MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Advertisements

Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PT – obecná charakteristika
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
RNDr. Eva Zelendová PaedDr. Karel Tomek VÚP Praha září 2008
TÝMOVÁ SBOROVNA LEKTOŘI: Mgr. Tomáš Habart, Mgr. Adéla Lábusová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Taneční a pohybová výchova
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342 Tým pro inovaci Pedagogický pracovník nahlásí A. Byrtusové do 5. daného měsíce písemně (elektronicky)
aktuální problémy současného světa postoje, názory, jednání
Základní škola T. G. Masaryka, Studénka ředitelka školy: Mgr. Alena Dvorská počet žáků 291, počet pedagogických pracovníků 20 součásti školy: škola, školní.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Průřezová témata.
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Projekt „Modernizace vzdělávání – šance lepšího pracovního.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
"Budete-li dobře pečovat o své tělo, vydrží Vám po celý život" George Coevoet.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
MAP – Místní akční plán ORP RK
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Implementační projekt KAP
Základní škola, Znojmo, náměstí Republiky 9
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Vítejte na třetí místní konferenci
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU

PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29 ŽÁDOSTÍ = ,63 KČ FINANČNÍ PODPORU ZÍSKALO 14 PROJEKTŮ = , 92 KČ NÁŠ PROJEKT ZÍSKAL ,66 KČ ZAHÁJENÍ PROJEKTU: LISTOPAD 2010 UKONČENÍ PROJEKTU: ČERVEN 2012 – 20 MĚSÍCŮ CELKEM V LISTOPADU ZAHAJUJE 8 PROJEKTŮ

OBSAH PROJEKTU PROBLEMATIKA MULTIKULTURNÍ VÝCHOVY V RÁMCI ŠVP ZV BRÁNA DOŽIVOTA PREVENCE RASISMU A XENOFOBIE PROSTŘEDNICTVÍM MODERNÍCH ZÁŽITKOVÝCH METOD A PROJEKTOVÉHO VYUČOVÁNÍ VYPRACOVÁNÍ MODELOVÉHO KURIKULA PRO SYSTEMATICKOU MULTIKULTURNÍ VÝCHOVU NA ŠKOLE ZABEZPEČENÍ MATERIÁLNÍHO VYBAVENÍ VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ DŮRAZ NA INKLUZIVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ S INDIVIDUÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI ( MINORITY, SPUCH, NADANÉ DĚTI)

CÍLOVÉ SKUPINY ŽÁCI ŠKOLY, VZDĚLÁVAJÍCÍ SE V RÁMCI ŠVP ZV BRÁNA DO ŽIVOTA ŽÁCI INTEGROVANÍ, ZOHLEDŇOVANÍ A MINORIT PEDAGOGOVÉ

PŘÍNOS PRO CÍLOVÉ SKUPINY ŽÁCI PODPORA VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ MEZI SOCIOKULTURNÍMI SKUPINAMI SEZNÁMENÍ SE S ODLIŠNÝMI SOCIOKULTURNÍMI/ETNICKÝMI ZVYKY, HISTORIÍ MINORIT POROZUMĚNÍ ODLIŠNOSTI KULTUR, REFLEKTOVÁNÍ VLASTNÍ KULTURNÍ IDENTITY A JEJÍ PROMĚNY VÝCHOVA K TOLERANCI, VZÁJEMNÉ POMOCI PREVENTIVNÍ PŮSOBENÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE

PŘÍNOS PRO CÍLOVÉ SKUPINY UČITELÉ DALŠÍ PROFESNÍ RŮST PEDAGOGŮ SE ZAMĚŘENÍM NA MKV S VYUŽITÍM ICT – DVPP: ZPRACOVÁNÍ DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE A STŘIH FILMU ROZVOJ TÝMOVÉ SPOLUPRÁCE PEDAGOGŮ ZKVALITNĚNÍ PROSTŘEDÍ – MODERNIZACE UČEBNY A VYBAVENÍ PRO VÝUKU PROPOJENÍ JIŽ REALIZOVANÝCH PROJEKTŮ, ZAMĚŘENÝCH NA MKV VE ŠKOLE, SYNERGICKÉ PŮSOBENÍ PEDAGOGŮ V TÉTO OBLASTI

KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU KA01 – MODELOVÉ KURIKULUM CÍL: ZAČLENĚNÍ MKV DO JEDNOTLIVÝCH ROČNÍKŮ PRODUKT: METODIKY 1 + VÍCEDENNÍCH PROJEKTŮ, EXKURZÍ, UKÁZKOVÉ HODINY, PRACOVNÍ LISTY S TÉMATIKOU MKV VÝSTUP: MODELOVÉ KURIKULUM MKV JAKO SOUČÁST ŠVP ZV, UČEBNA MKV

KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU KA02 – VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ 1.ZPRACOVÁNÍ FOTOGRAFIÍ, STŘIH FILMOVÉHO DOKUMENTU CÍL: PŘÍPRAVA PEDAGOGŮ PRO ELEKTRONICKÉ ZPRACOVÁVÁNÍ DOKUMENTŮ 2.TÝMOVÁ SBOROVNA CÍL: VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ - MKV, VÝSTUPY PRO KA01, 03, 05

KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU KA03 – PROJEKTY A EXKURZE CÍL: REALIZACE PROJEKTŮ SPOLUPRÁCE STUPNĚ, PROJEKTY NAPŘÍČ ŠKOLOU, 1 DENNÍ PROJEKTY 1.STP., ŠKOLA V PŘÍRODĚ PRO 1.STP., SEZNAMOVACÍ POBYT ŽÁKŮ 6.TŘÍD, TÉMATICKÉ EXKURZE 2.STUPNĚ, VŠE SE ZAMĚŘENÍM NA MKV PRODUKT: PL PRO VÝUKU, METODIKY A FOTODOKUMENTACE

KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU KA04 – PREZENTACE MKV V VÝSTAVA CÍL: PREZENTACE VZNIKLÉHO DVD S MK TÉMATIKOU A PRŮŘEZEM PROJEKTU = VÝSTUP PRÁCE MULTIMEDIÁLNÍHO KROUŽKU, VYSTOUPENÍ ČLENŮ FOLKLORNĚ – DRAMATICKÉHO KROUŽKU, VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ A PRODUKTŮ S MK TÉMATIKOU = VÝSTUPY Z TVORBY ŽÁKŮ V RÁMCI PROJEKTU

KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU KA05 – MKV FORMOU MIMOŠKOLNÍCH AKTIVIT CÍL: PRÁCE MULTIMEDIÁLNÍHO A FOLKLORNĚ – DRAMATICKÉHO KROUŽKU VÝSTUP: PRÁCE S ICT – VZNIK DVD S MK TÉMATIKOU, PREZENTACE MKV NA VEŘEJNOSTI, VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ V RÁMCI VÝSTAVY S MK TÉMATIKOU

MKV – PROJEKT MŠMT – POZNEJ ZEMI SVÝCH SPOLUŽÁKŮ: MONGOLSKO DIVADELNÍ FESTIVÁLEK 1.STUPNĚ: LETOS TÉMATIKA MKV

PROJEKT NAEP: COMENIUS „MOJE MĚSTO + TVOJE MĚSTO = NAŠE EVROPA PROJEKT S RAKOUSKOU ŠKOLOU V ETSDORFU „TY MLUVÍŠ NĚMECKY, JÁ ČESKY A PŘECE JSME KAMARÁDI

DĚKUJEME ZA POZORNOST