Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fryderic Chopin.
Advertisements

Název šablony: Inovace v HV 32/Hv07/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
SVĚTOVÁ ASOCIACE NOVIN- ZLATÝ GLÓBUS ZLATÝ GLÓBUS Anglicky Golden Globe Award Filmová a televizní cena udělovaná každý rok v lednu Asociací zahraničních.
Fojtíková Kateřina Havlíková Hana obsah
 Narodil se po deseti dcerách do rodiny sládka v Litomyšli 2. března  Smetana se již od svých 4 let na popud svého otce věnoval hudbě. Učil.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv10/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Jakub Jan Šimon Ryba Přeštice
Česká popová hudba 70. – 90. léta 20. století.
Skupina Kabát byla založena v roce 1983 v Teplicích
Víc lásky, víc moci, víc Tě znát srdcem svým.
České filmové pohádky Sarah Grossblatt. Bylo nebylo…. Historie českých filmových pohádek V 50. letech prnvní filmová pohádka: Císařův pekař.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
BEDŘICH SMETANA Významné osobnosti
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv08/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Dara Rolins.
Nejznámější písně: Pánu Bohu do oken, Cesta
Svátek Valentýna Hudba.
Martin Dresler.  Hlavní město : Ottawa  Rozloha : km²  Státní zřízení : federativní konstituční monarchie  Počet obyvatel : 
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart
Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do.
Daniel Landa.
Daniel Landa v Praze.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Emil František Burian
BEDŘICH SMETANA.
MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného.
 Hudba: Andrew Lloyd Webber  Text: Thomas Stearns Eliot -Praktická kniha o šikovných kočkách (Old Possum's Book of Practical Cats).  vydána v roce.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
 kanadský rockový zpěvák, skladatel, fotograf s britskými kořeny  od 15 let se věnuje hudbě  pracoval jako dřevorubec  charakteristický nakřáplým.
Wolfgang Amadeus Mozart Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Divadla malých forem Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Drahomíra Floriánová Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Eva Konopová Název : VY_32_INOVACE_06_Zlatí.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Téma Rock and roll Anotace Prezentace nového učiva Autor Mgr. Martina Mašterová Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí s hudební formou rock and.
BIG BANG.  Jihokorejská mužská skupina  Žánry: K-Pop, hip hop, rock, taneční, elektronické  Vznikla v roce 2006  Jsou známí pro svou originální hudbu.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_08 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Český filmový muzikál (90. léta 20. století, po roce 2000) -žáci si.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_19_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Daniel Landa Základní škola Libina, příspěvková.
Test k ověření znalostí z HV
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
P!nk.
Název školy: Základní škola Netvořice
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Dějiny hudby a její osobnosti
VĚDOMOSTNÍ KVÍZ NA TÉMATA: PANOVNÍCI, SPORT, HERCI A ZPĚVÁCI, VYNÁLEZY A VYNÁLEZCI autor:Zita Pálfiová.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Další hudební formy Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/20
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Světoví hudební skladatelé
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Karel Svoboda AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Nejznámější německé protiválečné písně
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Karel Svoboda zvuk mono Automaticke predvadeni PowerPoint 2002

Hudebni skladatel a producent Karel Svoboda

Karel Svoboda s rodinou

Udileni cen Jetix Kids Awards - Karel Svoboda se synem Jakubem

Narodil se roku 1938 v Praze. V padesatych a sedesatych letech byl clenem popularni ceske rockove skupiny Mefisto. Krome hry na klavir zacal v te dobe take komponovat prvni skladby. Svoji vlastni scenickou hudbu uvedl poprve pred verejnosti v prazskem Divadle Rokoko.

Karel Svoboda a Karel Gott

Karel Svoboda a Sara Saudkova

Lady Carneval, Yveta, Kdepak, ty ptacku,hnizdo mas, Stin katedral, Hej, hej, baby, Cau lasko ci Jsi muj pan. Z pera Karla Svobody pochazeji nejvetsi hity Karla Gotta, jeho skladby se objevovaly v repertoaru snad vsech prednich ceskych zpevaku.

Karel Svoboda a scenaristky Katerina a Jitka Bartu

Jeho jmeno vsak neni spojovano jen s pisnovou tvorbou, ale take s uspesnymi televiznimi produkcemi a hudbou k celovecernim filmum. Zname jsou take melodie,ktere Karel Svoboda komponoval k ceskym filmovym pohadkam, jako je Sul nad zlato, Jak se budi princezny, Z pekla stesti ci Tri orisky pro Popelku.

Karel Svoboda a Vlasta Horvath krti nove CD

Ustredni pisen z posledne jmenovaneho filmu Kdepak, ty ptacku, hnizdo mas? slozil spolu se svym bratrem. Pisen v podani Karla Gotta byla u prilezitosti 100. vyroci ceske kinematografie vyhlasena druhou nejuspesnejsi filmovou melodii v historii ceskeho filmu.

Karel Svoboda blahopreje novomanzelum

Nemene oblibene jsou ale i skladby k televiznim serialum jako napriklad Vcelka Maja, Cirkus Humberto, Letajici Cestmir, Pinocchio, Tao Tao, Navstevnici, Kacenka a strasidla.

Miss World Tatana Kucharova a Karel Svoboda na beneficnim koncerte Vanocni kralovny pro Kapku nadeje

Hudba k uspesnemu projektu nemeckeho rezisera Josepha Vilsmaiera A nikdo slzu neuroni mu prinesla dokonce nominaci na Oscara. Velky uspech zaznamenaly i Svobodovy muzikaly Drakula, Monte Christo a naposledy i Golem.

Petr Kolar - Karel Svoboda - Petr Hanych obdrzel za svou tvorbu radu zlatych a platinovych desek i jinych oceneni. Ziskal napriklad diamantovou desku za vice nez 10 milionu prodanych zvukovych kopii s jeho hudbou a od Akademie ceske popularni hudby tri Ceske hudebni ceny.

Jeho tvorba uspela i v zahranici napriklad na hudebnich festivalech v Tokiu,Rio de Janeiru ci v Cannes. Vecirek Slaviku Blanka beruska8