Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Lidské zdroje a zaměstnanost
Company LOGO Konference „Modernizace veřejné správy 2007 – 2013“, Plány v oblasti zefektivňování veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Integrovaný operační program (IOP)
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Operační program lidské zdroje a zaměstnanost 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Zahájení úvodní slova představení projektu etapy projektu představení projektového týmu Národní digitální archiv.
Představení konceptu pilotního projektu „Koordinace a zavedení Smart Administration ve veřejném sektoru“ Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Kontaktn í a koordinačn í centra Krajsk é ředitelstv í policie Jihočesk é ho kraje.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Integrovaný operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky

Ministerstvo vnitra Integrovaný operační program - IOP Vymezení prioritních os IOP Globální cíl a specifické cíle IOP Úvod Popis prioritních os 1 a 2 Podporované aktivity

Ministerstvo vnitra Úvod  Řídícím orgánem IOP na základě usnesení vlády č.175/2006 ze dne Ministerstvo pro místní rozvoj  Ministerstvo vnitra bude zprostředkujícím subjektem pro prioritní osy 1, 2 a 3.4  IOP bude spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj - ERDF  Z cíle Konvergence pro ČR je vyčleněno 6% alokace  Z cíle Regionální konkurenceschopnost pro ČR je vyčleněno 7% alokace

Ministerstvo vnitra Globální cíl a a specifické cíle IOP Globální cíl IOP: Modernizace a zefektivnění činnosti a procesů v oblasti veřejné správy a navazujících veřejných služeb a územního rozvoje, jako předpoklad pro vytvoření moderní občanské společnosti a zvýšení konkurenceschopnosti regionů a ČR jako celku  Specifický cíl 1: Zvýšení efektivity a zkvalitnění procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni aplikací moderních IC  Specifický cíl 2: Zvýšení efektivity a zkvalitnění procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni aplikací moderních ICT  Specifický cíl 3 : Lepší využití potenciálu území prostřednictvím národních, systémových intervencí v oblasti CR, kultury, bydlení a rozvoje systémů územních politik

Ministerstvo vnitra Vymezení prioritních os v rámci IOP IOP bude realizován pomocí těchto prioritních os:  Prioritní osa 1 - Modernizace veřejné správy Zaměřuje se na podporu ve veřejné správě,je vícecílová, vedle podpory regionů v rámci cíle Konvergence umožňuje i podporu na území hl.m. Prahy v rámci cíle RKaZ  Prioritní osa 2 - Zavádění ICT v územní veřejné správě Umožňuje podporu v rámci cíle Konvergence, tím reaguje na odlišné postavení hl. m. Prahy ( HDP) a nutnost intenzivnější podpory regionů ČR  Prioritní osa 3 - Zvýšení kvality a dostupnosti veřejných služeb MV ČR se týká opatření 3.4 Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik – IZS, bude podporována z cíle Konvergence.  Prioritní osa 4 - Národní podpora cestovního ruchu  Prioritní osa 5 - Národní podpora územního rozvoje  Prioritní osa 6 - Technická pomoc Je průřezová po období a dotýká se všech prioritních os a oblastí intervence. Je vícecílová a může být poskytována na administraci všech prostředků IOP, tj. i na administraci dodatečné alokace z cíle RKaZ.

Ministerstvo vnitra Popis prioritní osy 1  Globální cíl prioritní osy 1 Modernizace ústřední státní správy prostřednictvím rozvoje informační společnosti  Specifické cíle prioritní osy 1 zavést a poskytovat služby elektronické veřejné správy; vytvořit systém bezpečného sdílení dat veřejné správy orgány veřejné správy, včetně umožnění oprávněného přístupu veřejnosti k těmto datům; zkvalitnit výkon činnosti orgánů veřejné správy prostřednictvím moderních informačních a komunikačních systémů, sítí a databází  Finanční indikativní rámec prioritní osy Na prioritní osu 1 připadá 21,14 % z celkové alokace IOP, z toho orientačně: oblast intervence 1.1a (cíl Konvergence) 19,63 %, oblast intervence 1.1b (cíl RKaZ) 1,51 % z celkové alokace IOP

Ministerstvo vnitra Strategie pro dosažení cílů V rámci prioritní osy 1 budou realizovány aktivity:  Oblast intervence 1.1 (1.1a a 1.1b) – Rozvoj informační společnosti ve veřejné správě Strategie prioritní osy je v souladu s následujícími prioritními osami NSRR:  Strategický cíl Konkurenceschopná česká ekonomika: Priorita: Podpora kapacit V&V pro inovace  Strategický cíl Otevřená flexibilní a soudržná společnost: Priorita: Rozvoj informační společnosti Priorita: Smart Administration  Strategický cíl Vyvážený rozvoj území: Priorita: Vyvážený rozvoj regionů Strategie pro dosažení cílůV rámci prioritní osy 1 budou realizovány aktivity v podobě následující oblasti intervence: Strategie pro dosažení cílůV rámci prioritní osy 1 budou realizovány aktivity v podobě následující oblasti intervence:

Ministerstvo vnitra Podporované aktivity  Zavádění, rozvoj a propagace poskytování služeb elektronické veřejné správy s důrazem na bezpečný, transparentní, rychlý a jednoduchý přístup ke službám poskytovaných orgány veřejné správy služby elektronické veřejné správy (e-Government) elektronizace služeb veřejné správy (e-justice, daňové správy (e-komunikace) nebo celní správy digitalizace vybraných datových zdrojů projekty řešící standardizaci, rozvoj a využívání geoinformací

Ministerstvo vnitra Podporované aktivity  Vytváření celostátních základních a dalších relevantních registrů veřejné správy vytvoření čtyř základních registrů veřejné správy (dle Programového prohlášení vlády 2006) vytváření dalších registrů veřejné správy dle společenské potřeby projekty podporující komunikaci s relevantními informačními systémy veřejné správy

Ministerstvo vnitra Podporované aktivity  Zkvalitnění výkonu činností ústředních orgánů státní správy prostřednictvím moderních informačních a komunikačních systémů a sítí např. zajištění vysoké míry zabezpečení ICT výstavba datových sítí pro potřeby služeb veřejné správy realizace transakcí (podání např. formulářů, výkazů …) elektronickou cestou vybudování komplexních standardizovaných systémů, sítí a infrastruktur ve veřejné správě - vytvoření centrálního místa pro zpřístupnění všech veřejně přístupných informací prostřednictvím Portálu veřejné správy nástroje na zpřístupňování archiválií v rámci projektu „Otevřená minulost

Ministerstvo vnitra Popis prioritní osy 2  Globální cíl prioritní osy 2 Modernizace územní veřejné správy prostřednictvím rozvoje informační společnosti.  Specifické cíle prioritní osy 2 zavádění, rozvoj a podpora služeb elektronické veřejné správy na regionální a místní úrovni zvýšení úrovně oboustranné komunikace mezi orgány veřejné správy navzájem a mezi orgány veřejné správy a veřejností prostřednictvím zlepšování úrovně poskytovaných služeb elektronické veřejné správy na regionální a místní úrovni zkvalitnění výkonu činností orgánů územní veřejné správy prostřednictvím moderních informačních a komunikačních systémů a sítí včetně standardizace ICT  Finanční indikativní rámec prioritní osy Na prioritní osu 2 připadá celkem 10,79 % z celkové alokace IOP (11 % z alokace IOP v rámci cíle Konvergence ).

Ministerstvo vnitra Strategie pro dosažení cílů  Strategie pro dosažení cílů V rámci prioritní osy 2 budou realizovány aktivity v podobě následující oblasti intervence:  Oblast intervence 2.1 – Zavádění ICT v územní veřejné správě; Strategie prioritní osy je v souladu s následujícími prioritními osami NSRR:  I. Strategický cíl: Konkurenceschopná česká ekonomika: Priorita: Podpora kapacit V&V pro inovace  II. Strategický cíl: Otevřená flexibilní a soudržná společnost: Priorita: Rozvoj informační společnosti  Priorita: Smart Administration  IV. Strategický cíl: Vyvážený rozvoj území: Priorita: Vyvážený rozvoj regionů

Ministerstvo vnitra Podporované aktivity  zavádění, rozvoj a propagace poskytování služeb elektronické veřejné správy s důrazem na bezpečný, transparentní, rychlý a jednoduchý přístup ke službám poskytovaných orgány veřejné správy pořízení technologického řešení umožňující zvýšení využívání e- Governmentu v podmínkách územní veřejné správy digitalizace vybraných datových zdrojů a zabezpečení jejich zpřístupňování všem oprávněným subjektům pořízení systémového řešení pro standardizaci, rozvoj a využívání geoinformací a služeb GIS poskytovaných na regionální a místní úrovni vytvoření centrálního místa pro zpřístupnění všech zveřejňovaných a veřejně přístupných informací ve veřejné správě (pozn. Cíl vlády č.98) prostřednictvím Portálu veřejné správy.

Ministerstvo vnitra Podporované aktivity  zřizování kontaktních míst veřejné správy a zapojování orgánů územní veřejné správy a subjektů služeb veřejné správy k systému sdílení dat zřizování tzv. kontaktních míst veřejné správy zapojování regionálních a místních pracovišť k tzv. Czech Point, (zejména zajištění technického a technologického vybavení) zapojování orgánů územní veřejné správy k systému sdílení dat (zejména pořízení technického a technologického vybavení umožňující připojení k základním registrům veřejné správy a dalším relevantním registrům veřejné správy zajištění jejich kompatibility s regionálními registry a systémy

Ministerstvo vnitra Podporované aktivity  zkvalitnění výkonu činností orgánů územní veřejné správy prostřednictvím moderních informačních a komunikačních systémů a sítí a jejich standardizace zajištění vysoké míry zabezpečení ICT vybudování vysokorychlostních interoperabilních datových infrastruktur projekty řešící vybudování komplexních standardizovaných informačních a komunikačních systémů, sítí a infrastruktur v územní veřejné správě s důrazem na plnou interoperabilitu a vzájemné propojení s již existujícími systémy orgánů veřejné správy aktivity související se zaváděním a rozvojem manažerských informačních systémů a systémů řízení znalostí v územní veřejné správě.

Company LOGO Marie SVOBODOVÁ Odbor strukturálních fondů Ministerstvo vnitra tel.: ,