Vzdělávací a tréninkový program pro kariérové poradce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE
Advertisements

Středisko podpory poradenských služeb
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Poradenské služby podporující vzdělávání dospělých: realita nebo sen?
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Cesta ke kvalitě AUTOEVALUACE - Vytváření systému a podpora škol v oblasti vlastního hodnocení aneb Cesta ke kvalitě PhDr. Ivana Shánilová, manažerka aktivity.
Z praxe do dalšího vzdělávání: aneb potřeby VP identifikované v průběhu pilotního ověřování kompetencí kariérových poradců v rámci projektu IMPROVE Mgr.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Struktura poradenského procesu
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Monitoring dalšího vzdělávání
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Cesta k modernímu vzdělávání
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
AUTOMANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ NA PRINCIPU BENCHMARKINGU
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Diverzifikace vysokého školství – nové výzvy Michal Karpíšek Seminář „Hodnocení kvality vysokých škol“ Telč, 28. dubna 2011.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Evropská dimenze odborného vzdělávání Helena Úlovcová Helena Úlovcová Otrokovice 6. – Konference projektu UNIV 2 KRAJE.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
EVALUACE PILOTNÍHO KURZU ASPEKT Česká republika. Praktické informace o pilotním kurzu KDY: 1. a 2. den – duben a 4. den – květen 2013 (za 3 týdny)
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
Akreditovaný e-learningový kurz Rovné příležitosti žen a mužů Ing. Petr Špindler, RENTEL a.s. Konference „Rovné příležitosti“ MV ČR, Praha,
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Práce s nadanými žáky ZŠ a SŠ ve výuce přírodovědných předmětů
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Š A B L O N Y II.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách
GENDER EDUCATION ADVANCING COMPETENCES IN CONTEXT OF CHANGING EUROPE
Kompetence kariérových poradců ke kariérovému vzdělávání
Transkript prezentace:

Vzdělávací a tréninkový program pro kariérové poradce

Základní informace o projektu Výstup projektu Vzdělávání kariérových poradců v Evropě – ECCE Program Leonardo da Vinci, Multilaterální projekt, přenos inovací, výzva 2011 Trvání 24 měsíců, končí

Základní informace o projektu Postaven na přenosu osvědčeného norského studijního programu pro kariérové poradce a jeho adaptaci na národní podmínky Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah sdělení odpovídá výlučně autor. Sdělení nereprezentují názory Evropské komise a Evropská komise neodpovídá za použití informací, jež jsou jejich obsahem.

Partneři projektu: Aspekt (CZ) Oslo and Akershus University College (NO) Dr. Michael Benesch (AT) Espora (ES) Fundacja Rozwoju Ekonomii Spolecznej (PL) OR Counselling (NO) GAP Gesellschaft für angewandte Personalforschung (DE)

Historie jeho vzniku Projekt CECC – 2011, součástí rozbor vzdělávacích příležitostí pro poradce v CZ, DE, PL, ES, NO závěr: vzdělávací příležitosti jsou nedostatečné, seznámení se s norským studijním programem Analýza studijního programu pro poradce z Norska Příprava projektu ECCE Fáze projektu ECCE (analýza, trénink lektorů, pilotní fáze)

Adaptovaný program Vychází z původního modelu – studijního programu Oslo and Akershus University College Garantem kvality je docent Tron Inglar Ucelený, komplexní program Určen pro kariérové poradce napříč sektory Postaven na participativní výuce Kombinuje teorii a praxi a při výuce se využívá různých metod Různí lektoři

Cílem je rozvoj: kompetencí účastníků v profesionálním kariérovém poradenství a znalostí a zkušeností účastníků s poradenstvím tak, aby dokázali pomoci svým klientům dělat realistické vzdělávací a profesní volby 6 dnů výuky, rozdělených do 3 bloků po hodinách výuky, mezitím plní účastníci úkoly 4,5 dne společného obsahu, který využívá původních studijních materiálů 1,5 dne „národní obsah“ Adaptovaný program

Obsah 1. den Strategie a techniky v kariérovém poradenství 2. den Strategie a techniky v kariérovém poradenství Teorie volby povolání

Obsah 3. den Jak strukturovat poradenské setkání Sociodynamické poradenství Použití testů v kariérovém poradenství 4. den Kariérové poradenství z pohledu firmy Poradenství pro specifickou cílovou skupinu Problematika gender v kariérovém poradenství

Obsah 5. den Národní obsahy: CZ:Základy personálního managementu Vybrané pojmy ES: E-poradenství PL:Networking v poradenství Poradenství pro multikulturní skupiny DE:Sociální média v kariérovém poradenství

Obsah 6. den Poradenství v praxi Etika v kariérovém poradenství Národní obsah: CZ:Skupinové poradenství ES:Poradenství a práce v mezinárodním kontextu PL:Kariérové poradenství při propuštění DE:Změna kariéry: nástroje pro poradce

Představení konečné podoby vzdělávacího programu Rámcově program beze změn Podle národních potřeb a možností doporučeno program prodloužit na 8 dnů Dávat ještě větší prostor na reflexe Studijní materiály vyhovující Dopracována některá cvičení a názorná videa

Představení konečné podoby vzdělávacího programu Dokončuje se manuál pro lektory Možné úpravy podle národních podmínek: např. u nás vypuštění tématu Gender a kariérové poradenství, úprava pořadí témat Připravujeme podklady pro akreditaci Každý úspěšný absolvent obdrží osvědčení

Děkujeme Vám za pozornost! Lucie Sedláčková Michal Pejskar Lenka Cole