Prezentační dovednosti Jiřincová M.. Dobrá prezentace závisí na:  Kvalitním obsahu  Dobrém přednesu  Dobře sestavené prezentaci (v Power Pointu, v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výstavba větrné elektrárny v lokalitě Varnsdorf-Špičák RCA Research.
Advertisements

Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Branislav Šturmankin GPJP
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Jak psát seminární práci
Tvorba snímků v PowerPointu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.10 Téma: PowerPoint Číslo.
POSTUP PSANÍ ZPRÁVY. CÍL (Proč zprávu píšete ?) -1 POSKYTNUTÍ INFORMACÍ : spojeno s prezentací nějakých faktů nebo vysvětlením příkladů či konkrétních.
Podmínky pro získání zápočtu Podmínky pro získání zkoušky.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Management a rozvoj obcí
Téma: Sociologické metody Vypracoval: Mgr. Milan Pilař.
Jak na prezentaci? Jakub Pazdera.
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Úvod do studia.
Střední zdravotnická škola Beroun Jméno autora: Název práce: Třída: Školní rok:
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základy psaní pro studenty aneb Jak se k psaní „dokopat“ Kurz právnických dovedností II JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Technická univerzita v Liberci Fakulta strojní Katedra výrobních systémů Jméno Příjmení: Název DP Název diplomové práce Diplomová práce Vedoucí.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_20_PODNIKATELSKÁ.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Office I. Miroslav Lorenc.
Zásady tvorby prezentace
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Téma Závěrečné práce: Vedoucí ZP:
Tvorba posterů *1* - Co je to poster? *2* - Jak vypadá?
MOTIVAČNÍ PROGRAM PRACOVNÍKŮ
Jak učit tvorbu www stránek Filip Procházka. Úvodem HTML není programovací jazyk, neobsahuje žádné programovací ani datové struktury, jejichž pochopení.
Jak napsat zprávu z praxe
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
1 Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Zápočtové cvičení ZEMÁNEK, Z. - PLUSKAL, D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Informatika – Prezentace informací. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
PROSLOV Mgr. Michal Oblouk.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
Závěrečná zpráva projektu Karmelka
Dotazník. Dotazník Může být v písemné nebo elektronické podobě Může být předán osobně Může být součástí balení výrobku, v obchodě, příloha novin, časopisů.
NÁZEV ROČÍKOVÉ PRÁCE vedoucí RP: jméno vedoucího RP
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Příprava prezentace podnikatelského plánu pro investora
Téma Závěrečné práce: Personální management – vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů Autor: Jméno Příjmení Vedoucí ZP:
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
OBHAJOBA MATURITNÍ PRÁCE
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
Jak si připravit prezentaci
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Školní vědecký projekt
Název diplomové práce Diplomová práce Vedoucí DP: Vypracoval:
Název vědeckého projektu
Transkript prezentace:

Prezentační dovednosti Jiřincová M.

Dobrá prezentace závisí na:  Kvalitním obsahu  Dobrém přednesu  Dobře sestavené prezentaci (v Power Pointu, v Prezi)

Obsah a náležitosti seminární práce  Titulní strana  Obsah  Kapitoly a podkapitoly  Závěr  Seznam použité literatury  Viz. dokument MS Word

Přednes  V první řadě představit sebe a své téma  Je dobré říct osnovu prezentace  Zdržet se zdlouhavé teorie, zaměřit se na praxi  Mluvit pomalu a zřetelně, sebejistě  Klást řečnické otázky  Připravit se podle toho, jaké cílové publikum budeme mít

Stavba prezentace  Úvodní strana: název tématu, jména autorů, datum  Osnova prezentace: co bude řečeno, na co bude kladen důraz  Vzhled prezentace: méně je více (méně textu- jen hlavní body, nepřehánět to s animacemi)  Na závěr shrnutí a seznam použitých zdrojů, ze kterých jsme čerpali  Poslední slajd: poděkování za pozornost

Jak by slajd neměl vypadat…

Příklad špatné prezentace  V dotazníkovém šetření odpovídali zaměstnanci také na otázku, jaké motivační faktory osobně považují za nejvíce motivující. Respondenti měli očíslovat motivační faktory podle toho, za jak motivující je považují. Nejvíce motivující měli označit jedničkou, nejméně motivující pětkou. Odpovědi na tuto otázku jsou poměrně důležité pro stanovení motivačního programu společnosti.  Zaměstnanci První chodské uvedli jako nejvíce motivující faktor vysoký plat. Na druhém místě se umístilo příjemné pracovní prostředí a hned za ním osobní ohodnocení. Přehled motivačních faktorů a jejich průměrná známka jsou uvedeny v tabulce.