Základní informace Zřizovatelem Nadace BESIP je ministerstvo dopravy. Nadace BESIP je právnickou osobou, která vznikla na základě usnesení vlády ČR č. 834.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „2009 – Rok smíření“ Martin Špryňar generální tajemník Sdružení Kampaň Jedeme v tom spolu II.
Advertisements

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Nový školní rok začíná.
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Dopravní nehody dětí v roce 2013 a
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
DOPRAVNÍ VÝCHOVA konkrétní změny v RVP
Praha, Postavit dobré základy je klíčové Kampaň Nemyslíš, zaplatíš v létě 2009.
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Ondřej Valenta, DiS. Oddělení BESIP Ministerstvo dopravy Národní strategie bezpečnosti silničního provozu – informace o plnění v roce 2010.
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Městská (Obecní) policie je orgán obce, který zřizuje a ruší zastupitelstvo města obecně závaznou vyhláškou (OZV č. Městská policie a č. Městská policie,
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Informace o Národní strategii bezpečnosti silničního provozu (pro jednání rady vlády ) Mgr. Jan Suchý oddělení BESIP Ministerstvo dopravy.
1 Evropská charta bezpečnosti silničního provozu a Svaz měst a obcí ČR XII. Sněm Svazu měst a obcí ČR Zlín, 26 a 27. května 2011 Vojtěch Mynář Předseda.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
1 Informace k revizi Národní strategie bezpečnosti silničního provozu v roce 2008.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Studium pro školní metodiky prevence
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Tisková konference příčiny nehod v podzimním a zimním období priority a úkoly – podzimní období Tisková konference příčiny nehod.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Čas se zamyslet … zodpovědný přístup k bezpečnému pohybu v silničním provozu.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Velikonoce začátek motoristické sezóny aktivity BESIP - zranitelní účastníci provozu Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Činnost dopravní policie v roce Dopravní přestupky řidičů motorových vozidel Celkem řešeno řidičů motorových vozidel na místě uloženo.
Zima 2014/2015 Viditelnost chodců a rizika zimního období Ing. Martin Farář, vedoucí samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy
Činnost Policie ČR za I. pololetí r.2010 v dohledu nad sil. provozem plk. Mgr. Ing. Ivan Bílek Policejní prezidium ČR Praha 19. července 2010.
Tisková konference dopravní nehodovost - priority a úkoly – podzimní období Tisková konference dopravní nehodovost - priority.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE ZA ROK
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Činnost služby dopravní policie v I. čtvrtletí r.2010 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. dubna 2010.
EU_32_sada1_14_SV_Vláda_Cup
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Stručná informace o plnění Národní strategie BESIP 2020
Rok 2016 v silničním provozu a priority Policie ČR pro rok 2017
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Výbory a pracovní skupiny
Prázdniny bezpečnější
Nehodovost na okrese ZNOJMO
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
4. celosvětový týden bezpečnosti OSN rychlost – aktivity BESIP
Zahájení školního roku září 2016
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za období leden až září roku 2013 a technický stav vozidel plk.
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Viditelnost nemotorizovaných účastníků silničního provozu a rizika podzimního a zimního období.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za I. čtvrtletí roku 2014 a Velikonoce plk. Ing.
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
MONIKA DVOŘÁKOVÁ AŽD Praha s.r.o..
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Dopravní nehodovost v Pardubickém kraji 2018
Transkript prezentace:

Základní informace Zřizovatelem Nadace BESIP je ministerstvo dopravy. Nadace BESIP je právnickou osobou, která vznikla na základě usnesení vlády ČR č. 834 z roku 2004. http://www.nadacebesip.cz

Účel nadace Účelem nadace je všestranné působení ke zlepšení bezpečnosti silničního provozu, zejména prostřednictvím výchovy a vzdělávání, podporou výzkumu a vývoje v oblastech souvisejících s bezpečností silničního provozu a podporou zavádění progresivních poznatků organizačních i technických do praxe. Činnost nadace je zaměřena zejména k: snižování úmrtnosti v důsledku provozu na pozemních komunikacích zvýšení ochrany nejvíce zranitelných účastníků silničního provozu sociálnímu a dopravnímu vzdělávání veřejnosti se zvláštním zaměřením na mládež vzdělávacímu, výchovnému a preventivnímu působení ke snižování nehodovosti pod vlivem alkoholu a omamných a návykových látek dopravnímu zklidňování zejména v obcích

Členové správní rady Karel Loprais, předseda - Ministerstvo dopravy ČR JUDr. Jana Horáková, místopředsedkyně - Ministerstvo vnitra ČR Jaromír Jech - Svaz měst a obcí ČR Mgr. Vladimíra Neklapilová – Nakladatelství Dr. Josef Raabe Ing. Ivan Ottis - Česká asociace petrolejářkého průmyslu a obchodu PeadDr. Miroslava Salavcová – Ministerstvo školství ČR Ing. Tomáš Síkora, MBA - Česká asociace pojišťoven Ing. Antonín Šípek - Sdružení automobilového průmyslu Ing. Jiří Vačkář - Ministerstvo pro místní rozvoj ČR MUDr. Vlasta Vrchotová - Ministerstvo zdravotnictví ČR

Členové dozorčí rady Ing. Tomáš Mikeska, předseda - Ministerstvo dopravy ČR Ing. Lukáš Trcala, místopředseda – Ministerstvo dopravy ČR Ing. Michal Pavel – Ministerstvo dopravy ČR Ředitel nadace: Ing. Roman Budský

Prioritní témata 2011 Bezpečnost na železničních přejezdech Alkohol a drogy za volantem Bezpečně na motocyklu Bezpečnostní prvky (zádržné systémy, helmy, reflexní pomůcky)

Realizované projekty Turné Tři Sestry – alkohol + bezpečnost na silnici, vč. bezpečných železničních přejezdů Praha Dětem – viditelnost, dětské zádržné systémy, první pomoc Kampaň zaměřená na bezpečné železniční přejezdy Umíme v tom chodit Dále jsme podpořili: Nežij vteřinou Jízda pro život Dny BESIP v Kolíně Dětský domov v Litoměřicích…

Turné Tři Sestry Kampaň realizovaná ve spolupráci s organizátorem turné Krakonošovo s.r.o. byla zaměřená na mladé posluchače ve věku 18 až 26 let. V rámci koncertního turné byly prezentovány spoty s bezpečnostní tematikou a účinkující v průběhu koncertu působili na odpovědné chování posluchačů na pozemních komunikacích (alkohol, drogy) a na dodržování pravidel silničního provozu. Jedním z témat bylo i dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech.

Praha Dětem První ročník dětského dne organizovaného společností Genesy s.r.o. pod vedením Petra Jákla. Akci finančně podpořil Magistrát hl. m. Prahy. Projekt byl kromě zábavné části zaměřen i na správné používání autosedaček a bezpečnostních pásů, na základy poskytování první pomoci a spolupráci se záchranným integrovaným systémem, na bezpečnostní prvky jako je např. používání helem, na bezpečnost chodců ap. Moderoval Martin Dejdar a Gabriela Partyšová, vystupovali např. Maxim Turbulenc (dopravní písničky) a další.

Kampaň Železniční přejezdy Ve spolupráci se SŽDC, Drážní inspekcí ČR a Policií ČR jsme v I. etapě kampaně analyzovali rizikové železniční přejezdy. Bližší informaci k 16ti nejvíce rizikovým přejezdům jsme předali SŽDC a AŽD k dalším opatřením. SŽDC vybralo 1 nebezpečný přejezd k realizaci do konce roku 2011 a 4 další do přípravy a realizace na roky 2012 – 2014. U vybraných železničních přejezdů byly zlepšeny rozhledové poměry prořezáním porostů podél trati.

Umíme v tom chodit Projekt byl zaměřen na žáky 4. tříd základních škol 22 městských částí Prahy, zorganizovalo jej občanské sdružení Mobility club. Nad projektem převzal záštitu Magistrát hl. m. Prahy a nadace se stala hlavním partnerem. Během 2 měsíců sdružení ve spolupráci s Městskou Policií Praha, Škodou-Auto a odbory školství městských částí Prahy vypracovalo výukový materiál a testy. Projekt byl ukončen 13. prosince 2011 společným meziškolním kláním 15 finálních škol v cirkusovém stanu. Žáci soutěžili v následujících tématických oblastech: dopravní předpisy, první pomoc, zádržné systémy, vidět a být viděn nejen v zimním období, zimní motorismus a bezpečné chování při zimních sportech.

Zahájené projekty II. etapa kampaně Bezpečné železniční přejezdy Nadace BESIP k 10. prosinci vyhlásila FOTOSOUTĚŽ ve dvou kategoriích: a) bezpečnost železničních přejezdů „Proti vlaku nemáš šanci“ b) rizikové chování mladých účastníků silničního provozu, aneb jak to vidím já „Život je fajn, tak proč si ho krátit“ Fotosoutěž byla spojena s distribucí edukativního materiálu. III. etapa kampaně Bezpečné železniční přejezdy audio-spoty zaměřené na nejčastější případy rizikového chování na železničních přejezdech Podpora: setkání se členy Klubu motoristických publicistů (ve spolupráci s Policií ČR; jedním z témat budou i železniční přejezdy)

Prioritní témata na 2012/2013 I. Ve spolupráci s MD – BESIP a) Zklidňování dopravy v obcích b) Mladí řidiči 17+ s doprovodem, řidičský průkaz na zkoušku II. Samostatné projekty nadace a) Viditelnost účastníků silničního provozu b) Bezpečné vozidlo (parametry bezpečného vozidla, jak správně používat prvky pasivní a aktivní bezpečnosti ve vozidle) c) Rytíř na silnici (1. pomoc a profesionální řidiči) d) Motivace mladých řidičů k bezpečné jízdě e) Příprava a provádění zkoušek řidičů (podpora věcného záměru nového zákona, moderní vzdělávací a zkušební metody)

Děkujeme za pozornost Karel Loprais, předseda správní rady Nadace BESIP a JUDr. Jana Horáková, místopředsedkyně správní rady Nadace BESIP