Fond Vysočiny: Grantové programy OI v roce 2004 Plán na rok 2005 odbor informatiky, koncepční oddělení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Právní rámec Nařízení vlády ze dne (č.304/2001 Sb.) a zákon č.227/2000 Sb. o elektronickém podpisu Standard ISVS pro provoz elektronických podatelen.
eGovernment – aplikace principů v ISKN
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Fond Vysočiny Celkový objem finančních prostředků Fondu Vysočiny – 81,4 mil Kč Dílčí cíl Programu rozvoje kraje – 3.2 Podpora rozvoje telekomunikačních.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
GP Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
ROWANet Páteřní optická síť kraje Vysočina - ROWANet
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
E-Podatelna v praxi Vysočina, krajský úřad Odbor informatiky Petr Pavlinec
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Transkript prezentace:

Fond Vysočiny: Grantové programy OI v roce 2004 Plán na rok 2005 odbor informatiky, koncepční oddělení

Co je Fond Vysočiny? Samostatný účelový trvalý fond Zřízen Poskytování podpory v souladu se záměry kraje (PRK – program rozvoje kraje) Rozvoj kraje zapojením subjektů do mnoho aktivit Trénink pro podávání žádostí v programech EU Finanční alokace schvalovány zastupitelstvem Orgány FV: Rada Fondu Garant grantového programu Řídící výbory

Přehled GP vyhlášených v roce 2004 Název programu alokace Obce na síti IV Kč Webové stránky měst a obcí II Kč Integrace aplikačního vybavení ISVS Kč GIS III Kč Metropolitní sítě II Kč Vzdělávání seniorů v oblasti ICT * Kč Metropolitní sítě III Kč Celkemplán Kč Alokace na rok Kč * Plus ,- Kč z Dílčího cíle 2.1 – Zvyšování vzdělanosti obyvatelstva

Přehled skutečného čerpání financí k Název GP alokace vyčerpáno Obce na síti IV Kč Kč Webové stránky měst a obcí II Kč Kč Integrace aplikačního vybavení ISVS Kč Kč GIS III Kč Kč Metropolitní sítě II Kč Kč Vzdělávání seniorů v oblasti ICT Kč0 Kč Metropolitní sítě III Kč0 Kč Celkem Kč Kč V opatření Kč61%

Předběžný plán na rok 2005 Název GPnávrh alokace Elektronická podatelna Kč Vzdělávání pracovníků VS Kč GIS IV, … Kč Webové stránky měst a obcí III Kč Veřejný přístup k internetu Kč Integrace aplikačního vybavení ISVS II Kč Metropolitní sítě IV Kč Modernizace ICT technologií Kč Celkem Kč

GP Elektronické podatelny Cíl 3 – opatření Zlepšení možnosti přístupu veřejnosti k informacím prostřednictvím IT Popis a cíle programu: spolufinancování při zřizování elektronických podatelen zrychlení, zefektivnění a zjednodušení podání i vyřízení dokumentů zrychlení komunikace s úřadem možnost sledování stavu podání přes web a následně využívání elektronického podpisu splnění platné legislativy. Okruh příjemců: obce a města v kraji Celková částka: 1 mil. Kč Termín vyhlášení: první čtvrtletí 2005

GP Elektronické podatelny Právní normy s účinností ode dne : Nařízení vlády č. 495/2004 Sb., kterým se provádí zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu a o změně některých dalších zákonů Vyhláška Ministerstva informatiky ČR č. 496/2004 Sb., o el. podatelnách Varianty: A/ Provozování el. podatelny, které představuje zajištění nejen technického zabezpečení, ale i vlastního přijetí zprávy včetně všech náležitostí (např. ověření zprávy pracovníkem podatelny). B/ Hostování aplikace. tj. zajištění a provoz technického vybavení, vlastní příjem zprávy již realizuje adresát. Kontakt – technické řešení: Ing. Karel Žák, tel: ,

Cíl 3 – opatření Zavedení informačního systému veřejné správy (ISVS) Stručný popis: vzdělávání pracovníků VS v oblasti IT zvýšení míry využití ICT u představitelů samosprávy a zaměstnanců samosprávy zvýšení publicity a frekvence užití GIS kraje a spolupracujících subjektů vyučovat dovednostem v ovládání IT a GIT nástrojů Okruh příjemců: obce a města v kraji Celková částka: 1 mil. Kč Termín vyhlášení: druhé čtvrtletí 2005 Vzdělávání pracovníků VS

GIS programy GIS IV - ve stejné logice jako předchozí GIS III, GP zaměřený na podporu geoinformatické infrastruktury, vytváření a kvalifikovaného užití geoinformací na Vysočině. GIS III se tématicky členil na tituly infrastruktura, data, aplikace, osvěta Další možná témata: technická mapa webové mapové služby GIS na webu osvěta Kontakt: RNDr. Jiří Hiess, odd. GIS Tel:

Webové stránky měst a obcí III Cíl 3 – opatření Zavedení informačního systému veřejné správy (ISVS) Stručný popis a cíle: viz Webové stránky měst a obcí II, např.: podpora tvorby nových stránek zlepšení stávající úrovně stránek měst a obcí registrace domény jazykové mutace webové aplikace Okruh příjemců: obce a města v kraji Celková částka: 300 tis. Kč Termín vyhlášení: druhé – třetí čtvrtletí 2005

Veřejný přístup k internetu Cíl 3 – opatření Zlepšení možnosti přístupu veřejnosti k informacím prostřednictvím IT Stručný popis: Posílení širokopásmového připojení na území kraje Zvýšení dostupnosti internetu pro veřejnost Veřejně přístupná místa – muzea, knihovny, kulturní střediska, … Cíl GP: zajištění konektivity pro co největší okruh uživatelů Okruh příjemců: obce a města v kraji, knihovny, i-centra, školy Celková částka: 500 tis. Kč Termín vyhlášení: třetí čtvrtletí 2005

Integrace aplikačního vybavení ISVS II Cíl 3 – opatření Zavedení informačního systému veřejné správy (ISVS) Stručný popis: podpora vývoje nástrojů integrace aplikací - WS (web services) na bázi XML, efektivnější využití aplikačního vybavení VS sdílení dat, zrychlení procesů, zvýšení počtu aplikací využívajících registry Cíl GP: integrace aplikací veřejné správy, spolupráce mezi subjekty v regionu, maximální využití již existujících základních registrů ISVS Okruh příjemců: Obce a města kraje, jejich organizace Celková částka: 700 tis. Kč Termín vyhlášení: třetí čtvrtletí 2005 Kontakt – technické řešení: Ing. Petr Pavlinec, tel: ,

Metropolitní sítě IV Cíl 3 – opatření Zlepšení možnosti přístupu veřejnosti k informacím prostřednictvím IT Stručný popis: Vytváření základní komunikační infrastruktury Budování širokopásmových sítí Zapojování více subjektů do jedné sítě Cíl GP: rozvoj základní komunikační infrastruktury v regionu Okruh příjemců: obce a města v kraji, svazky obcí, školská zařízení Celková částka: 2 mil. Kč Termín vyhlášení: druhé - třetí čtvrtletí 2005 Kontakt – technické řešení: Ing. Petr Pavlinec, tel: ,

Modernizace ICT technologií Cíl 3 – opatření Zlepšení možnosti přístupu veřejnosti k informacím prostřednictvím IT Stručný popis: Obnova staršího zařízení Nákup nového zařízení Cíl GP: trvalý rozvoj moderních ICT technologií Okruh příjemců: obce a města v kraji, jejich organizace Celková částka: 1 mil. Kč Termín vyhlášení: třetí – čtvrté čtvrtletí 2005

Informace pro žadatele Stránky Fondu Vysočiny: Podání žádosti: Používat aktuální formuláře Řádně označit obálku (stanoveno Výzvou) Žádost podat ve dvou vyhotoveních včetně příloh v termínu Žádost řádně orazítkovat a podepsat (obě vyhotovení) Požadované částky v souladu s Výzvou Oprávněný žadatel dle Výzvy Časový harmonogram dle Výzvy Závěrečná zpráva: Podat v termínu Řádně vyplnit, orazítkovat, podepsat Přiložit kopie účetních dokladů (např. faktura) a dokladů o zaplacení (např. výpis z účtu nebo pokladní doklad)

Děkuji za pozornost Ing. Martina Rojková OI - koncepční oddělení 15. prosince 2004