kontakt: Slunečná 1135, 383 01 Prachatice tel.: 388 310 274 e-mail: azyl.prachatice@charita.cz web: http://prachatice.charita.cz./ SLUŽBA JE POSKYTOVÁNA V NEPŘETRŽITÉM PROVOZU

Dům sv. Petra pro muže Záblatí Dům sv. Petra je pobytová sociální služba určena mužům od 18 let, kteří z různých důvodů ztratili své rodinné zázemí a ocitli se bez střechy nad hlavou. Uživatelé přicházejí do azylového domu např. po ukončení výkonu trestu odnětí svobody, z ústavního léčebného pobytu, či z „ulice“. Naším hlavním cílem je jejich znovuzačlenění do běžného života. Naše úsilí směřuje též na znovunavázání klientových vazeb s původní rodinou a narovnání partnerských a rodinných vztahů. Poskytované základní činnosti definovány zákonem o sociálních službách: Základní sociální poradenství (sociální dávky, základní právní informace….). Poskytnutí ubytování (v 4-5 lůžkových pokojích, které jsou vybavené nábytkem i lůžkovinami). Vytvoření podmínek pro přípravu stravy (uživatelé mohou vařit ve společné kuchyni, která je vybavena základním inventářem). Činnosti ve prospěch práv a oprávněných zájmů (doprovod na úřady, zprostředkování potřebných informací, pomoc při konkrétních problémech).

Dům sv. Petra pro muže v Záblatí Kontakt: Záblatí 38, 384 33 Záblatí tel.: 388 310 979 e-mail: azyl.zablati@charita.cz web: http://prachatice.charita.cz./ SLUŽBA JE POSKYTOVÁNA V NEPŘETRŽITÉM PROVOZU

Most naděje – terénní program Most naděje je terénním programem, který poskytuje službu sociálního poradenství rodinám i jednotlivým osobám na území okresu Prachatice (Vimpersko, Volarsko, Netolicko a Prachatice). Cílem programu je pomoci všem, kteří se ocitli ve vážné sociální situaci a nejsou schopni tento stav sami a bez pomoci řešit. Naše služba je výjimečná tím, že pracovník se dostaví přímo na domluvené místo, které je pro zájemce dostupné a pro něj příjemné a bezpečné (domácí prostředí, zaměstnání apod.) Most naděje úzce spolupracuje s odborem sociálních věcí při MěÚ Prachatice, Probační a mediační službou a s ostatními poskytovateli sociálních služeb na území své působnosti. Zároveň spolupracuje se zařízeními Farní charity Prachatice – Charitní domovem sv. Dominika Savia pro matky s dětmi a Domem sv. Petra pro muže. Poskytované základní činnosti definovány zákonem o sociálních službách: Základní sociální poradenství (sociální dávky, základní právní informace, dluhové poradenství….). Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím (doprovod na úřady, zprostředkování potřebných informací…) Činnosti ve prospěch práv a oprávněných zájmů (pomoc při konkrétních problémech—bydlení, zaměstnání, péče o dítě...).

Most naděje – terénní program Kontakt: Kancelář – Vodňanská 7, 383 01 Prachatice tel.: 731 598 765 nebo 731 598 766 e-mail: most.nadeje.prachatice@charita.cz web: http://prachatice.charita.cz./ Provozní hodiny: pondělí – pátek 8,00 – 16,30 hodin SLUŽBA JE POSKYTOVÁNA ZDARMA, DISKRÉTNĚ A ANONYMNĚ.