Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Program CZ06- Kulturní dědictví a současné umění Role zprostředkovatele programu Praha, 6. února 2014.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 15. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Veřejné výběrové řízení 14. ročníku sbírkového projektu Pomozte dětem.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Hana Pátrová Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“ Ministerstvo financí – Odd. realizace, monitorování a hodnocení - CZP2 Seminář pro příjemce grantů MGS.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
Individuální projekt OP VVV
EHP a Norské fondy Využití Fondů pro bilaterální spolupráci na národní a programové úrovni Tomáš Tesař Ministerstvo financí.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Komunitární program PROGRESS
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06, PO

Doporučení pro přípravu žádosti -Při zpracování žádosti se žadatelé řídí vyhlášenou výzvou, Pokyny pro žadatele, instrukcemi v IS CEDR Oprávněnost žadatelů a partnerů Specifikace oprávněných aktivit: povinně/nepovinně koprodukční projekt Způsobilost výdajů (viz také Pokyn Národního kontaktního místa pro způsobilé výdaje EHP a Norských fondů , Pokyn NKM k veřejným zakázkám malého rozsahu financovaným z EHP a Norských fondů ) Spolufinancování Logický rámec: soulad s cíli programu, jeho výsledky a výstupy

Doporučení pro přípravu žádosti Časové hledisko doba implementace projektu nesmí být kratší než 3 měsíce a nesmí přesáhnout konečné datum oprávněnosti výdajů nejzazší termín ukončení projektu včetně ukončení oprávněnosti výdajů: očekávaný termín zahájení realizace projektů: duben 2015 maximální doba realizace projektu cca 12 měsíců: zahrnuje i čas na výběr dodavatele a proplacení všech výdajů projektu omezený čas na využití úspor v projektu stanovení reálného harmonogramu: jasně definovaný a efektivní postup realizace hlavních aktivit možnost prodloužení realizace projektu – pouze ve výjimečných případech a max. do

Doporučení pro přípravu žádosti Časové hledisko veřejné zakázky možno připravit a vyhlásit ještě před schválením grantu, ale dle pravidel EHP a Norských fondů doporučení - vyhlásit výběrové řízení se může po rozhodnutí hodnotící komise, avšak do oznámení o schválení grantu nesmí být uzavřena smlouva, podpis smlouvy možný až po schválení grantu

Doporučení pro přípravu žádosti Finanční hledisko nutnost zajistit předfinancování a spolufinancování: ex-post proplácení možnost požádat o zálohu na financování projektu: do výše max. 20% uděleného grantu a zároveň max Kč reálná kalkulace rozpočtu (časově omezené využití úspor) příjmy z projektu – využití v souladu s účelem projektu, projekt nesmí generovat zisk

Doporučení pro přípravu žádosti Věcné hledisko provázanost programového a projektového hlediska: hierarchie dosažení cíle projektu ve vztahu k programu celkový cíl projektu = čeho chci realizací projektu dosáhnout, jaký problém vyřešit, jakou pozitivní změnu iniciovat; je v souladu s výsledkem programu výsledek programu CZ06 PO17 = „Prezentace a zpřístupnění současného umění a kultury široké veřejnosti“ výsledek projektu: projekt může mít 1 nebo více výsledků; výsledek/y projektu jsou v souladu s výstupem/výstupy programu a přispívají k výsledku programu výstupy programu: „Podpora nových uměleckých projektů“; „Organizace kreativních workshopů v oblasti divadelního, hudebního, výtvarného a filmového umění“ výstup/y projektu = co konkrétního projekt vytvoří; = hmotné i nehmotné statky, které budou vytvořeny za účelem dosažení cíle projektu

Doporučení pro přípravu žádosti Věcné hledisko provázanost celé žádosti – zejména aktivity, výstupy, logický rámec projektu, rozpočet a harmonogram struktura projektu a jednotlivé aktivity jasně definované, navržené aktivity jsou nezbytné k naplnění výsledku projektu indikátory projektu včetně jejich výchozích i konečných hodnot jsou relevantní a realistické udržitelnost projektu: obecně 5 let od ukončení projektu (zejména v případě, kdy je v rámci projektu pořizována investice a/nebo zařízení)

Bilaterální fond na programové úrovni, opatření „B“ Cíl navazování a prohlubování spolupráce, výměna, sdílení a přenos znalostí, technologií, zkušeností a osvědčených postupů mezi konečnými příjemci a subjekty v donorských státech/mezinárodními organizacemi během implementace projektů Zaměření pro jednorázové a doplňkové iniciativy ve schválených projektech není určen pro financování plánovaných projektových aktivit

Bilaterální fond na programové úrovni, opatření „B“ Financování výše grantu v rozmezí – Kč proplácení ex-post v 100% výši skutečně vynaložených výdajů v Kč na základě předložené žádosti Administrace Zprostředkovatel programu (Ministerstvo financí) CEDR – informační systém k předkládání a administraci žádostí o grant prostřednictvím otevřené výzvy (web MF) – k dispozici Pokyn pro žadatele a příjemce

Bilaterální fond na programové úrovni, opatření „B“ Způsobilé iniciativy -studijní a pracovní cesty, návštěvy a vzájemná setkání s cílem sdílení zkušeností, know-how, přenosu nejlepší praxe, bilaterální setkání -pořádání akcí nebo účast na akcích s cílem bi-/multilaterálních setkání, prezentací a posílení kontaktů - workshopy, semináře, konference -podpora tvorby a vzniku studií, analýz, dokumentace, získání informací a jejich sdílení a výměna za účelem prohloubení spolupráce mezi příjemci grantu a donorskými státy/mezinárodními organizacemi -prezentační, propagační aktivity k posílení bilaterálních partnerství

Děkuji za pozornost. Dotazy prosím zasílejte na