ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Advertisements

Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
JUDR. LENKA DEVEROVÁ Červenec 2013 MAS OPS nebo sdružení (spolek)
Informační seminář, 24. říjen 2012 MZV ČR Program rozvojově-ekonomického partnerství.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Předsednictví ČR v Radě EU Agenda a Priority
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O DOTACI Program transformační spolupráce Praha, 19. září 2014.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
STÁTNÍ SPRÁVA A SAMOSPRÁVA
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
PROGRAM ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE MOLDAVSKO
Soustava veřejných rozpočtů II.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
3. zasedání předsednictva Rady vysokých škol Praha, 16. března 2006 Česká konference rektorů Prof. Ing. Petr Sáha, CSc.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Regionální politika RP ČR.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Kontrola projektu na místě, průběžné posouzení projektu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Ekonomika veřejného sektoru
Legislativa.  Které orgány veřejné správy provádějí určité úkony v oblasti sportu?  Co je to veřejná správa?  Jak dělíme veřejnou správu?  Znáte některé.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Zuzana Hlavičková MZV ČR.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek zástupce ředitele Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí SMO ČR,
Zahraniční rozvojová spolupráce ČR Martin Náprstek Česká rozvojová agentura (ČRA) Rozvojová spolupráce měst a obcí MZV a SMO ČR,
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Evropská integrace RNDr. Oldřich Hájek. Principy a kompetence  Politiky EU se liší v kompetencích členů a EU  Každá politika je řízena principy  Při.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Program rozvojového partnerství pro soukromý sektor Program studie proveditelnosti ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA Subsaharská Afrika – exportní příležitosti.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Regionální politika ČR
REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ
Zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce a Program B2B Barbora Latečková, Česká rozvojová agentura Praha, MZV ČR,
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fondy vnější spolupráce EU – finanční nástroje rozvojové spolupráce
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Rozvojová a humanitární pomoc a projekty
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Ing. Stanislava Správková
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Obecná část rozpočtového práva III
Globální rozvojové vzdělávání: PROČ? JAK? S KÝM?
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÁ SPOLUPRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY MZV ČR

Rámec zahraniční rozvojové spolupráce ČR

Zákon o ZRS a HP – v platnosti od Důvody pro přípravu zákona: doporučení OECD – samostatná legislativa pro oblast ZRS sjednocení oblasti ZRS a HP do jedné právní normy novelizace zákonů, které se oblasti ZRS nebo HP dotýkají a přitom ji nezohledňují (např. rozpočtová pravidla) Obsah zákona I.Vymezení ZRS a HP II.Podmínky pro uskutečňování zahraniční rozvojové spolupráce hrazené ze státního rozpočtu III.Podmínky pro poskytování humanitární pomoci do zahraničí hrazené ze státního rozpočtu IV.Působnost orgánů státní správy a České rozvojové agentury v této oblasti V.Novelizace některých zákonů

Institucionální zajištění ZRS

Koncepce zahraniční rozvojové spolupráce ČR na období Cíle ZRS Principy ZRS Formy ZRS Modality ZRS Finanční rámec Řízení ZRS –Legislativní a koncepční rámec –Institucionální rámec –Personální rámec –Kontrola a hodnocení rozvojové spolupráce Zvyšování povědomí o rozvojových zemích a rozvojové spolupráci

Teritoriální priority ZRS ČR stanoveny v Koncepci ZRS ČR pro období 2010 – 2017 (schválena vládou ČR) komparativní výhody ČR v souladu s principy koherence, komplementarity a koordinace s ostatními dárcovskými zeměmi 5 prioritních zemí: Afghánistán, Bosna a Hercegovina, Etiopie, Moldavsko, Mongolsko 5 projektových zemí: Gruzie, Kambodža, Kosovo, PAÚ, Srbsko 4 phase-out země:Angola, Jemen, Vietnam, Zambie Kritéria pro výběr prioritních zemí a) Dvoustranné a rozvojové vztahy s ČR b) Potřebnost rozvojové spolupráce na straně partnerské země (úroveň socioekonomického rozvoje) c) Připravenost země pomoc přijímat, d) Zohlednění dělby práce s ostatními dárci

Sektorové priority ZRS ČR stanoveny v Koncepci ZRS ČR pro období 2010 – 2017 komparativní výhody České republiky na principu harmonizace s ostatními dárci Prioritní sektory pro období životní prostředí zemědělství sociální rozvoj (vč. vzdělávání, sociálních služeb a zdravotnictví) ekonomický rozvoj (vč. energetiky) podpora demokracie, lidských práv a společenské transformace Průřezové principy: řádná (demokratická) správa věcí veřejných šetrnost k životnímu prostředí a klimatu dodržování základních lidských, ekonomických, sociálních a pracovních práv příjemců projektů, včetně rovnosti mužů a žen

8 Informace o zahraniční rozvojové spolupráci MZV Česká rozvojová agentura Obecný web o ZRS Kampaň Česko proti chudobě

Děkuji za pozornost!