Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Advertisements

Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Práce s mládeží v Církvi československé husitské.
Křesťanská iniciace pokřtěných dětí s odkazem na aktuálnost dekretu Quam singulari.
Rekonstrukce Domku sv. Rodiny „Průběžná zpráva“. O ČEM BUDEME MLUVIT  Rekonstrukce Domku – proč?  Průběh projektu rekonstrukce – horní místnost  Klubovna.
Toto jsou priority, které stanovila valná hromada ASI-CS pro následující období:  Vzdělání: Podpora dalších druhů vzdělávání v oblasti různých misionářských,
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
Evangelizace PRO KAŽDÉHO. Proč evangelizace - Příkaz Písma (Mt 28:18-20, Mk 16:15-18, Sk 1:8) - Radost ze sdílení naděje.
ROVERING co nabízí a přináší
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
2x ročně 3-5denní minikonference vzdělávání v oblasti prezentace evangelia, jak zasáhnout naše města, multimedia, tanec … vzdělání v oblastí vůdcovství.
…základy pastorace Jirka Pospíšil, EBED,
Renesanční hudba (15. – 16. st.)
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Přijď Duchu svatý.
Bezpečnost silničního provozu v roce 2009 Tisková konference, 15. ledna 2010 ministr dopravy Gustav Slamečka.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
XXVI. SVĚTOVÝ DEN MLÁDEŽE Madrid 2011 „V Kristu zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry.“ ( srov. Kol 2,7)
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Salesiáni spolupracovníci ASC
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
Pastorace mládeže v katolické církvi
Kurzy Alfa – stručné představení
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Bratrská jednota baptistů
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Toto je první kniha tištěná mechanicky. Pan Gutenberg si dal tu práci a první kniha, kterou vysázel a vytiskl, byla právě Bible. V roce 1978 byla tato.
Dominikánské misie Martin Rosenbaum. To jsou oni.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Mezinárodní Ekumenická Fraternita „Mistře, na tvé slovo spustíme sítě.“ (Lk 5,5)
BYLO UŽ NĚKDY NĚCO TAKOVÉHO?  1993 Velehrad  1999 Svatá Hora u Příbrami  2002 Žďár nad Sázavou  2007 Tábor – Klokoty.
Kněz dnes znamená osobu, většinou muž, který je v daném náboženském společenství oprávněn a povolán konat pravidelné bohoslužby, zejména přinášet oběti,
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Liturgie a společenství.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???
Zkušenosti s dobrovolnictvím v Německu 3. konference Brno – město pro rodiny „Rodina spojuje generace“ Dana Žižkovská Brno.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Týden plný zážitků, her, srandy, kamarádů, modliteb, mší… Zakončeme prázdniny společně! Od 12 do 18 let
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
Příprava k přijetí svátosti biřmování
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Co je EUROGYM 2016? celoevropská sportovně – společenská akce s téměř dvacetiletou tradicí, desátý ročník proběhne od 18. do 24. července 2016 v Českých.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Klikněte pro vložení textu Církev jako tělo „Vy jste tedy tělo Kristovo a jednotlivé jeho části“ 1 Kor 12,27.
ActIv8 – Světové dny mládeže na Velehradě
soutěž pro SŠ z Libereckého kraje v rámci konání EYOWF 2011
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Velehrad - Centrum kulturního dialogu západní a východní Evropy
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Transkript prezentace:

Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti a posílení komunikativních, sociálních a pracovních kompetencí - nalezení odpovědí na otázky duchovního života - dialog o ekumenismu a evangelizaci - nabídka smysluplně využít volný čas, vzdělávací aktivity

Ale proč zrovna Celostátní? - je možné nabídnout bohatší program více lidem - účastníci mají větší možnost výběru seminářů podle svých potřeb - nabízí se větší výměna zkušeností a navázání spolupráce - účastníci mohou ve společenství CSM zakusit velikost a sílu Církve vedené Duchem svatým

A jaký je program? - společné katecheze (přednášky) - tématické přednášky z oblasti psychologie, kultury, spirituality, … - křesťanská misie a evangelizace - diskusní skupiny - workshopy, semináře

- koncerty a kulturní vystoupení - sportovní program - poznávací výlety - brigády pro město - účast na sociálním programu v rámci setkání - společné bohoslužby a modlitby A jaký je program?

Motto? = Co to? „Jako jsem miloval já vás, tak se vy milujte navzájem“. (J 13, 34)

Motto je nosným prvkem setkání. Během CSM je možnost setkávat se s tímto poselstvím v různých rovinách a podáních, a tak získávat stále novější a hlubší poznání evangelia a Ježíše Krista. Motto? = Co to?

A co dál? Setkání se koná také v rámci přípravy na oslavu Světových dní mládeže, které mladí lidé prožijí v Sydney s mottem: „Přijmete dar Ducha svatého a budete mi svědky“ (Sk 1,8). V návaznosti na Sydney je připravováno na tytéž dny česko – slovenské setkání křesťanské mládeže na Velehradě.

FAQ Je toto setkání určeno i pro vysokoškoláky? Není koncipováno spíše pro „mladší“? Nosné přednášky budou rozděleny dle věku, budou je přednášet přední české kapacity. Na vysokoškoláky při skladbě programu určitě nezapomeneme

A co kněží? Kněží na setkání mají nezastupitelnou roli: Svědčí o bratrském společenství a ukazují radost z kněžství. Při naslouchání, při doprovázení mladých, při slavení svátostí, Naplní důležitou roli pastýře: být s mladými! FAQ

Mohu pozvat i nevěřícího kamaráda? Může jej tato akce oslovit? Určitě! Kromě zakoušení velkého zástupu mladých křesťanů se kamarád může těšit na koncerty předních českých i zahraničních kapel, zajímavé workshopy, sport a spoustu zábavy

FAQ Mohu nějak s tímto setkání pomoci? Ano, je to možné. Na přihlášce stačí zaškrtnout některou z „přípravných skupinek“. Můžeš tak zakusit setkání trošku jinak – díky pomoci druhým!

FAQ Jak se tedy přihlásit? Buď si můžeš vyžádat přihlášku na Diecézním centru pro mládež nebo ji stáhnout z internetu a následně poslat. Nově je také možnost přihlásit se přes jednoduchý formulář na

FAQ Kolik takové setkání stojí? Setkání vyjde mladého člověka na 900 Kč, což je asi polovina reálných nákladů. * AKCE: Pokud zaplatíš do konce května, máš výraznou slevu a setkání bude stát pouze 700,- Kč

Já na CSM pojedu! A TY? Mons. Jiří Paďour, delegát České biskupské konference pro mládež