PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projektové řízení Modul č.1.
Advertisements

METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ.
Zlepšování jakosti.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
PLÁNOVÁNÍ A STRATEGIE Management a marketing
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Evropský sociální fond
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU: Ročník Téma všeobecné primární prevence Získané znalosti/ Získané dovednosti/ Žádoucí postoje žáků 6 Šikana a kyberšikana.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
SÍŤOVÁ ANALÝZA.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
3. Životní cyklus a procesy projektu
6. Koncepce řízení projektů
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Žádost o grant Metoda fundraisingu. 1. Průvodní dopis Identifikuje vaši organizaci (případně i vaši partnerskou organizaci, se kterou žádáte o grant.
Vlastní hodnocení školy ► evaluace = lat. valere – přeneseno do angličtiny= self-evaluation ► Scrivena, 1991 = „proces určování podstaty, hodnoty a ceny.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Dokumentace informačního systému
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Ošetřovatelský proces
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
1. Projektový management I. ÚVOD II. PROJEKT III. PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ IV. PROJEKTOVÝ TÝM Přednáška č. 1: Projektový management.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Seminář k ukončování projektů Fondu soudržnosti 19. března 2008 Dokladování udržitelnosti projektů v Závěrečných zprávách Fond soudržnosti sektor životního.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Projektový cyklus, analýza SWOT
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
6. Koncepce řízení projektů
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
Kulatý stůl – Práce s rodinami Markéta Chkheidze.
Personální plán pro podnikatelský plán
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Projektová výuka. Historie projektové výuky První známky – 17. a 18. století – Itálie a Francie – součást závěrečných zkoušek 18. a 19. století - Killpatrick.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Životní cyklus projektu a fáze projektu Martin Cupal Podnikatelský záměr a projektový management.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Marketingový systém řízení KontrolaRealizacePlánování.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Žádost o grant.
Vymezení pojmového aparátu Jana Soukopová
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Kulatý stůl – Systematická podpora v oblasti zaměstnanosti pro město Brno Markéta Chkheidze.
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc.
Tvorba veřejných projektů – teorie vers. praxe Mgr. Bc
Práva dítěte Výchova k občanství
Projektový management
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Průběh stavební zakázky
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH
Transkript prezentace:

PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu Obecné zásady tvorby projektu

Příprava a plánování projektu Identifikace problému, potřeby Záměr projektu Analýzy Formulace projektu

Obecné zásady tvorby projektu Realizace projektu Realizace aktivit Tvorba výstupů a výsledků Řízení, monitorování

Obecné zásady tvorby projektu Zakončení projektu Hodnocení Další udržitelnost projektu

ÚroveňOtázkyKomentář Cíl / Hlavní cíl Stav, kdy určitá potřeba nebo problém neexistuje nebo došlo k znatelnému zlepšení  Jakou všeobecnou potřebu či problém se pokoušíte řešit?  Jaký je váš širší dlouhodobý sektorový či rozvojový cíl? Obecný cíl (stejně jako účel) odpovídá na otázku PROČ - obecné „proč? Skupina projektů může sdílet stejný cíl. Specifický cíl / Účel Dopad projektu v určitém časovém období  Jaká chcete, aby se stala změna?  Jak ostatní, s nimiž pracujete, využijí či zrealizují výstupy vašich aktivit?  Jaký bude mít klient/uživatel prospěch? Také účel odpovídá na otázku PROČ - proč máte v plánu přinést dané výstupy a dělat dané aktivity? Účel obvykle souvisí s tím, jak budou využity výstupy projektu.

ÚroveňOtázkyKomentář Výstupy / Výsledky Měřitelné výsledky plánovaných aktivit; „produkty“ projektu  Co bude měřitelnými konečnými výsledky plánovaných aktivit? Výstupy popisují, CO projekt přinese. Výstupy a aktivity musí být nezbytné a dostačující. Děláte dost pro dosažení účelu? Není Vámi vynaložené úsilí příliš vysoké? Aktivity Co se konkrétně bude v průběhu projektu dělat?  Co se musí udělat, aby v projektu vznikly plánované výstupy? Aktivity popisují, JAK bude organizace dosahovat výstupů.