Statistika VŠ knihoven NOVĚ Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Překlad Bath profilu 2.0 Martin Vojnar
Státní statistická služba za oblast kultury
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Otevřený přístup ke znalostem podpora udržitelného pokroku Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze.
AKVŠ – silná asociace s jasnou vizí do roku 2020 Iva Prochásková Bibliotheca academica 2012, 26.– , Pardubice.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2010, 2.– , Brno AKVŠ v roce 2010… a jak dál? Iva Prochásková
BA-CPVŠK 2007 Komise pro EIZ AKVŠ Barbora Katolická – UK ZČU v Plzni
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
BA-CPVŠK 2007 Univerzity, žebříčky hodnocení, role jejich knihoven Marta Machytková
UNIMARC a MARC21 v ČR Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2003 Hradec Králové.
SEMINÁŘ Jana Doleželová, Knihovna AV ČR Praha.
Vyhodnocení standard ů VKIS Petr Macháček, květen 2006
Seminář Sledování využívání elektronických informačních zdrojů Ing. Barbora Katolická Univerzitní knihovna ZČU v Plzni Komise pro EIZ – AKVŠ.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
ASOCIACE KNIHOVEN VYSOKÝCH ŠKOL ČR SLAVÍ 10. NAROZENINY BARBORA RAMAJZLOVÁ
Aktivity Asociace knihoven vysokých škol ČR v oblasti OA Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TUO 1 5. setkání českých uživatelů systému DSpace
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
ŠKS Piešťany NDT – LT a nové informácie 5. odborný seminár ŠKS Piešťany 2009 Poděkování Poděkování Úloha defektoskopie v technické praxi Úloha defektoskopie.
Citace, citování Plagiátorství
Jsme v EU, buďme v obraze. Metodologie výuky a práce s materiály a zdroji Eva Pluskalová.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2009, 3.– , Zlín AKVŠ v roce 2009… a jak dál? Iva Prochásková
Monitorování dalšího vzdělávání – Základ pro koncepční rozhodování Mgr. Hana Žáčková Národní vzdělávací fond, o.p.s. Národní observatoř zaměstnanosti a.
Otevřený přístup nabírá obrátky Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita Ostrava Horizont 2020: Attribution 4.0 InternationalAttribution.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Konference IATUL 2013 Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT.
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
Svaz strojírenské technologie PORADA OBCHODNÍCH ŘEDITELŮ SST Hustopeče
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
MANAGEMENT CONSULTANCY MANAŽERSKÉ PORADENSTVÍ PROCES PŘÍPRAVY EVROPSKÉ NORMY.
IFA, Česká republika 17. května 2011
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Krzysztof Murawski ProQuest Vladimír Karen Albertina icome Praha s.r.o. Bibliotheca Academica UTB Zlín.
STATISTIKA Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci.
Kreditní systém v doktorském studiu na FF UK Ivan Šedivý
Společnost pro regionální ekonomické poradenství SYNERGIE v přístupu k rozvoji venkova Představení projektu a vybrané poznatky Seminář Venkov 2009 – 5.
IFLA inspirující Barvy Jižní Afriky World Library and Information Congress: 73rd IFLA GeneralConference and Council August 2007, Durban, South Africa.
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Usability Workshop Zpráva ze semináře Vilnius, 1.– Ing. Jan Kaňka Krajská knihovna Františka Bartoše
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
Metody měření výkonu a kvality užívané v zahraničních vysokoškolských knihovnách Zdeňka Dohnálková Knihovna univerzitního kampusu MU, Brno Seminář AKVŠ.
Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
World Library and Information Congress: 73rd IFLA GeneralConference and Council - knihovny jako.
PhDr. Stanislava Bícová, CSc. Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE v Praze Dostupnost zahraniční literatury a elektronických informačních.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Využívání databází EBSCO v roce 2003 Setkání účastníků neformálního konsorcia eIFL.
Statistika 2010 a 2011 Úkoly na nejbližší období Několik informací Několik připomenutí Sekce SDRUK pro RF a skupina pro standardy VKIS Praha, 10. listopadu.
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Moderní personalistika Úvod
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
Vstup Knihovny univerzitního kampusu MU do systému měření výkonu BIX Zdeňka Dohnálková Knihovna univerzitního kampusu MU, Brno Pro Klub vysokoškolských.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
1 Mezinárodní inspirace pro hodnocení výsledků vzdělávání: Celostátní testování žáků v Evropě Studie EURYDICE Český překlad:
Mgr. Anna Vitásková Vědecká knihovna v Olomouci
Lesk a bída normalizace
OECD iLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb
IMF eLibrary Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

Statistika VŠ knihoven NOVĚ Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava

Proč změny?! současný výkaz již nevyhovuje změněným podmínkám s jeho správným vyplněním byly (jsou) neustále potíže – nejednotnost v chápání ukazatelů aj. výsledek – neporovnatelné údaje Statistika VŠ knihoven nově, BA 2009, Zlín,

Statistika VŠ knihoven nově, BA 2009, Zlín, Východiska návrhu změn různorodost organizace knihovnicko-informačních služeb na českých VŠ; rozdíly ve skladbě fondů i ve službách; sledováním statistických ukazatelů by si knihovny zbytečně neměly přidělávat další práci! rozsah údajů ve výkazu o VŠ knihovně by se neměl zvyšovat za každou cenu; údaje zvolené pro celostátní vykazování by měly mít jednoznačnou definici vykazovaných veličin; porovnatelnost a prokazatelnost údajů.

Statistika VŠ knihoven nově, BA 2009, Zlín, Mezinárodní statistika ČSN EN ISO 2789 IFLA Statistics and Evaluation Committee, projekt Global statistics for the 21st century, Library-collected data, collectedData.pdf

Statistika VŠ knihoven nově, BA 2009, Zlín, Nová struktura výkazu Základní informace informace o knihovnách (organizace) (Libraries) obsluhovaná populace (Population) Knihovní fond (Resources) Využití knihovny (Use) Výdaje na přístup k informacím (Cost) Dostupnost e-zdrojů – konsorciálních

Rekapitulace workshop před BA 2008 v Plzni problémy s Ročním výkazem o VŠ knihovně Statistika ve VŠ knihovnách – seminář AKVŠ ČR, Praha, VŠE, vysvětlení změn a diskuse nad většinou změn, včetně vyjasnění sporných položek začátek září 2009 – návrh výkazu pro rok 2011, pokyny a vysvětlivky, varianty k diskusi, připomínky Statistika VŠ knihoven nově, BA 2009, Zlín,

Výsledek a jak dál zaslané připomínky zahrnuty do návrhu výkazu – vyřazení problematických ukazatelů z výkazu; doplnění pokynů a vysvětlivek návrh –> ÚIV – posouzení a akceptování změn? seznámení VŠ knihoven s výsledným návrhem 2010 – doporučení vyplnit na zkoušku údaje podle nového výkazu; předat VV 2011? Statistika VŠ knihoven nově, BA 2009, Zlín,