Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

1 Konference EQUAL Praha NTS „D“ Adaptabilita a celoživotní učení.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
ECVET v Programu celoživotního učení
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
(Ne)vzdělanost v soukromém podnikání
Finanční možností svépomocných skupin
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Celostátní síť pro venkov
Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Cykloturistika Produkty Služby Infrastruktura Propagace.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
© 2007 Sdružení pro Informačně poradenský systém tvořené společnostmi KPMG Česká republika,s.r.o, Gradua-CEGOS, s.r.o. a OKsystems s.r.o. Všechna práva.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
KONFERENCE projektu „Net ZP - Síť péče o osoby se zdravotním postižením „ j Prezentace s názvem: Proč a jak zaměstnávat OZP na volném trhu práce Tomáš.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
KONFERENCE Šance pro děti v ohrožení na Vysočině
Orlické hory pro všechny Proč si pořídit certifikát? Kostelecké Horky VÍTEJTE !
Beskydy pro všechny Pilotní projekt hodnocení objektů CR pro znevýhodněné skupiny Workshop Proč si pořídit certifikát aneb Otevřete své zařízení pro další.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Poznejte regiony České republiky 2015, Praha, 25. března 2015.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
_ Marketingový mix na podporu domácího cestovního ruchu 21/05/13 Radka Neumannova.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Transkript prezentace:

Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec

Cíl Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

A jak jsme podpořili sociální cestovní ruch? Vydali jsme se do Beskyd navštívit turistická zařízení, ptali jsme se na podmínky osob se zdravotním postižením ………… a zjistili jsme, že …. Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Zdravotně postižení mají pozitivní vztah k cestovnímu ruchu Beskydy jsou pro zdravotně postižené atraktivní destinací Provozovatelé turistické infrastruktury mají zájem o tuto klientelu Vyškolený personál pomáhá odstranit jejich problémy a obavy a přispívá k příjemnému pobytu Některé „tvrdé bariéry“ lze zmírnit vhodnými službami Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

 Chybí užitečné informace Nejenom stavební bariéry¨, ale také chybí služby Chybí znalosti a dovednosti personálu Ve školách se problematice osob se zdravotním postižením nevěnuje pozornost Personál často neumí reagovat na specifické potřeby zdravotně postižených Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Jak  změnit na ? → Podporovat rozvoj sociálních podniků, které by nabízely služby pro sociální cestovní ruch → Ukázat cestu lidem, kteří hledají práci, jak se v tomto sociálním podnikání mohou uplatnit → Umožnit jim získat základní dovedností pro práci s osobami se zdravotním postižením → Vzdělávat studenty a absolventy škol cestovního ruchu pro práci s osobami se zdravotním postižením → Rozvíjet dovednosti zaměstnanců infrastruktury cestovního ruchu pro komunikaci s osobami se zdravotním postižením Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Systém certifikace bezbariérovosti pro zařízení cestovního ruchu (kritéria, certifikační bod, certifikační komise, certifikát) Kritéria pro získání značky (mapují tvrdé a měkké bariéry) Přístupnost certifikačního systému pro širokou veřejnost Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Sociální observatoř Internetový portál pro mapování dostupnosti regionu pro osoby se zdravotním postižením Průběžně aktualizovaná databáze ubytovacích zařízení se značkou „Bez bariér“ (získání certifikace) i bez značky Pro turisty Informace o bezbariérovosti hotelů a restaurací Nabídka turistických cílů Novinky Pro zařízení cestovního ruchu Certifikace on-line Možnost registrace v databází Poradenství pro bezbariérovost Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Děkuji za pozornost „Ve svém boji se světem, bychom měli fandit světu …“

Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

….. sociální cestovní ruch je důležitá činnost, která sdílí cíle s cestovním ruchem a sociální politikou, je to činnost, jež si zasluhuje uznání, rozvoj, specializovanou technickou pomoc, podporu a pobídky (nikoli nezbytně ekonomické) ….. Zdroj: Stanovisko Evropského hospodářského a sociálního výboru k tématu Sociální cestovní ruch v Evropě 2006/C318/12 Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Sociální inkubátor Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Podpora SP Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Informace * Příručka „sociální podnik je …“ * Šíření pojmů, osvěta Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Podpora SP Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Motivace * Program „rozvoj kompetencí pro práci v sociálním podniku“ * Bilance + trénink Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Podpora SP Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Rekvalifikace * Program „jak založit a vést sociální podnik“ * Podnikatelský záměr Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Podpora SP Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Tutoring  Poradensko metodický nástroj  Pomoc při řešení problémů  Prevence předcházení problémů  Rozvoj kompetencí pracovníků sociálního podniku Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Hra-way, o.s. Rehabilitační centrum Hrabyně Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Rozvojové partnerství KAZUIST, spol. s r.o. Hospodářská rozvojová agentura třinecka, Podnikatelské centrum, s r. o. Slezská diakonie Institut Rozvoje Podnikání, s r. o. Národní asociace pro rozvoj podnikání RPIC-ViP, s r. o. Občanské sdružení TRIANON Kvalifikační a personální agentura, o.p.s. UNIHOST-Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách v ČR SILVER B.C., s.r.o. Regionální rada rozvoje a spolupráce Výroční konference CIP EQUAL, , Praha

Děkuji za pozornost „Ve svém boji se světem, bychom měli fandit světu …“ Výroční konference CIP EQUAL, , Praha