ČINNOST A PRIORITY AIVD ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Strategie CŽU ČR a její implementace
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
AKTUÁLNÍ A PŘIPRAVOVANÉ ZMĚNY V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Sektorové rady RNDr. Zdeněk Somr viceprezident Hospodářské komory České republiky.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Tomáš Langer AIVD ČR, o.s.
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Monitoring dalšího vzdělávání
Projekt: Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji Návrhy a doporučení Kolektiv autorů: Institut rozvoje evropských regionů,o.p.s. Univerzita.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Školy jako centra celoživotního učení a uznávání Jana Bydžovská KONFERENCE MŠMT K VYUŽÍVÁNÍ ESF VE VZDĚLÁVÁNÍ
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Mgr. Jana Brabcová jednatelka Grafia, s.r.o. Konference KONCEPCE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, 13. června 2012.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
KONFERENCE V RÁMCI TVD Aktuální situace ve VD PhDr. Marie Jírů Členka Výkonného výboru AIVD Koordinátorka AIVD pro Královéhradecký kraj
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Motivační aktivity projekt KRUH Partneři: ABS WYDA, s.r.o.; Žďár nad Sázavou Hospodářská komora; Jihlava AIVD ČR Institut vzdělávání dospělých; Jihlava.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Aktuální vývoj v oblasti vzdělávání dospělých Konference k 10. výročí evropského programu Grundtvig 9. září 2010 Praha, Hotel President.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

ČINNOST A PRIORITY AIVD ČR Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. ČINNOST A PRIORITY AIVD ČR www.aivd.cz 1

největší sdružení ve vzdělávání dospělých založena v roce 1990 Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. největší sdružení ve vzdělávání dospělých založena v roce 1990 2008: 110 členů 2010: více než 210 členů, z toho: soukromé vzdělávací instituce | 80 % střední, vyšší odborné, vysoké školy | 15 % oddělení vzdělávání podniků a úřadů | 5 % www.aivd.cz

od roku 2011 ve vlastních prostorách v centru Prahy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. od roku 2011 ve vlastních prostorách v centru Prahy www.aivd.cz 3

asociace má zastoupení: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. asociace je členem: EAEA – European Association for the Education of Adults Evropská síť odborného vzdělávání ReferNET Unie zaměstnavatelských svazů ČR asociace má zastoupení: Národní rada pro kvalifikace Národní poradenské fórum Expertní skupina a Akreditační komise MŠMT www.aivd.cz 4

publikační činnost: výzkumná činnost: odborný časopis „Andragogika“ Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. publikační činnost: odborný časopis „Andragogika“ mezinárodní časopis „European Andragogy“ odborné publikace ve vzdělávání dospělých výzkumná činnost: vnímání problematiky vzdělávání dospělých u laické a odborné veřejnosti (2009) podpora vzdělávání dospělých v malých a středních podnicích (2010) www.aivd.cz 5

konference, semináře, kulaté stoly: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. konference, semináře, kulaté stoly: lektoři, trenéři a učitelé manažeři a metodici vzdělávání akademici a studenti… odborné kurzy: příprava autorizovaných osob podle Národní soustavy kvalifikací a zákona 179/2006 Sb. certifikovaný lektor vzdělávání dospělých (s partnery) certifikovaný manažer vzdělávání dospělých (s partnery) studijní cesty www.aivd.cz 6

pracovní skupina pro kvalitu v DV: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. pracovní skupina pro kvalitu v DV: formulace kritérií kvality: rating vzdělávacích institucí profesní kvalifikace Lektor dalšího vzdělávání příprava systému ratingu vzděl. institucí příprava ceny kvality AIVD ČR: Lektor / lektorka roku 2011 – vyhlášena 01.07.2011 Vzdělávací instituce roku – v přípravě realizace aktivit na podporu kvality DV u zaměstnavatelů www.aivd.cz 7

pracovní skupina pro kvalitu v DV: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. pracovní skupina pro kvalitu v DV: dosavadní výstupy: účast v systémovém projektu „Koncepce dalšího vzdělávání“ (KONCEPT) realizace sekce o kvalitě DV v rámci konference se zaměstnavateli realizace kulatých stolů se vzdělavateli ke kvalitě DV příprava konference „Role kvality v DV“ – 24.11.2011 v Praze vyhlášení soutěže „Lektor / lektorka roku 2011“ www.aivd.cz 8

pracovní skupina pro DVPP: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. pracovní skupina pro DVPP: inventura pilířů DVPP: potřeby, systém a nástroje DVPP → stanovení priorit pracovní skupiny invervence do přípravy nadcházejícího programovacího období ESF komunikace s institucemi v oblasti DVPP dosavadní výstupy: jednání se zainteresovanými subjekty (MŠMT, NIDV) jednání k systémovému projektu „Kariérní řád“ www.aivd.cz 9

projektová činnost: Strategie Age Managementu v ČR Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. projektová činnost: Strategie Age Managementu v ČR Propojení klíčových hráčů v oblasti DV v kraji Vysočina Analýza a evaluace aktivit dalšího vzdělávání v Libereckém kraji Tandem training v Libereckém kraji Tandem training v Jihočeském kraji www.aivd.cz 10

Strategie Age Managementu v ČR: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Strategie Age Managementu v ČR: AIVD ČR, Masarykova univerzita v Brně, Univerzita Palackého v Olomouci, Úřad práce ČR, Finnish Institute of Occupational Health hlavní cíle: přenos inovativních nástrojů k řešení problematiky cílové skupiny 50+ na trhu práce aplikace principů AM v ČR široká publicita AM v ČR www.aivd.cz 11

Propojení klíčových hráčů v oblasti DV v kraji Vysočina: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Propojení klíčových hráčů v oblasti DV v kraji Vysočina: ABS WYDA, Hospodářská komora Jihlava, Institut pro další vzdělávání Jihlava, AIVD ČR hlavní cíle: vytvoření sítě vzdělávacích institucí kraje, komunikace s klíčovými partnery kraje, pravidla pro účast v síti rozvoj lektorů a manažerů sítě kooperační fórum se zaměstnavateli propagace dalšího vzdělávání (přímá, online, média) www.aivd.cz 12

Analýza a evaluace aktivit dalšího vzdělávání v Libereckém kraji: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Analýza a evaluace aktivit dalšího vzdělávání v Libereckém kraji: TIMA Liberec, Technická univerzita v Liberci, AIVD ČR hlavní cíle: analýza DV v kraji, analýza nabídky a poptávky po DV podpora vzdělávacích institucí a lektorů (workshopy, semináře…) poradenství pro vzděl. instituce webový portál www.dvlk.cz www.aivd.cz 13

Databanka dalšího vzdělávání Andromedia.cz: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Databanka dalšího vzdělávání Andromedia.cz: online andragogický slovník aktuality z oboru databanka: princip vzájemného sdílení dat, desítky dokumentů, stovky uživatelů, tisíce přístupů www.aivd.cz 14

Týdny vzdělávání dospělých: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Týdny vzdělávání dospělých: tradice v ČR od roku 1995 registrovány ÚPV ČR 18.05.2011 jako ochranná známka září – listopad ve většině krajů ČR ve světě např. Rakousko, Norsko, Rusko, Japonsko, Island, Madagaskar, JAR… hlavní cíl: motivace dospělých k aktivní účasti na svém celoživotním vzdělávání hlavní akce: otevřené kurzy, semináře pro širokou veřejnost, ochutnávky vzdělávacích akcí, diskusní skupiny, happeningy ve městech… www.aivd.cz 15

Týdny vzdělávání dospělých: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Týdny vzdělávání dospělých: stovky akcí, tisíce účastníků ročně motto 2011: Dalším vzděláváním ke zvýšení šancí na trhu práce zahájení: Grundtvig Day 2011 aneb Na vzdělávání není nikdy pozdě! Praha, 8. září 2011 dotazník pro širokou veřejnost, poukázky na vzdělávání s 90% slevou věnované členy AIVD ČR www.aivd.cz 16

Týdny vzdělávání dospělých: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Týdny vzdělávání dospělých: záštity: MŠMT, MPSV, Úřad práce ČR partneři: Unie zaměstnavatelských svazů ČR, Edumenu.cz – databáze kurzů a studií, Personalista.com, Ucimse.cz, Dům zahraničních služeb MŠMT, ECDL CZ www.aivd.cz 17

Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. www.aivd.cz 18

Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. www.aivd.cz 19

Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. www.aivd.cz 20

Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. www.aivd.cz 21

Péče o členy asociace: reprezentace v orgánech státu a krajů Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Péče o členy asociace: reprezentace v orgánech státu a krajů online informační servis časopis Andragogika, odborné publikace účast na vlastních akcích zdarma, na kurzech a ostatních akcích se slevou nabídka kurzů členů – Edumenu.cz pronájem prostor asociace členům www.aivd.cz 22

Péče o členy asociace: spolupráce s partnery: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Péče o členy asociace: spolupráce s partnery: Edumenu.cz Educity.cz Generali Pojišťovna Seznam.cz Hotel 1. republika Otto Office – v přípravě Interiér Říčany – v přípravě www.aivd.cz 23

Priority asociace pro následující období: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Priority asociace pro následující období: systém a legislativa financování kvalita dostupnost propagace motivace k účasti na DV www.aivd.cz 24

Priority asociace pro následující období: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Priority asociace pro následující období: obnovení Rady vlády pro rozvoj lidských zdrojů naplňování Implementačního plánu Strategie CŽU nové programovací období ESF zastoupení asociace a jejích členů v dalších vrcholných orgánech státu a krajů kvalita lektorů, programů a institucí DV další zvyšování péče o členy… www.aivd.cz 25

Webové stránky: Aivd.cz: informační servis pro členy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. Webové stránky: Aivd.cz: informační servis pro členy Andromedia.cz: databanka DV Dvlk.cz – databanka nabídky DV v Libereckém kraji www.aivd.cz 26

Kontakty: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, o.s. www.aivd.cz PhDr. Zdeněk Palán, Ph.D. | prezident Mgr. Tomáš Langer | výkonný ředitel reditel@aivd.cz +420 739 445 930 PhDr. Miroslava Dvořáková, Ph.D. | asistentka kancelar@aivd.cz +420 734 605 605 Adresa: Karlovo náměstí 14/292 | 120 00 Praha 2 www.aivd.cz 27