Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Proveď odhad své rychlosti při chůzi a běhu do schodů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Proveď odhad své rychlosti při chůzi a běhu do schodů."— Transkript prezentace:

1 Proveď odhad své rychlosti při chůzi a běhu do schodů.
Laboratorní práce č. 1 Téma: Rychlost Jméno a příjmení: Školní rok: Třída: Datum provedení: Hodnocení: Úkol: Proveď odhad své rychlosti při chůzi a běhu do schodů. 2. Vypočítej vlastní rychlost při chůzi a běhu do schodů. 3. Porovnej svou skutečnou rychlost se svým odhadem. 4. Porovnej svou rychlost s rychlostí tvého spolužáka.

2 Pomůcky: metr, stopky, schodiště, kalkulačka
Příprava: Napiš základní vzorec pro vypočítání rychlosti a popiš všechny FV včetně základních jednotek: v = ………………………….. rychlost: …………………… dráha: ……………………… čas: ………………………… Postup: odhadni své rychlosti a zapiš odhady do tabulky zjisti, jak je dlouhé schodiště popros spolužáka, aby ti změřil čas při chůzi a běhu údaje zapiš do tabulky porovnej výsledky (odhad rychlosti x skutečná rychlost) - v závěru porovnej své skutečné rychlosti se skutečnými rychlostmi spolužáka.

3 Porovnání rychlostí: < > = Skutečná rychlost spolužáka:
Řešení: délka schodiště chůze běh s = …………………………. čas t = ……………………………… Odhad rychlosti: v = ……………………………… Porovnání rychlostí: < > = (odhad x skutečnost) v (odhad) ………….v (skuteč.) Skutečná rychlost: Skutečná rychlost spolužáka: (vlastní x spolužák) v (vlastní) ………….v (spolužák) Závěr: Při chůzi do schodů jsem byl ………………………………………………... a při běhu do schodů ………………………………………………………… než můj spolužák.


Stáhnout ppt "Proveď odhad své rychlosti při chůzi a běhu do schodů."

Podobné prezentace


Reklamy Google