Příležitost dělá(t) zaměstnance

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 111/2006 Sb., o pomoci v hmotné nouzi
Advertisements

Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
 Je v ČR organizováno a garantováno státem.  Vychází z Listiny základních práv a svobod, která zaručuje každému občanu právo na sociální zabezpečení.
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Evropský sociální fond v ČR
Sociální reforma 2011 Zákon o pomoci v hmotné nouzi  Převedení rozhodování o dávkách pomoci v hmotné nouzi z obcí na Úřad práce ČR  Posílení sociální.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Sociální zabezpečení a důchodová politika
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Podpora v nezaměstnanosti
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Představení projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance
Organizace sociální správy
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Evropský sociální fond v Karlovarském kraji „ESF – rovné příležitosti pro všechny“ Úřad práce v Karlových Varech Mgr. Martina Hronková oddělení správy.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE (CZ.1.04/2.1.00/ ) Informační seminář pro poskytovatele sociálních.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Státní politika zaměstnanosti
Mgr. Ilona Kostadinovová, advokát I.K.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Projekt Rodičovství a práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE úvodní informace + cvičení září 2013.
Aktivní politika zaměstnanosti Cíle aktivní politiky zaměstnanosti Prosazování rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou na pracovním trhu, zejména.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OP LZZ Operační Program Lidské Zdroje a Zaměstnanost PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST Evropský sociální fond Úřad práce v Liberci Oddělení.
Veřejné zakázky jako nástroj zvyšování zaměstnanosti v obci Výjezdní zasedání Svazu měst a obcí v Chanově, Most,
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Informace ÚP ČR, Krajské pobočky v Ostravě. Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji k
Regionální stálá konference pro území OK Pracovní skupina Zaměstnanost
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Kontaktní pracoviště (KoP) Strakonice.  ČR uchazečů o zaměstnání (5,4 % - podíl nezaměstnaných na obyvatelstvu let)  Jihočeský kraj 18.
Aktivní politika zaměstnanosti zabezpečovaná Úřadem práce ČR Krajská pobočka v Brně Mgr. Ivana Ondráková
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová.
Prostupné zaměstnávání Praha , Gabriela Melková.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Veřejná služba 2017.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Aktivní politika zaměstnanosti
Transkript prezentace:

Příležitost dělá(t) zaměstnance Realizátor projektu: ÚP ČR – Krajská pobočka v Ostravě Ing. Petra Prouzová Koordinátor projektu

Aktivity projektu: červen/říjen 2014 – říjen 2015 Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost Rozpočet 38 mil. Kč RT: 13 členů (17 členů)

Hlavní cíle Umožnit cílové skupině začlenit se na trh práce. Podpořit osoby žijící v socio-kulturně znevýhodněném prostředí prostřednictvím poradenství, motivace, rekvalifikace, terénní práce a podpory pracovních míst. Posílit a provázat spolupráci místních nevládních neziskových organizací, státní správy a samosprávy za účelem zefektivnění nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti.

Cílová skupina Uchazeči nebo zájemci o zaměstnání evidováni na kontaktních pracovištích Úřadu práce ČR v Moravskoslezském kraji, kteří žijí v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje. Jednotlivci, kteří nežijí v problémových lokalitách, ale do kategorie sociálně vyloučených osob přesto spadají (existuje u nich potřeba zvýšené péče, zejména sociální práce).

Znaky sociálního vyloučení bydlí ve vymezené sociálně vyloučené lokalitě dlouhodobě nezaměstnaný (v evidenci ÚP nad 5 m.) žádná kvalifikace (ZŠ), neperspektivní obor pobírání dávek hmotné nouze zadluženost ohrožen/a nestabilitou bydlení Zdroj: Romea.cz

Sociálně vyloučené lokality Analýza sociálně vyloučených lokalit byla připravena: Agentura pro sociální začleňování Krajský úřad Moravskoslezského kraje Lokality: Ostrava Bruntál Karviná Krnov Frýdek-Místek Osoblaha Odry

Etapy projektu Publicita Výběr účastníků do projektu Diagnostika Poradenství a terénní práce Motivační kurz Rekvalifikace Zaměstnávání, pracovní asistence Doprovodná opatření (stravné, jízdné …) Spolupráce s NNO (workshopy)

Formy příspěvku Mzdové příspěvky Příspěvek na zapracování Mzdové příspěvky jsou vypláceny zaměstnavateli jako finanční podpora určená k umístění účastníka na pracovní místo. V rámci projektu Příležitost dělá(t) zaměstnance mohou být mzdové příspěvky poskytnuty na vytvoření pracovních míst pro účastníky projektu. Příspěvek na zapracování Příspěvek na zapracování je určen k refundaci části nákladů, které jsou spojeny se zapracováním nového pracovníka na konkrétní profesi.

Mzdové příspěvky Základní informace Příspěvek slouží k úhradě skutečně vyplacených mezd a jejich náhrad, vč. pojistného na sociální zabezpečení, příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na veřejné zdravotní pojištění. Výše mzdového příspěvku nesmí překročit skutečné mzdové náklady zaměstnavatele. Maximální výše příspěvku je 20 000 Kč. Příspěvek bude zaměstnavateli poskytnut do 30 dnů od doručení bezchybných dokladů měsíčního vyúčtování vč. povinných příloh. Mzdové příspěvky lze poskytnout nejdéle do 31.8.2015

Příspěvek na zapracování Základní informace: Příspěvek na zapracování je určen k refundaci části nákladů na zapracování nového pracovníka na konkrétní profesi. Výše příspěvku se poskytuje v maximální výši 12 750 Kč. Příspěvek bude zaměstnavateli poskytnut do 30 dnů od doručení bezchybného dokladu Zprávy o průběhu zapracování. Podmínkou přiznání příspěvku je setrvání účastníka projektu v pracovní poměru po dobu zapracovávání. Nutno uzavřít pracovní smlouvu na dobu neurčitou!

Úvodní workshop k projektu Dne 12.11. v Ostravě Pozvánka Úvodní workshop k projektu Dne 12.11. v Ostravě Ing. Petra Prouzová Koordinátor projektu petra.prouzova@ot.mpsv.cz