Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Advertisements

Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projektem k rozvoji sociálního partnerství Karviná Listopad 2002.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Soukromá třinecká obchodní akademie a hotelová škola, s. r. o. uvádí:
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ VE STŘEDNÍM OBCHODNÍM ŠKOLSTVÍ ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Beskydy pro všechny Výroční konference CIP EQUAL 19. listopadu, Praha Jarmila Šagátová KAZUIST, spol. s r.o., Třinec.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
SMALL BUSINESS Modulový výcvikový a vzdělávací program pro začínající podnikatele.
NABÍDKA ÚSEKU CŽV Střední škola technická AGC a.s.
Sídlo firmy: Dukelská 117/12, Vyškov TSM, spol. s r.o. se soustřeďuje na tvorbu, přípravu a realizaci odborných vzdělávacích akcí formou otevřených.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Českomoravská vzdělávací, s.r.o nám. Winstona Churchilla 1800/2
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Struktura podnikatelského plánu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu a cestovního ruchu GOODWILL, s. r. o. P. Holého 400 738 01 Frýdek-Místek Tel: 00420 558 633822 Fax: 00420 558 622859 E-mail: vosgood@applet.cz www.vos-goodwill.cz

O B S A H P R E Z E N T A C E 1. Historie školy a její vývoj 2. Současné vzdělávací aktivity 3. Nabídka vzdělávacích programů 4. Sociální partneři 5. Záměry do příštího období 6. Závěr

1. HISTORIE ŠKOLY A JEJÍ VÝVOJ - do roku 1993 Poradenská kancelář - od školního roku 1993/1994 Soukromá střední škola zahraničního obchodu a cestovního ruchu Goodwill - od školního roku 1994/1995 Soukromá střední odborná škola zahraničního obchodu a cestovního ruchu Goodwill - od školního roku 1996/1997 Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu a cestovního ruchu Goodwill, s. r. o. Frýdek-Místek - denní studium - od školního roku 2000/2001 Soukromá vyšší odborná škola a střední škola - dálkové studium - rok 1999 - získání CERTIFIKÁTU VYSOKÉ KVALITY EVOS - rok 2002 - obhájení CERTIFIKÁTU VYSOKÉ KVALITY EVOS - rok 2002 získání zvýšeného ratingu BBB - Vysoce erudovaná a profesionálně vedená instituce

2. SOUČASNÉ VZDĚLÁVACÍ AKTIVITY - nabídka studia oboru zahraniční obchod - denní i dálkovou formou - nabídka studia oboru cestovní ruch - denní i dálkovou formou - školící středisko projektu P1 - „Informační gramotnost“ - pořádání kurzů pro vlastní studenty: státnicové kurzy z anglického a německého jazyka jazykové kurzy animace technika administrativy a těsnopis malé a střední podnikání

3. NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ - pořádání kurzů pro veřejnost prostřednictvím Regionálního poradenského a informačního centra jazykové kurzy - německý a anglický jazyk, ruský jazyk, španělština, japonština výpočetní technika - MS WORD, MS EXCEL, MS POWER POINT, tvorba www stránek, Internet a E-mail, tvorba elektronických reklamních prezentací pro firmy účetnictví - jednoduché a podvojné účetnictví, daňová soustava, roční účetní závěrka v JÚ a PÚ, daň z příjmů fyzických a právnických osob, daň z přidané hodnoty zahraniční obchod - kupní smlouva v ZO, rizika ZO a jejich eliminace, aplikovaný marketing při exportu, spektrum použití celních režimů při vývozu a dovozu cestovní ruch - průvodce CR, animátor v CR, venkovská turistika a agroturistika finančnictví a podnikání - finanční řízení, jak založit a vést vlastní firmu právo - základy českého práva, Evropská unie, strategie podnikání na jednotném trhu Evropské unie management - personální management, time manager marketing - cena a cenová strategie, účinná reklama, jak najít příležitost na trhu základy podnikání - kurz pro začínající podnikatele

Škola Goodwill je zapojena například do těchto aktivit: 4. SOCIÁLNÍ PARTNEŘI podnikatelské subjekty a instituce, na kterých studenti vykonávají praxi sdružení a centra, kterých je škola členem, a která škole poskytují informace nezbytné pro vzdělávání školy a vzdělávací instituce úřady, instituce a agentury absolventi naší školy Škola Goodwill je zapojena například do těchto aktivit: Agentury Beskydy-Valašsko komise Euroregionu Beskydy Národní federace hotelů a restaurací ČR Asociace českých cestovních kanceláří a agentur České federace hotelů Spolupráce s firmou Arndt – Německo Regionální hospodářská komora Ostrava Českomoravská záruční a rozvojová banka Ostrava Československá obchodní banka Frýdek-Místek Agentura pro regionální rozvoj Ostrava Czech Trade Praha

Národní vzdělávací fond Praha Agentura pro rozvoj podnikání Praha CIMA – Český institut pro marketing České manažerské centrum Čelákovice Česká manažerská asociace Praha Svaz obchodu ČR Hotel&Tourism College, Nicosia, Kypr Vysoká škola managamentu a cizích jazyků, Katowice, Polsko Institut Fűr Interkulturelle Kommunikation Weimar, Německo Vysoká škola podnikání, Ostrava VOŠ Kopřivnice VOŠ Havířov VOŠ Jihlava Akademie managamentu cestovních kanceláří, Piešťany, SR Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska, Praha Sdružení škol vyššího studia, Praha Město Frýdek-Místek Beskydské informační centrum, Frýdek-Místek Úřad práce, Frýdek-Místek

Výsledky spolupráce: - poskytnutí míst pro praxi - poskytnutí pracovních míst pro absolventy - účast vyučujících i studentů na odborných seminářích - možnost prezentace školy prostřednictvím akcí sociálních partnerů - pořádání odborných přednášek pro studenty ve škole - zajištění exkurzí - získání aktuálních materiálů a informací na doplnění výuky - nepřímý sponzoring školy - účast v různých komisích

5. ZÁMĚRY DO PŘÍŠTÍHO OBDOBÍ STRATEGICKÉ CÍLE 1. Cíle společenského postavení: - rozšíření nabídky nových oborů na vyšší odborné škole - zavedení distančního vzdělávání - zavedení výuky stávajících i nových oborů modulovým systémem včetně zavedení kreditního systému - aktivní spolupráce s absolventy školy 2. Cíle ekonomické: - být ekonomicky stabilní školou - dosahovat plánovaný zisk a jeho použití na další rozvoj školy 3. Sociální cíle: - zvyšovat technickou úroveň školy - zvyšovat mzdovou úroveň zaměstnanců školy 4. Cíle ve vztahu ke studentům: - zkvalitnění studia - využití volného času studentů

Soukromá vyšší odborná škola a střední škola zahraničního obchodu a cestovního ruchu GOODWILL, s. r. o. P. Holého 400 738 01 Frýdek-Místek Tel: 00420 558 633822 Fax: 00420 558 622859 E-mail: vosgood@applet.cz www.vos-goodwill.cz