Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Osnova RIPP Vytváření a posilování protikorupčního klimatu
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
vedoucí Oddělení boje s korupcí
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Správní právo Pojem správního práva.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
NS-LEV 21 proti korupci JUDr. Mgr. Karel Horák http://
Boj proti korupci a lichvě
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
S bojem proti korupci to myslím vážně! Ing. Martin Pecina, MBA ministr vnitra.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
NÁRODNÍ PROGRAM REFOREM ČESKÉ REPUBLIKY Z POHLEDU BOJE S KORUPCÍ Rok 2011/2012 Ing. Robert Vacek náměstek místopředsedkyně vlády ČR a vrchní ředitel Sekce.
Soustava veřejných rozpočtů II.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JUDr. Marek Starý, Ph.D. Praha, 2011
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Ke schválení Protikorupční strategie hl.m.Prahy K tisku Z
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Oddělení Evaluační jednotky SF Předběžné hodnocení programových dokumentů: Ex-ante evaluace NRP/NSRF - zpracováno: –Ex-ante hodnocení NRP –Pracovní.
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Ministerstva a jejich úloha ve státní správě Ing. Eva Tylová náměstkyně ministra žp ředitelka ČIŽP.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Debyrokratizace státu a redukce administrativní zátěže - Personální audit ministerstev a dalších státních úřadů - Konec obíhání úřadů – soustředění souvisejících.
Hospodaření s majetkem státu Základy finančního práva Olga Sovová.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Strategie řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Vodohospodářské aktuality
Regionální politika ČR
Podpora strategické práce ve veřejné správě
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Sekce pro řízení úřadu Robin Povšík náměstek ministryně 10. dubna 2014.
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Strategie rozvoje obce - tvorba koncepčního dokumentu Shrnutí
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí Úřad vlády České republiky 1. jednání Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí Praha 21. října 2014

Vládní koncepce boje s korupcí na léta 2015–2017 V pořadí již pátý koncepční protikorupční dokument. Oproti předešlým: Má konkrétní, jasně zaměřené cíle. Zaměřuje se primárně na veřejnou, resp. státní správu. Vytváří tříletý rámec, který bude rozpracován v akčních plánech na jednotlivé roky. Bude efektivně evaluován. Priority vládního boje s korupcí: Výkonná a nezávislá exekutiva Transparentnost a otevřený přístup k informacím Hospodárné nakládání s majetkem státu Rozvoj občanské společnosti

Nástroje boje s korupcí na vládní úrovni: Zhodnocení korupčních rizik Legislativní pravidla vlády RIA, CIA Akční plány Jednoleté Opatření legislativní i nelegislativní povahy Aktéři boje s korupcí: Vláda Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Rezorty Rada Mezirezortní koordinační skupina Odbor koncepce legislativy a státu - Oddělení boje s korupcí

Akční plán boje s korupcí na rok 2015 4 oblasti v souladu s Koncepcí 5 pracovních komisí: Koncepční komise, Komise k transparentnosti státní správy, Komise ke střetu zájmů, Komise k hospodárnému nakládání s majetkem státu, Komise k whistleblowingu (k ochraně oznamovatelů korupce). Vyhodnocení naplňování cílů v březnu 2016

Legislativní a nelegislativní protikorupční opatření Výkonná a nezávislá exekutiva Legislativní a nelegislativní protikorupční opatření Gesce Implementace zákona o státní službě Ministerstvo vnitra Novela zákona odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu veřejné moci rozhodnutím nebo nesprávným úředním postupem Ministerstvo spravedlnosti Návrh nového zákona o státním zastupitelství Monitoring úrovně RIPP jednotlivých rezortů a možný návrh aktualizace Rámcového RIPP Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Kontrola důslednější aplikace RIA a CIA v rámci legislativního procesu

Legislativní a nelegislativní protikorupční opatření Transparentnost a otevřený přístup k informacím Legislativní a nelegislativní protikorupční opatření Gesce Novela zákona o svobodném přístupu k informacím Ministerstvo vnitra Předložení metodického materiálu ke změnám souvisejícím s novelizací zákona o svobodném přístupu k informacím Školicí kurz zaměřený na publikaci a práci s otevřenými daty Vytvoření metodiky publikace otevřených dat veřejné správy Zprovoznění katalogu otevřených dat veřejné správy Vytvoření právního prostředí pro otevřené licencování používání otevřených dat Širší zpřístupnění Elektronické knihovny legislativního procesu veřejnosti Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Předložení návrhu novely zákona o střetu zájmů Předložení návrhu zákona o prokazování původu majetku a možnosti jeho odčerpávání Ministerstvo financí Novela zákona o sdružování v politických stranách a v politických hnutích Návrh právní regulace nominace zástupců státu do obchodních korporací a státních podniků

Legislativní a nelegislativní protikorupční opatření Hospodárné nakládání s majetkem státu Legislativní a nelegislativní protikorupční opatření Gesce/spolugesce Návrh nového zákona o veřejných zakázkách Ministerstvo pro místní rozvoj/Úřad pro ochranu hospodářské soutěže Strategie elektronizace veřejných zakázek na období 2016-2020 Ministerstvo pro místní rozvoj Strategie pro boj s podvody a korupcí  při čerpání fondů v rámci Společného strategického rámce v období 2014-2020 Návrh zákona, jímž bude zajištěna transparentnost vlastnictví společností usilujících o veřejné zakázky nebo jiné veřejné zdroje Ministerstvo spravedlnosti /Ministerstvo pro místní rozvoj/Ministerstvo financí Předložení návrhu zákona o Registru smluv Ministerstvo vnitra Metodika veřejného nakupování Ministerstvo pro místní rozvoj /Ministerstvo financí Strategie vlastnické politiky státu Ministerstvo financí Rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Návrh zákona o vnitřním řízení a kontrole Zveřejňování nabídek prodeje a pronájmu majetku státu jednotlivé rezorty a jejich podřízené složky

Nelegislativní opatření Rozvoj občanské společnosti Nelegislativní opatření Gesce/spolugesce Dotazníkový průzkum mezi zaměstnanci státní správy k problematice oznamování korupce Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Příprava eLearningového kurzu o problematice oznamování korupce Zpracování analýzy možnosti zřízení centra pro oznamovatele korupce Ministerstvo financí/ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Vydání sborníku shrnujícího informace a zkušenosti získané v průběhu realizace projektu Stanovení mechanismu pro oznamování korupce na správních/služebních úřadech Ministerstvo vnitra/ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Předložení návrhu alternativ legislativního řešení ochrany oznamovatelů