CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kulturní a kreativní průmysly z pohledu operačních programů v gesci MPO 11 OP Podnikání a inovace OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Kreativita a fondy EU z pohledu Ministerstva průmyslu a obchodu
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost stav přípravy – listopad 2013 Mgr. Renata Kořínková vedoucí Oddělení koordinace Strukturálních.
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
CzechInvest Programové období Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
CzechInvest – Váš partner pro podnikání v ČR Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Praha, 3. prosinec 2013.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2013, Ostrava Operační program Podnikání.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Možnosti podpory podnikání a inovací ze strukturálních.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Průřez financováním podnikatelských projektů ze strukturálních fondů EU.
2. Jednání Ministerstvo průmyslu a obchodu 22. března 2013
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Příprava OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha Informace o budoucím programovacím.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Strukturální fondy v období.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 20. listopadu 2012, Praha OPPI - nástroj podpory podnikatelů.
Kulturní a kreativní obory a strukturální fondy Nosticz Palais June 26, 2013 Compiled by A. Marks, Ph.D. (Cant.)
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
PhDr. Věra Havránková odbor ekologie
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Strategie MPO v oblasti podpory inovací
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Aktuální stav přípravy OP PIK Možnosti podpory podnikatelů.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
2. Seminář krajských S3 manažerů Praha, 26. června 2013.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Transkript prezentace:

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Blanka Miksová | koordinátor přípravy nového operačního programu Brno, 24. duben 2013

Dopady dokumentů EU na podporu podnikání v ČR Programové období 2014+ Strategie Evropa 2020 – velký důraz na inteligentní a udržitelný růst inovace a inovativní podnikání mají být motorem evropského růstu a konkurenceschopnosti s podporou inovací souvisí většina z jedenácti tematických cílů EK Nový operační program v gesci MPO zahrnuje Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací (cíl týkající se výzkumu a vývoje) Zlepšení přístupu, využití a kvality informačních a komunikačních technologií (cíl týkající se širokopásmových sítí) Zvýšení konkurenceschopnosti malých a středních podniků (MSP) Podporu přechodu na nízkouhlíkové hospodářství ve všech odvětvích

Čeho chceme pro podnikatele dosáhnout Dostatečné finanční pokrytí operačního programu na podporu podnikání, koncentrujícího se na: Znalostní ekonomiku a inovace (dotační podpory) podporovat zejména projekty založené na technologickém rozvoji, inovacích, uplatnění principů znalostní ekonomiky apod. Vylepšení podnikatelského prostředí a individuální podpory (s využitím zejména finančních nástrojů) posílit úlohu nových finančních nástrojů v rámci strukturálních podpor Zaměření programu podpora podnikatelského prostředí a inovativních aktivit, zejména MSP, propojení vazeb na výzkum a vývoj podporovaný v rámci OP VVV podpora snižování energetické náročnosti a podpora inovativních řešení přispívajících ke snižování emisí, zavádění vysokorychlostního internetu a dalších moderních komunikačních prostředků v podnikové sféře

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP PIK 2014 - 2020 OPPI 2007 - 2013 OPPP 2004 - 2006 Důraz na znalostní ekonomiku, spolupráci VaV s inovačními firmami a využívání nových forem podpory Důraz na inovační podpory + podpora VaV ve firmách (Potenciál), spolupráce mezi terciární sférou a průmyslem Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory

Návrhy zaměření intervencí v prioritních osách OP PIK Prioritní osa 1 „Rozvoj podnikání založený na podpoře výzkumu, vývoje a inovací“ VaV a inovace, spolupráce mezi veřejným, vzdělávacím, vědeckovýzkumným a podnikatelským sektorem, zavádění inovací v podnicích, synergické vazby (zejména s OP Výzkum, vývoj a vzdělávání) zvýšení inovační výkonnosti podniků zvýšení intenzity a využití výsledků průmyslového a experimentálního vývoje v rámci konceptu inteligentní specializace rozvoj spolupráce mezi podnikatelským sektorem a veřejnými, vzdělávacími a vědecko-výzkumnými institucemi v duchu konceptu inteligentní specializace zvýšení přístupu podnikatelských subjektů k rizikovému kapitálu

Návrhy zaměření intervencí v prioritních osách OP PIK Prioritní osa 2 „Rozvoj infrastruktury a služeb podporujících podnikání ve znalostní ekonomice a internacionalizace podnikání“ podnikatelská infrastruktura, zakládání a rozvoj podniků, internacionalizace podnikání, partnerské sítě, sofistikované poradenské služby, poskytování ICT služeb pro MSP, podpora technického vzdělávání zvýšení počtu nových podnikatelských subjektů a nových podnikatelských záměrů zajištění kvalitní podnikatelské infrastruktury rozšíření kvalitních služeb pro MSP podporujících jejich mezinárodní konkurenceschopnost, zejména jejich marketingovou připravenost a zapojení do globálních produkčních a partnerských sítí rozvoj a využití stávající infrastruktury pro vzdělávání a rozvoj lidských zdrojů v podnikatelském sektoru včetně technického vzdělávání a podpory spolupráce firem s odbornými SŠ a VŠ

Návrhy zaměření intervencí v prioritních osách OP PIK Prioritní osa 3 „Udržitelné hospodaření s energií a rozvoj inovací v energetice“ energetika (snižování energetické náročnosti výroby, úspory energie, využití obnovitelných zdrojů energie a druhotných zdrojů energie, rozvoj a modernizace přenosových sítí, modernizace a rozvoj tepelných rozvodných zařízení, výzkum, vývoj a inovace v energetice) Prioritní osa 4 „Rozvoj vysokorychlostních přístupových sítí k internetu a informačních a komunikačních technologií “ služby elektronických komunikací, přístup k vysokorychlostnímu internetu, infrastruktura elektronických komunikací zvýšení pokrytí vysokorychlostním přístupem k internetu rozvoj nejmodernějších a pokročilých informačních a komunikačních technologií a podpora poskytování souvisejících sdílených služeb

Harmonogram příprav

Ing. Blanka Miksová +420 724 335 117, blanka.miksova@czechinvest.org Děkuji za pozornost. Ing. Blanka Miksová +420 724 335 117, blanka.miksova@czechinvest.org

Agentura pro podporu podnikání a investic Státní příspěvková organizace založena v roce 1992 Štěpánská 15 120 00  Praha tel. 296 342 500