Spolupráce s o.s.Rytmus a pracovní rehabilitace Karel Doležal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

ww.autismus.cz Představení oddělení Sociální rehabilitace (SR) V Holešovičkách 1A/593, Praha 8, tel., fax: 284 684.
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Prezentace k projektu REPRO CV
J AK SE ZAŘADIT DO SPOLEČNOSTI ? N A KOHO SE MOHU OBRÁTIT ? Praktická část.
Podnikatelské setkání 2013 Hotel ALLVET Ing. Jan Marek ředitel KOP ÚP ČR Vyškov.
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Podporované zaměstnávání - metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením III reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Příležitost dělá(t) zaměstnance
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Podpora jedinců s postižením při vstupu na volný trh práce v Rakousku PhDr. Lucie Procházková.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
ÚŘAD PRÁCE.
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
REKVALIFIKACE REALIZOVANÉ ÚŘADEM PRÁCE HL. M. PRAHY
Firemní kultura - změna motivační strategie
Trh práce VY_32_INOVACE_ Trh práce = místo, kde se střetává poptávka po práci (zaměstnavatelé) s nabídkou práce (uchazeči o zaměstnání) Práce.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Ing. Dominika Prchlíková
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Spolek Trend vozíčkářů Olomouc
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Petra Tázlarová „personální poradenství“
Když potřebujete pomoc při hledání místa... Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
S handicapem zpět do zaměstnání
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Absolventi na trhu práce
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
GISáček 2004 Jiří Caudr Internetové řešení evakuačního plánu města Olomouce evakuační plán Vedoucí práce: Doc. RNDr. Vít Voženílek, CSc.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
Problematika zaměstnávání OZP. Zaměstnávání OZP a legislativa Upravuje zákon 425 /2004 Sb. o zaměstnanosti Za OZP považuje zákon 425 /2004 osoby, které.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Projekt VIP Kariéra II - KP Bez bariér až na trh práce Ing. Jana Trhlíková Konference , Praha.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Networking v podporovaném zaměstnávání skrze byznys snídaně Markéta Blahetková Pracovní konzultantka Rytmus, o. p. s. – od klienta k občanovi.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Sociální podnikání v Praze
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Transkript prezentace:

Spolupráce s o.s.Rytmus a pracovní rehabilitace Karel Doležal

Po skončení Praktické školy – uchazeč o práci na úřadu práce Brigáda na jedno dopoledne v týdnu – Billa - pomocník účetní, práce na PC Hledání práce s pracovní konzultantkou – internet v pobočce MK – oslovení firmy Scanservice

Domlouvání pracovní rehabilitace - Úřad práce Praha–východ Hledání práce s pracovní konzultantkou – společnost Ufon Výběrové řízení Domlouvání kroků k provádění pracovní rehabilitace, schůzka pracovní skupiny Nástup do práce – společnost Ufon, operátor call centra

Začátek pracovní rehabilitace - půl roku evidovaný jako uchazeč o práci Asistence na pracovišti – poradenství, trénink, posilování dovedností Spolupráce se zaměstnavatelem Jak nového spolupracovníka vnímají kolegové a nadřízení

Současnost Co je nového po půl roce v práci Pohled na spolupráci Úřadu práce a o.s. Rytmus při provádění pracovní rehabilitace z pohledu jejího uživatele

Děkuji za pozornost

Pár shrnujících slov na závěr z pohledu pracovní konzultantky Jana Švajglová, Praha,

Pro ÚP může být výhodné:  Konzultantka vyjedná: - úpravu pracovní doby a náplně - asistenci na pracovišti při: ► vyřízení nástupních formalit a zapracování ► budování sociálních kontaktů, odhadu a nácviku vhodného vystupování  Konzultantka podporuje uživatele i zaměstnavatele v oblastech důležitých pro udržení práce. Pro Rytmus je výhodné:  V rámci pracovní rehabilitace za tuto službu dostane zaplaceno.

Využití nástroje Pracovní rehabilitace:  Z prezentace vyplývá využití delšího časového úseku pro nástup, zapracování a udržení práce.  PR je nástrojem s plánovaným delším časovým průběhem.  Lidé se znevýhodněním a postižením často tuto komplexní pomoc a podporu využijí.  Děkuji za pozornost