A CO BY MĚL UMĚT KDO BY MĚL BÝT MĚSTSKÝM ARCHITEKTEM  3. Konference Platformy architektů měst    pořádaná společností Petra Parléře o.p.s.    ve.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Památky Unesco Česká republika.
Advertisements

CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Hornická města 2009 Kutná Hora. 1. září 1997 – Přesun do nové budovy Vladislav Slavíček – ředitel GJO 570 žáků a 40 učitelů 4 počítačové učebny.
Ekologický urbanismus zkušenosti z Úval JUDr. Ing. P. Petržílek, Ph.D. místostarosta Seminář pořádaný Ekologickou platformou při ČSSD a Masarykovou.
Památky UNESCO v ČR V České republice je do Seznamu
VÝŠKOVÉ STAVBY A ROZVOJ MĚSTA OLOMOUCE? Olomouc, Sblíženi politikou - výchova k aktivnímu občanství a lokální demokracii CZ.1.07/3.1.00/
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Památková hlediska ochrany urbanistické struktury sídla příklady ze Zlínského kraje dubna 2010.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
KRUM INVEST a. s. Ing. Pavel Kopačka
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
ČESKÉ DĚDICTVÍ UNESCO Jan Janeček.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Kutná Hora,
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
1/ Barokní architektura
PŮSOBENÍ FAKULTY STAVEBNÍ VŠB-TU OSTRAVA V KLASTRECH
KRAJE ČR HLAVNÍ MĚSTO PRAHA.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
V ROCE 2010 BYLO NA SEZNAMU U N E S C O 911 POLOŽEK, Z TOHO 704 PAMÁTEK KULTURNÍCH, 180 PŘÍRODNÍCH A 27 SMÍŠENÝCH VE 148 STÁTECH SVĚTA. Česká republika.
Česká republika: Plzeň Hospodářský zeměpis
Opava.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Plana.a.okoli.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
VYSOČINA.
PROJEKT MISTER (Military and Industrial SiTes Reuse) Využití vojenských a průmyslových areálů VELKÁ HLEĎSEBE.
Obnova památkové rezervace v Kadani a ekonomické důsledky
Praha Andy Poláková.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
SÍDELNÍ STRUKTURA ČESKÁ REPUBLIKA.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
PAMÁTKY UNESCO Martin VRZALA.
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Znáš Víš, které to jsou ? PAMÁTKY UNESCO V ČR
Kultura vrcholného a pozdního středověku
Dana Matějovská ° Konference RUV ° FA ČVUT v Praze2 Architekti ctí známé tři principy architektury (Vitruvius) Krása Kvalita konstrukce Účelnost.
Umělecké styly Aneta Silvestrová, Dora Procházková, Karolína Pavlová, eliška Rosická, Karolína richterová a Lucie Kopelentová.
KROMĚŘÍŽ zkušenosti z programového období
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
Téma: Gotika v českých zemích Vypracovala: Ing. arch. Marie Nosková.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Renesanční umění Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Rekonstrukce bývalé textilní továrny v Hejnicích Ještědská stavební společnost spol. s r.o.
BAŤŮV MRAKODRAP 21 Trpkoš Jan POHLED NA BUDOVU.
Autor projektu: Mgr. Michaela Kerdová
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
PLÁN ČINNOSTI plán činnosti ČKA na období 05/2017–04/2018
Metodický list / anotace:
Česká republika - Kutná Hora
Město a příměstské oblasti
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Záchranný výzkum v Osoblaze (okr. Bruntál) 2014
Manýrismus VY_32_INOVACE_46_930
Město Brno Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Digitální učební materiál Digitální učební materiál
Plnění Politiky architektury a stavební kultury ČR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Renesance a humanismus
Monaco Knížectví princezny
Forma a obsah VY_32_INOVACE_45_897
Nákladové nádraží Žižkov Parková čtvrť Central Group
Blízký východ a Persie VY_32_INOVACE_46_918
Transkript prezentace:

A CO BY MĚL UMĚT KDO BY MĚL BÝT MĚSTSKÝM ARCHITEKTEM  3. Konference Platformy architektů měst    pořádaná společností Petra Parléře o.p.s.    ve spolupráci s MMR ČR a městem Sříbro    1. říjen 2014    Městské muzeum ve Stříbře Panelová diskuse – Stašek Žerava

OBSAH PŘÍSPĚVKU : PROLOG 1. kdo je to developer a kde se tu vzal ? 2. pokud tu byl vždy, v čem je dnes jiný ? 3. developer – dobrý sluha, zlý pán, 4. nepostradatelný partner, ale pro koho ? 5. městský architekt

Bruggy, Belgie Výsledky práce developerů v historii – Machu Picchu, Peru

Výsledky práce developerů v historii – Benátky, Itálie

Výsledky činnosti developerů v historii – Český Krumlov

Nenechejme se zmást organičností, rostlostí, zdánlivou nahodilostí sídel ! Developeři minulosti budovali své investice velmi uvážlivě, nemohli si dovolit postupovat stylem „pokusů a omylů“. Možná neměli architektonické vzdělání v dnešním smyslu slova, ale jejich pozornost a respekt k přírodním podmínkám, k tradici a zkušenosti předků, specializované znalosti statiky, stavební technologie, technického vybavení budov, estetických principů…(viz. např. Vitruviových 10 knih o architektuře) byla na vrcholu poznání své doby… (…lokátoři středověkých měst, Napoleon III. – prefekt Hausssmann, Baťa – Karfík, Hitler – Speer…) Mali, Timbuktu

Výsledky činnosti developerů v historii Olešná u Berouna Výsledky činnosti developerů v historii Teotihuacán Mexiko

Výsledky činnosti developerů v historii – Palmanova, Itálie

Živelný rozvoj ? Kdepak…koncepce, dlouhodobá vize, nosná urbanistická myšlenka, usměrnění, regulace… Leonardo da Vinci, Town plan of Imola (cca 1502) Camillo Sitte – reg. plán z r. 1895

Olomouc - Pražská východ obytná čtvrt developerské spol. ORANGE BOOK

Developerské prohřešky – chrám Zesnutí panny Marie x obytný věžák Jeruzalém, pohled na Sion z Olivové hory

Developerské prohřešky – Monte Carlo – hotelová krajina

Developerské prohřešky – OD Prior Jihlava na místě původního špalíčku měšťanských domů tzv. „Kreclu“ na Masarykově náměstí uvnitř Městské památkové rezervace

Developerské prohřešky – 22 patrový obytný dům Šantovka Tower v ochranném pásmu Městské památkové rezervace Olomouc

Děkuji za pozornost.