Výběrové řízení na poskytovatele operativního leasingu Stanislav Zelenka 0 2 DEN S FLEETEM 9. června 2009 Automotodrom Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Jak dobře vybrat dodavatele pro dlouhodobou spolupráci.
Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Pojištění firemní flotily
Představení společnosti
Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Veřejné zakázky a projekty PPP 23. února Martin Vacek advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava.
Metodika projektového investování - Případová studie Petra Wendelová Jim Wheeler Libor Cupal David Koudela 2. a Tato zakázka je financována Evropskou.
Úspěšné podání nabídky a obrana při vyloučení zadavatelem
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Řízení poradců ze soukromého sektoru Školení na řízení plánování a procesů PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt Senior.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
První zkušenosti ze vstupu ČR do EÚ Dopady na energetiku a průmysl Pohled ERÚ konference AEM 14. a 15. září 2005 Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Audit IT procesů ve FNOL
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Možnosti kontroly veřejných zakázek Oživení, o. s.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Výsledky průzkumu a náměty pro inovaci předmětu FINANCE Doc. Ing. Mária Režňáková, CSc.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Outsourcing jako strategický nástroj řízení nejen v komerční sféře
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Průvodce odbornou praxí na VŠPJ Obor Finance a řízení Květen
Případová studie Kromhoutova kasárna Maarten Groothuis.
První zkušenosti s aplikací novely energetických zákonů a vyhlášek Role ERÚ v novelizované energetické legislativě seminář AEM , Brno Josef.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Proces partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP) Zadávání zakázek v širších souvislostech Jim Wheeler 3. a Tato zakázka je financována.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Korupce a veřejné zakázky
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
Zkušenosti ze zavedení systému řízení kvality informačních služeb
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazné postupy pro.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Ekonomika malých a středních podniků
Realizace EPC projektů ve veřejném sektoru
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
Nový přístup ŘSD ČR k činnostem pro zajištění údržby
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Transkript prezentace:

Výběrové řízení na poskytovatele operativního leasingu Stanislav Zelenka 0 2 DEN S FLEETEM 9. června 2009 Automotodrom Brno

Téma přednášky  Fakta o operativním leasingu  Definice cílů výběrového řízení  Analýza současného stavu  Sumarizace potřeb ve vozovém parku  Způsob hodnocení nabídek  Zadávací dokumentace  Kritéria výběrového řízení  Průběh výběrového řízení  Rámcová smlouva  Průběžné hodnocení spolupráce  Fakta o operativním leasingu  Definice cílů výběrového řízení  Analýza současného stavu  Sumarizace potřeb ve vozovém parku  Způsob hodnocení nabídek  Zadávací dokumentace  Kritéria výběrového řízení  Průběh výběrového řízení  Rámcová smlouva  Průběžné hodnocení spolupráce DEN S FLEETEM

Fakta o operativním leasingu  Česká republika patří mezi rozvíjející se trhy  podíl OL na celkovém objemu financování movitých věcí členů ČLFA roste  % (12 mld. ze 101 mld.)  % (15 mld. ze 106 mld.)  % (15 mld. ze 123 mld.)  % (20 mld. z 96 mld.)  Vyšší růst podílu OL v sektoru středních a velkých firem  Nejčastější důvody využívání OL (fixní předvídatelné náklady, služby v jedné smlouvě, snížení počtu dodavatelů a administrativy) Zdroj: ČLFA, CVO  Česká republika patří mezi rozvíjející se trhy  podíl OL na celkovém objemu financování movitých věcí členů ČLFA roste  % (12 mld. ze 101 mld.)  % (15 mld. ze 106 mld.)  % (15 mld. ze 123 mld.)  % (20 mld. z 96 mld.)  Vyšší růst podílu OL v sektoru středních a velkých firem  Nejčastější důvody využívání OL (fixní předvídatelné náklady, služby v jedné smlouvě, snížení počtu dodavatelů a administrativy) Zdroj: ČLFA, CVO DEN S FLEETEM

Definice cílů výběrového řízení Analýza současného stavu  Nájezdy jednotlivých skupin vozidel  Běžné služby  Nadstandardní služby  Akční rádius vozidel  SWOT analýza (silné/slabé stránky, příležitosti, ohrožení) Sumarizace potřeb ve vozovém parku  Zlepšení (zachování) standardu služeb pro řidiče  Požadavky, očekávání  Prioritní body, kde neustoupíme Způsob hodnocení nabídek  Hodnotící komise (management, finance, HR)  Váha jednotlivých parametrů  Komplexní pohled na nabídku Analýza současného stavu  Nájezdy jednotlivých skupin vozidel  Běžné služby  Nadstandardní služby  Akční rádius vozidel  SWOT analýza (silné/slabé stránky, příležitosti, ohrožení) Sumarizace potřeb ve vozovém parku  Zlepšení (zachování) standardu služeb pro řidiče  Požadavky, očekávání  Prioritní body, kde neustoupíme Způsob hodnocení nabídek  Hodnotící komise (management, finance, HR)  Váha jednotlivých parametrů  Komplexní pohled na nabídku DEN S FLEETEM

Zadávací dokumentace Jasné a srozumitelné zadání  Rovné podmínky pro všechny účastníky  Klíč k úspěšnému a transparentnímu výběru dodavatele  Minimalizace časové náročnosti Zadání by mělo minimálně obsahovat  Kontaktní osoby, způsob komunikace  Informace o vozovém parku  Způsob zpracování a hodnocení nabídek  Počet kol, termín ukončení VŘ  Přesný postup podávání nabídek  Akceptační dopis Jasné a srozumitelné zadání  Rovné podmínky pro všechny účastníky  Klíč k úspěšnému a transparentnímu výběru dodavatele  Minimalizace časové náročnosti Zadání by mělo minimálně obsahovat  Kontaktní osoby, způsob komunikace  Informace o vozovém parku  Způsob zpracování a hodnocení nabídek  Počet kol, termín ukončení VŘ  Přesný postup podávání nabídek  Akceptační dopis DEN S FLEETEM

Zadávací dokumentace Specifikace poptávky  Druh kalkulace, nájezd a délka pronájmu  Přesná specifikace poptávaných služeb  Cena a výbava vozidel (polepy, HF,GPS)  Úrok (fix, variabilní)  Zůstatková hodnota  Pojištění (HP,POV)  Pneumatiky (kategorie, rozměr, disky, počet sad)  Servisní splátka (požadovaný rozsah) Specifikace poptávky  Druh kalkulace, nájezd a délka pronájmu  Přesná specifikace poptávaných služeb  Cena a výbava vozidel (polepy, HF,GPS)  Úrok (fix, variabilní)  Zůstatková hodnota  Pojištění (HP,POV)  Pneumatiky (kategorie, rozměr, disky, počet sad)  Servisní splátka (požadovaný rozsah) DEN S FLEETEM

Kritéria výběrového řízení Cena služby  Mezní hodnoty jednotlivých parametrů  Garantované období ceny  Definice nadměrného opotřebení  Tolerance km; cena za nadlimitní/podlimitní km Kvalita služby  Přesná specifikace služby a její obsah  Portfolio klientů; Reference ne referenční listina  Hustota dodavatelské sítě, pokrytí reakční doba Reportingový systém  Trvalý přístup k informacím  Data – klíčem k úspěchu  Výstupy (parametrizace, druh dat, možnost srovnání)  Kompatibilita s účetním systémem  Aktualizace dat, výpadky, dostupnost systému Cena služby  Mezní hodnoty jednotlivých parametrů  Garantované období ceny  Definice nadměrného opotřebení  Tolerance km; cena za nadlimitní/podlimitní km Kvalita služby  Přesná specifikace služby a její obsah  Portfolio klientů; Reference ne referenční listina  Hustota dodavatelské sítě, pokrytí reakční doba Reportingový systém  Trvalý přístup k informacím  Data – klíčem k úspěchu  Výstupy (parametrizace, druh dat, možnost srovnání)  Kompatibilita s účetním systémem  Aktualizace dat, výpadky, dostupnost systému DEN S FLEETEM

Kritéria výběrového řízení  Finanční kondice poskytovatele operativního leasingu  Platební podmínky  Aktivita v tendru  Přidaná hodnota poskytovatele (školení řidičů, návrhy úspor)  Předběžné ukončení vozidel/cena  Náhradní vozidlo (cena, rychlost přistavení)  Finanční kondice poskytovatele operativního leasingu  Platební podmínky  Aktivita v tendru  Přidaná hodnota poskytovatele (školení řidičů, návrhy úspor)  Předběžné ukončení vozidel/cena  Náhradní vozidlo (cena, rychlost přistavení) DEN S FLEETEM

Průběh výběrového řízení  Znalost poptávaného produktu  Identifikace oslovených uchazečů  Příprava a zaslání zadávací dokumentace  Komunikace s účastníky  Akceptační dopis (následné zahrnutí do smlouvy)  Vyhodnocení pořadí účastníků v jednotlivých kolech  Finále - závěrečná zpráva  Interní rozhodnutí o vítězi  Uzavření rámcové smlouvy  Oficiální ukončení VŘ  Znalost poptávaného produktu  Identifikace oslovených uchazečů  Příprava a zaslání zadávací dokumentace  Komunikace s účastníky  Akceptační dopis (následné zahrnutí do smlouvy)  Vyhodnocení pořadí účastníků v jednotlivých kolech  Finále - závěrečná zpráva  Interní rozhodnutí o vítězi  Uzavření rámcové smlouvy  Oficiální ukončení VŘ DEN S FLEETEM

Rámcová smlouva  Zanesení podmínek tendru do smlouvy  Autorizace oprav a náhradních vozidel  Pravidla rekalkulace  Sporné případy  Odstoupení od smlouvy  Změna Rámcové smlouvy = oboustranná dohoda  Zanesení podmínek tendru do smlouvy  Autorizace oprav a náhradních vozidel  Pravidla rekalkulace  Sporné případy  Odstoupení od smlouvy  Změna Rámcové smlouvy = oboustranná dohoda DEN S FLEETEM

Průběžné hodnocení spolupráce  Hodnocení spolupráce  Zápis z jednání  Účinný nástroj k dodržování dohod  řešená oblast  zúčastnění  úkoly  termín plnění  zodpovědnost  sledování plnění  Neustále monitorovat vývoj trhu a podmínky konkurence  Hodnocení spolupráce  Zápis z jednání  Účinný nástroj k dodržování dohod  řešená oblast  zúčastnění  úkoly  termín plnění  zodpovědnost  sledování plnění  Neustále monitorovat vývoj trhu a podmínky konkurence DEN S FLEETEM

Dotazy ??? DEN S FLEETEM

Závěr Děkuji za pozornost Stanislav Zelenka Česká Asociace Fleet Managementu Děkuji za pozornost Stanislav Zelenka Česká Asociace Fleet Managementu DEN S FLEETEM