Počítačová grafika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jehličkové tiskárny.
Advertisements

Laserová tiskárna barevná
Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Periferní zařízení počítače
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Přídavná zařízení.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
TISKÁRNY.
TISKÁRNY VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ PC.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Počítačové tiskárny.
Tiskárny.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Informační a komunikační technologie
Výstupní zařízení počítače
Tato prezentace byla vytvořena
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Periferní zařízení.
Rozdělení podle principu tisku
Jak fungují tiskárny?.  Po tisknutí v určitém programu Tisk nebo CTRL + P začne program který je instalován k tiskárně přepisovat vše to, co se má vytisknout.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_149_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Informatika - Tiskárny akademický rok 2013/2014
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
POČÍTAČOVÝ TISK.
Počítače XVIII – tiskárny Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ II
Laserové tiskárny.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Technické vybavení pro zpracování grafiky Jan Přichystal.
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Počítače XVIII – tiskárny
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
Tiskárny Josef Maleček učo:
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Vendula Smékalová VŠLG
Laserové tiskárny Laserová tiskárna pracuje na obdobném principu jako kopírka – využívá fotoelektrických vlastností polovodičů (selenu), který je nanesen.
TISKÁRNY-HISTORIE AŽ SOUČASNOST
Podle principu tisku se dělí na:
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
TISKÁRNY.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Tiskárny, skener NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Tiskárny a barevné prostory Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
Autor:Lea Bučková. KKdybychom se měli dozvědět něco o tisku musíme zabrousit do minulosti 15 století.V tomto století vynalezl brusič drahokamů Johannes.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Periferní zařízení počítače - opakování
Tiskáry Jse dělí na 3 druhy: Jehličková tiskárna Inkoustová tiskárna
PC Výstupní periferie.
Tistarna ingoustová a laserová
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Inkoustové tiskárny.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Laserová tiskárna
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Počítačová grafika

Tiskové technologie, tiskárny jehličkové inkoustové laserové

Jehličková tiskárna 8, 9 nebo 24 jehliček na tiskové hlavě ta se pohybuje zleva doprava přes barvící pásku naplněnou inkoustem se jehličky otiskují na papír (podobný princip jako na psacích strojích) obvykle se tiskne na „traktorový papír“

Jehličková tiskárna výhody a nevýhody + velmi levný tisk + dá se tisknout přes kopírák, tj. více kopií najednou + odolnost vůči vnějším vlivům - nepříliš kvalitní tisk, na obrázky v podstatě nepoužitelné - vysoká hlučnost - pomalost tisku - omezený počet barev

Jehličková tiskárna - použití obvykle se používá tam, kde je potřeba toho hodně vytisknout bez potřeby vysoké kvality výplatní pásky faktury účtenky (v pokladnách supermarketů) bankomaty

Inkoustová tiskárna tisková hlava obsahující trysky ty vymršťují vysokou rychlostí kapičky inkoustu na papír objem takto vymrštěné kapičky zásadně ovlivňuje kvalitu tisku některé tiskárny umožňují regulaci objemu takto vymrštěných kapek inkoustu

Inkoustová tiskárna - inkoust homogenní – ředěný vodou. To mu umožňuje vsáknutí do papíru, takto vytištěný papír je pak odolnější vůči vnějším vlivům. pigmentový – obsahuje nerozpustné částice. Ty zůstávájí na povrchu papíru. Vhodný pro tisk textu, protože vytváří ostré hrany.

Inkoustová tiskárna výhody a nevýhody + jemný tisk + nízká pořizovací cena + kvalitní fotografický tisk + nepříliš hlučný provoz - velmi drahý inkoust - trysky jsou náchylné k „zácpě“ a také k zasychání (při nepříliš častém provozu) - barvy časem blednou

Inkoustová tiskárna - použití nejčastěji v domácnostech

Laserová tiskárna laserový paprsek vykreslí obrázek na polovodivý válec na jeho povrch se pak nanese toner (suchý prášek) ten se uchytí jen na osvětlených místech (díky vodivosti) pak se obtiskne na papír na ten je následně tepelně fixován (zažehlení teplem okolo 200 st. Celsia a tlakem) podobný princip jako u kopírek

Laserová tiskárna výhody a nevýhody + velmi rychlý tisk + velmi kvalitní tisk + oproti inkoustové tiskárně velmi levný tisk - vysoké pořizovací náklady - nesnadná údržba

Laserová tiskárna - použití profesionální tisk

Pojmy dpi (dot per inch) – počet bodů na palec, které tiskárna je schopna vytisknout (tedy v podstatě rozlišení tisku) ppm (pages per minute) – počet stran, které tiskárna vytiskne za minutu (tedy v podstatě rychlost tisku) Picture Bridge – funkce umožňující tisk přímo z digitální zařízení (např. fotoaparátu) bez použití PC