ANTICKÝ ŘÍM. MODERÁTOR – ústřední postava; pomůže rozdělit role; řídit diskusi GEOGRAF = ODBORNÍK NA PRÁCI S MAPOU – vyhledává na mapě důležité informace;

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Mapování probíhalo od ledna do března 2013  Bylo zaměřeno na naplňování kritéria Pravidla ve třídách.
Advertisements

PUNSKÉ VÁLKY.
Městský architekt z pohledu výkonu architektonické profese Konference O městských architektech, jejich potřebnosti a postavení v místní správě Cheb, 15.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
Metoda INSERT Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste si věděli nebo si mysleli, že to víte. + Udělejte plus,
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
člověk vzpřímený Homo erectus
Práce s textem – ŘÍM REPUBLIKOU
Evropa: jižní Evropa VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.48 Mgr. Kosík Lukáš
Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Jak na prezentaci? Jakub Pazdera.
(komentovaný přehled)
Vývoj Říma do ovládnutí Itálie
Domorodý kmen. Sedmáci si zkusili představit, že jsou členy domorodého kmene, který žije někde v Jižní Americe, Africe… Sedmáci si zkusili představit,
Ilustrace oblíbené knihy
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním znalostí z prvního stupně. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci procvičí znalosti z.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
Evropa: západní a střední Evropa
Proveď odhad své rychlosti při chůzi a běhu do schodů.
Příprava prezentačních snímků Nejdůležitějším krokem je uvědomit si “Jak moje prezentace (fólie) pomůže publiku pochopit moji řeč?“ Posluchači nejsou schopni.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_391_Operační sytém AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
47.1 Pardubický kraj – poznáš jeho dominanty?
PROJEKT přechod od myšlenky k činu, který se uskutečňuje na žákovu zodpovědnost a má zcela konkrétní výstup =
Evropa: obyvatelstvo VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.43 Mgr. Kosík Lukáš Anotace: Evropa: obyvatelstvo Vzdělávací oblast: Z 8.ročník Autor: Mgr. Kosík.
Evropská „národní obrození“
Průřezová témata. Způsob zpracování Rozšíření prostoru vyučovacího předmětu Prostor pro integraci vyučovacích předmětů Prostor, ve kterém je možné realizovat.
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
CIZÍ SLOVA.
Život v regionech Petr Machala.
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
SČÍTÁNÍ DESETINNÝCH ČÍSEL  Při sčítání desetinných čísel je důležité sčítat vždy číslice stojící na stejných řádech, tj. jednotky s jednotkami, desetiny.
ETNOGRAFICKÉ INTERVIEW ● cíl: zjistit, jak zkoumané osoby interpretují svět kolem sebe ● raport - navození příjemné, uvolněné atmosféry ● informant - osoba,
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
Zdravotní výchova Mgr. Silvie Šilingerová.
UČÍME SE S TABLETY aneb I NA VAŠEM, ALE PO NAŠEM MGR. OLGA VEJVODOVÁ.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
Výchova ke zdraví 9. A,B Mgr. Silvie Šilingerová
Terénní zeměpisná exkurze
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
STRUKTURA LITERÁRNÍHO DÍLA
Ukázka zpracování referátu.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Řím Úvod str. 99.
AUTOR: Světlana Havránková
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Autor: Mgr. Libor Hrbek Název: VY_32_INOVACE_8A05Z6-8_Itálie – 1. díl
VY_52_INOVACE_13_02_obyvatelstvo Evropy
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
KRONIKA Chtěl bys být kronikářem? Co vše můžeš najít v kronice?
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
VY_32_INOVACE_Z.9.275_obrysy států světa
Starověký Řím Povrch a obyvatelstvo
Občanská výchova 6.ročník PhDr. Martina tesaříková
Výtah VY_12_INOVACE_Rů_I_33 Název projektu: OP VK
Legislativní pravidla vlády I - úvod
VY_32_INOVACE_18_Literatura 19. století
Mapy České republiky.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

ANTICKÝ ŘÍM

MODERÁTOR – ústřední postava; pomůže rozdělit role; řídit diskusi GEOGRAF = ODBORNÍK NA PRÁCI S MAPOU – vyhledává na mapě důležité informace; vyčte z mapy co nejvíce informací ODBORNÍK NA PŘÍRODNÍ PODMÍNKY A OBŽIVU – shrne nejdůležitější informace o přírodních podmínkách v různých částech Itálie a o způsobu obživy ETNOGRAF – ODBORNÍK NA KMENOVÉ SKUPINY – vyhledá kmenové skupiny, které pronikli do Itálie; popíše mapu a oblasti osídlení jednotlivých kmenů ETNOGRAF – SPECIALISTA NA ETRUSKY – shrne nejdůležitější části textu o Etruscích; představí Etrusky vlastními slovy OBOHACOVAČ SLOVNÍKU – vyhledává neznámá nebo obtížná slova, odhaduje jejich význam, možnost vyhledat v jiných zdrojích UMĚLEC - ILUSTRÁTOR – vytvoř ilustraci k textu o Etruscích SPISOVATEL – přečti si text o přírodních podmínkách – vytvoř zvací dopis pro náčelníka kmene, ve kterém se zaměříš na výhody života v Itálii – jak by si ho přilákal do Itálie, aby se sem přesunul se svým kmenem?

Pravidla pro práci ve skupině Vždy mluví jen jeden Zodpovědná příprava na svou roli Respektování práce ostatních Skupinu řídí moderátor

Diskuse Diskusi řídí moderátor Každý člen skupiny dostane prostor k prezentaci Zapiš si do sešitu jednu informaci od každého spolužáka ve skupině

Jak jsem pracoval ve skupině? Pracoval jsem zodpovědně na své roli? Co příště mohu udělat lépe?