Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko 13.6.2006 Spolufinancováno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
P REZENTACE MAS K RÁLOVSKÉ STEZKY O. P. S. Cestovní ruch a formy podpory Chotěboř
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Integrovaný plán rozvoje města Náchoda na období Jednání Řídícího výboru Náchod,
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Program rozvoje cestovního ruchu Královéhradeckého kraje Úvodní setkání řídící skupiny – 28. června 2007– Hradec Králové 1 PROGRAM ROZVOJE CESTOVNÍHO RUCHU.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE
Volnočasové projekty a EU financování
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, / 11 DOPRAVNÍ SEKTOROVÉ STRATEGIE 2. FÁZE Workshop DF a EPS, Ing. Martin.
Program dnešního setkání OPS ( )
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
Analýza potenciálu cestovního ruchu v turistické lokalitě Hranicko
P13 MARKETING MĚST A OBCÍ Demokratická společnost by měla dát lidem příležitost spolupodílet se na rozhodnutích týkajících se jejích obce, města, regionu.
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Integrovaný projekt RENESANCE REGIONU TELČSKO Závěrečná obhajoba předběžné studie proveditelnosti 25. května 2007.
ePraha a podpora turismu Ivan Seyček Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS ePraha a podpora turismu.
Regionální konference v MSK
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Akční plán 2012 marketingové strategie rozvoje CR turistické oblasti Ostravsko VIZE: Zkvalitnění a rozšíření nabídky cestovního ruchu TO Ostravsko CÍLE:
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska.
2. setkání pracovní skupiny projektu MOS obcí v územním obvodu ORP Chomutov Místo: Chomutov Dne: , 13:00 hod. C ESTOVNÍ RUCH – PROJEKT MOS.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
© Berman Group. Strategický plán a tvorba koncepce rozvoje města Písku do roku 2025 Komise pro strategický rozvoj Vyhodnocení nadřazených koncepčních.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Strategie rozvoje obce – tvorba koncepčního dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem na období fáze tvorby koncepčního dokumentu Mgr.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Název akce, místo, datum.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Transkript prezentace:

Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno evropskou unií

Přehled aktivit Analýza potenciálu cestovního ruchu mikroregionu Zpracování Strategického plánu rozvoje cestovního ruchu mikroregionu Hranicko Činnost pracovní skupiny cestovního ruchu Příprava podkladů pro analýzu konkurenceschoponosti Audit, finanční řízení projektu Spolufinancováno evropskou unií

Vzhledem ke stavu rozvoje CR na území mikroregionu byl identifikován následující postup: Analýza (trh, zdroje, konkurenti a prostředí)  Strategie (segmentování, zacílení, umístění)  Marketingový mix (produkt, cena, propagace, distribuce) Spolufinancováno evropskou unií

Analýza potenciálu cestovního ruchu mikroregionu Analýza současného turistického potenciálu mikroregionu Analýza plánovaných investičních akcí v mikroregionu s dopadem na cestovní ruch v horizontu programovacího období Analýza současné činnosti mikroregionů Záhoran, Podlesí a Rozvodí a města Hranic v oblasti CR Spolufinancováno evropskou unií

1.Sběr, třídění dat a vyhodnocení dokumentů Během přípravné fáze byl proveden sběr značného množství dat, které měly zamezit nepřesné interpretaci současné situace CR v mikroregionu, přijetí nepodložených závěrů a doporučení. Značné množství publikovaných i nepublikovaných zpráv, analýz a dalších dokumentů relevantních pro rozvoj cestovního ruchu mikroregionu bylo prostudováno a vyhodnoceno. Dokumenty zahrnují i analýzy současných a budoucích trendů v cestovním ruchu na národní i regionální úrovni, strategické dokumenty v oblasti cestovního ruchu na národní i regionální úrovni a komparativní studie rozvoje a organizace turismu. Spolufinancováno evropskou unií

2. Průzkum potenciálu cestovního ruchu Ve všech obcích mikroregionu bylo provedeno dotazníkové šetření, které identifikovalo potenciál cestovního ruchu v jednotlivých lokalitách regionu. V rámci tohoto průzkumu byly identifikovány turistické atraktivity a občanská vybavenost každé obce mikroregionu. Kulturní dědictví Přírodní zdroje Návštěvnické atraktivity Outdoorové aktivity Kulturní, sportovní a společenské akce Ubytování Služby návštěvníkům Dopravní dostupnost Spolufinancováno evropskou unií

3. Závěry analýzy V mikroregionu je řada kulturních a přírodních atraktivit, které lze turistům nabízet x malá nebo žádná propagace těchto cílů Dobré podmínky pro rekreaci hory, lesy, cykloturistiku, pěší turistiku, agroturistiku, zimní sporty, rybářskou turistiku i adrenalinové sporty – orientace na aktivní dovolenou Řada zajímavých kulturních a sportovních akcí Dobrá dopravní dostupnost obcí Vlastní aktivní činnost mikroregionů Záhoran, Rozvodí a Podlesí Nízký stupeň služeb – zejména ubytování pouze v Hranicích, Teplicích n. Bečvou, v Hustopečích n. Bečvou a na Potštátě, nevhodná otvírací doba stravovacích zařízení na cyklotrasách Neexistující spolupráce mezi poskytovateli služeb, spíše rivalita Špatná informovanost o nabídce mikroregionu Spolufinancováno evropskou unií

Plán rozvoje cestovního ruchu mikroregionu Hranicko Stanovení cílů a aktivit rozvoje CR mikroregionu Návrh konkrétních činností směřujících k naplnění definovaných cílů a aktivit Zajištění souladu činností mikroregionů Záhoran, Podlesí a Rozvodí a města Hranic s aktivitami mikroregionu Hranicko jako celku Spolufinancováno evropskou unií

Činnost pracovní skupiny cestovního ruchu Do dnešního dne proběhly 4 pracovní schůzky. Pracovních schůzek se pravidelně účastnili zástupci mikroregionu Hranicko a je jednotlivých podcelků - mikroregionů Záhoran, Podlesí a Rozvodí a města Hranic. Počet účastníků jednotlivých workshopů se pohyboval mezi 10 až 15. Výstupy z těchto schůzek je doposud velmi pozitivní a tato činnost významně přispívá k realizaci projektu. Spolufinancováno evropskou unií

Příprava podkladů pro analýzu konkurenceschoponosti Příprava dotazníků pro šetření mezi návštěvníky mikroregionu Zpracování metodiky šetření a jejího vyhodnocování Šetření proběhne v červenci – září 2006Cíl: zjistit požadavky a připomínky návštěvníků na turistickou nabídku mikroregionu Spolufinancováno evropskou unií

Plán aktivit příštího období Analýza konkurenceschopnosti: pohled návštěvníků (dotazníkové šetření), pohled poskytovatelů služeb CR (osobní pohovory, workshopy), syntéza vstupů a stanovení závěrů analýzy Příprava 4 konkrétních produktových balíčků Zpracování regionálního marketingového plánu Pilotní projekt obce Rouské – studie proveditelnosti pro rozhlednu z bývalého vodojemu Spolufinancováno evropskou unií

Audit a finanční řízení projektu Audit za období září – prosinec 2005 byl proveden v lednu 2006 na celkovou částku Kč. Nebyly shledány žádné nedostatky. Finanční řízení projektu Plánované náklady Kč Skutečně vynaložené náklady Kč Spolufinancováno evropskou unií