Č. 18 – S VĚTADÍLY A SIE, A FRIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne 2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala Ludmila Kebzová
Advertisements

Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Afrika SOUTĚŽ RISKUJ Pokračovat Zdroje obrázků
Černý Petr – CIZOKRAJNÁ ZVÍŘATA slovní zásoba − rusky
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Savana Obr. 1 – Savana – Gambie
Severní Afrika VY_32_INOVACE_Ze z 2
č. 21 – Česká republika a Evropa – opakování 8. a 9. ročník
č. 12 – Vesmír a Země, planeta Země
Č. 20 – S VĚTADÍLY A MERIKA, A USTRÁLIE A O CEÁNIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI25 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
Č. 16 – Krajinná sféra země Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
č. 2 – Hranice státu ČR a Evropa
4-ČR- POLOHA, ROZLOHA, SOUSEDNÍ STÁTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor výukového materiálu:
Historie a současnost ochrany přírody v České republice
HOSPODÁŘSKÉ ORGANIZACE - opakování
postup tvorby prezentace
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
EGYPTSKÁ KULTURA A VZDĚLANOST
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Litva, Lotyšsko a Estonsko
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Č. 10 – Kraje ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek.
Chráněná území v České republice
Č.22 - E VROPA – CESTOVNÍ RUCH A REKREACE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno.
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník
Tomáš Garrigue Masaryk
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
 Organizace OSN pro výchovu, vědu a kulturu  Sídlí v Paříži  Do Seznamu světového dědictví zařazuje významné památky, které vytvořila příroda nebo.
Baroko, prvky baroka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
OCHRANA PŘÍRODY Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_124 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_125 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Č. 8 – Podmínky ČR, rozmístění obyvatelstva, vesnice a města Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 6. ročník
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh: 6.
Počátek novověku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Autor výukového materiálu:
Autor: Mgr. Věra Sklenářová
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Afrika - rostlinstvo a živočišstvo
Národní parky - opakování Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Bitva na Bílé hoře Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Biosféra Savany Jan Dušek.
TROPICKÝ PÁS Tropický deštný les
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Vliv náboženství na chápání světa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek.
Jdeme do zoo KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Afrika – poloha, rozloha
Kryštof Kolumbus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Podnebí a přírodní krajiny Afriky
Národní parky - opakování
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Transkript prezentace:

Č. 18 – S VĚTADÍLY A SIE, A FRIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. název Světadíly Asie, Afrika anotace Žáci si upevňují znalosti o světadílech, poznávají a rozlišují přírodní a společenské znaky. Získávají další nové znalosti na dané téma. Součástí prezentace je i pracovní list. očekávaný výstup ZV – LMP Člověk a příroda – 2. stupeň Z – vyhledat na mapách jednotlivé světadíly a oceány - rozlišit zásadní přírodní a společenské znaky světových regionů druh učebního materiálu Prezentace druh interaktivity Výklad ročník 7.7.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. A SIE

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. A SIE (P OLITICKÁ MAPA ) - ~50 států - největší: Rusko, Čína, Indie - nejvyspělejší: Japonsko, Izrael

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. PŘÍRODA VÝZNAMNÉ OBJEKTY ASIE poušť Gobi Jedna z nejchladnějších pouští na světě. (až -40 o celsia) sopka Fudži Stále aktivní sopka, poslední erupce (Japonsko) řeka Ganga Posvátná řeka Indů, nachází se v severní Indii. posvátné koupele Indové věří, že pokud se vykoupete v Ganze, vaše duše bude očištěna.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. HISTORIE VÝZNAMNÉ OBJEKTY ASIE Buddhismus - Buddhismus je nábožensko-filosofický systém, jehož základ vytvořil Gautama Buddha pravděpodobně v 5. století př. n. l. v severovýchodní Indii. - Nemá stanoveného boha. Velká čínská zeď - Starý systém opevnění táhnoucí se napříč severní Čínou. - Zeď se táhne v ohromující délce cca 6000 km (se všemi odbočkami 8858,8km).

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. OBYVATELSTVO A FRIKA Nejrozšířenější etnika Afriky - Arabové - Afričané - Berbeři - Masajové - Himbové

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. A FRIKA - STÁTY

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. VÝZNAMNÉ OBJEKTY AFRIKY Národní park Serengeti - Severní Tanzanie, východně od Viktoriina jezera. Jedná se o jedno z nejslavnějších a nejrozsáhlejších chráněných území Afriky. - Založen v roce Egyptské pyramidy a hieroglyfy - Pyramidy jsou pohřební budovy pro dávné faraony Egypta. Přes 100 metrů vysoké. - Egypťané nazývali hieroglyfy "písmo bohů" neboť věřili, že jej vynalezl bůh Thovt.

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. F AUNA A FRIKY Slon Velbloud Zebra Antilopa Žirafa Nosorožec Gorila Hyena Hroch Krokodýl Šimpanz Lev

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou: A. Strádalová, Mgr. D. Nováková. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. O DKAZY Zdroj obrázku: Všechny uveřejněné odkazy [cit ] dostupné pod licencí Public domain – na Asie (Mapa) – Vlastní výroba Asie (Politická mapa) – Vlastní výroba Poušť Gobi - Sopka Fudži - Ganga (Mapa) - Velká čínská zeď - Buddhistický chrám Posvátná koupel - Obyvatelé Afriky Politická mapa Afriky Národní park Serengeti Pyramidy - Hieroglyfy Slon Velbloud Zebra Antilopa Žirafa – Nosorožec – Gorila – Hyena – Hroch – Krokodýl – Šimpanz – Lev -