Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál)
Advertisements

Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
Aktuální možnosti podpory podnikání v OPPI Ing. Blanka Miksová Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu Agentura CzechInvest.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
EU MY 50+ Úspěšně realizované projekty z OPPI Mgr. Alena Chodovská Regionální kancelář pro Ústecký kraj CzechInvest.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Operační program Podnikání a inovace.  proplacená podpora: 17,2 mld. Kč  Dotace: 10 mld. Kč  Úvěry a záruky: 6 mld. Kč  Technická asistence: 1,2 mld.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Centrum evropského projektování Aktuální dotační příležitosti pro podnikatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009 Praha

O B S A H P R E Z E N T A C E Poradenství v Operačním programu Podpora podnikání a inovace MPO (OPPI) Programy podporující v OPPI poradenské služby Pravidla pro podporu poradenství Základní informace o programu Poradenství - 1. výzva  cíl programu  vymezení příjemce podpory  způsobilé výdaje  forma a výše podpory  výběr projektů

Poradenství v Operačním programu Podpora podnikání a inovace MPO Podpora poradenských služeb je poskytována v programech OPPI:  na realizaci inovačních projektů  projektů v oblasti Infrastruktury  projektů podporujících vstup na zahraniční trhy Samostatné poradenské projekty jsou v OPPI podporovány v programu Poradenství, který je určen pro malé a střední podniky

Programy v OPPI podporující poradenské služby Podpora poradenských služeb je poskytována na realizaci projektů v programech Inovace – Inovační projekt Inovace – Patent ICT v podnicích Spolupráce – Klastry Spolupráce – Technologické platformy Prosperita Marketing

Pravidla pro poskytování podpory poradenských služeb Podpora poradenských služeb je poskytována podle Nařízení Komise (ES) č Oddíl 5, článek 26 Podpora na poradenské služby ve prospěch MSP Podpora na MSP je slučitelná se společným trhem Intenzita veřejné podpory nepřesáhne 50% způsobilých nákladů

Pravidla pro poskytování podpory poradenských služeb Podpora poradenských služeb je poskytována podle Nařízení Komise (ES) č Způsobilými náklady jsou náklady na poradenské služby poskytnuté externími poradci Poradenské služby nemají charakter stálé nebo pravidelné činnosti ani nesouvisejí s obvyklými provozními náklady jako jsou např. daňové poradenství, právní služby, reklama

Pravidla pro poskytování podpory poradenských služeb Podpora poradenských služeb podle Nařízení Komise (ES) č Oddíl 5, článek 36 Podpora na poradenské služby a podpůrné služby v oblasti inovací Příjemcem je MSP, podpora je slučitelná se společným trhem Výše podpory poskytnuté v kterémkoliv období 3 let nepřesáhne 200 tis EUR na jednoho příjemce

Pravidla pro poskytování podpory poradenských služeb Podpora poradenských služeb podle Nařízení Komise (ES) č Poskytovatel služeb má vnitrostátní nebo evropskou certifikaci, pokud ne intenzita podpory nepřesáhne 75% způsobilých nákladů Podpora na poradenské služby za tržní cenu, u neziskových organizací za cenu zahrnující náklady a přiměřený zisk Konzultace vedení, technologická pomoc, vzdělávání, ochrana práv duševního vlastnictví, licenční smlouvy, normy

Pravidla pro poskytování podpory poradenských služeb Podpora poradenských služeb je poskytována podle Nařízení Komise (ES) č Způsobilé náklady u podpůrných služeb U podpůrných služeb v oblasti inovací jsou způsobilé náklady na kancelářské prostory, databáze, technické knihovny, výzkum trhu, použití laboratoře a označování, zkoušení a certifikaci

Cíl programu Poradenství – 1. výzva Cíl programu Poradenství 1. výzva programu PORADENSTVÍ ( – ) naplňuje cíl zlepšení kvality a dostupnosti poradenských služeb pro MSP a tím i zvýšení jejich konkurenceschopnosti Poradenské služby v rámci individuálních projektů MSP související se zaváděním inovací pro MSP a poskytované oprávněnými externími poradci

Program Poradenství – 1. výzva Termíny a finanční alokace 1. Výzvy programu Poradenství Vyhlášení výzvy Ukončení výzvy Příjem RŽ , ukončení Příjem PŽ , ukončení Alokace 50 mil. Kč

Vymezení příjemce podpory poradenských služeb v 1. Výzvě programu Poradenství Vymezení příjemce podpory Příjemce podpory může být pouze podnikatelský subjekt, který splňuje definici malých a středních podniků uvedenou v příloze I Nařízení Komise (ES) č. 800/2008 ze dne 6. srpna 2008 Musí být oprávněn k podnikání na území České republiky odpovídajícímu podporované ekonomické činnosti, k jejímuž uskutečňování je realizován projekt, podporované kategorie CZ- NACE jsou uvedeny v příloze č. 1. Výzvy (

Způsobilé výdaje v 1. Výzvě programu Poradenství Způsobilé výdaje Musí být vynaloženy v souladu s cíli programu, musí bezprostředně souviset s realizací projektu a musí u nich existovat prokazatelná přímá vazba na výstup projektu Musí být vynaloženy nejdříve v den přijatelnosti projektu

Způsobilé výdaje v 1. Výzvě programu Poradenství Způsobilé výdaje Musí být před proplacením ze strukturálních fondů prokazatelně zaplaceny příjemcem podpory Musí být doloženy průkaznými doklady a musí být uhrazeny dodavatelům

Forma podpory poradenských služeb v 1. Výzvě programu Poradenství Forma podpory Dotace je účelově určená k úhradě způsobilých výdajů vzniklých v souvislosti s plněním předmětu projektu Dotace je poskytována MSP maximálně do výše 50 % způsobilých výdajů projektu podle článku 26 Nařízení Komise (ES) č. 800/2008 

Výše podpory poradenských služeb v 1. Výzvě programu Poradenství Výše podpory Maximální výše podpory na projekt je 500 tis. Kč Minimální výše podpory na projekt je 100 tis. Kč V rámci Výzvy může žadatel podat pouze jednu žádost 

Výběr projektů v 1. Výzvě programu Poradenství Výběr projektů Výběr a hodnocení projektů probíhá kontinuálně na základě stanovených kritérií Žádosti o poskytnutí podpory (včetně případných odborných posudků) předloží zprostředkující subjekt hodnotitelské komisi s návrhem doporučení nebo nedoporučení projektu k poskytnutí podpory Komise posoudí naplnění výběrových kritérií a doporučí nebo nedoporučí poskytnutí podpory

Výběr projektů v 1. Výzvě programu Poradenství Výběr projektů O poskytnutí dotace rozhoduje správce programu, tj. Ministerstvo průmyslu a obchodu, vydáním Rozhodnutí o poskytnutí dotace Součástí Rozhodnutí jsou Podmínky poskytnutí podpory

Program Poradenství OPPI - 1. Výzva Aktuální přehled výzev pro předkládání projektů do programů Operačního programu Podnikání a inovace je uveden na internetových stránkách