Moje budoucnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Advertisements

VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA SOCIÁLNÍ U MATKY BOŽÍ JIHLAVA
OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU CHOCEŇ
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Střední škola obchodu a služeb Jihlava
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
Výrobní střediska v závodech společného stravování
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
PRACTICAL WORK EXPERIENCE IN THE UNITED KINGDOM SOCIAL CARE Projekt Leonardo da Vinci mobility 2013/ –
ZÁVODY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ se zabývají hromadnou výrobou, prodejem pokrmů a nápojů, poskytují další doplňkové služby.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: žáky 3. ročníku ZŠ Předmět: německý jazyk Autor: Mgr. Richard.
VY_32_INOVACE_10_GAS_586_Mel
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Certifikace služeb cestovního ruchu Minikonference cestovního ruchu Chrudimska 20. dubna 2010.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Hotelnictví a turismus 3. tisíciletí
PRŮZKUM POTŘEB A POPTÁVKY PEDAGOGŮ PO ODBORNÉM PROFESNĚ ORIENTOVANÉM VZDĚLÁVÁNÍ V RÁMCI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ (DVPP)
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3. KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblast Organizace obsluhy.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Zpracovala Karolíne AL-Eraidiová a Barbora Vodňanská
Program Leonardo da Vinci- projekt mobility Název projektu: „Klíčové komponenty v EU“ datum stáže: místo stáže: SRN Hynek Salák HT2.
BPH_EKOR Ekonomika organizací podzim 2012
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý.
Bc. Daniel Vančura Francie.
Člověk a zdraví Výchova ke zdraví Stravovací pojmy VY_32_INOVACE_12 Sada 8 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:OV Ročník:1 – 3 K-č Téma:Gastronomické.
Moje budoucnost.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Obchodní akademie, Hotelová škola a Střední odborná škola, Turnov, Zborovská 519, příspěvková organizace
Praktická stáž „Osvojení odborných kompetencí – uplatnění obecných ekonomických principů při řízení hotelu“ 17. –
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních služeb Název vyučovací oblasti: Služby v hotelnictví.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
Sortiment oděvních výrobků. Názvy a rozdělení výrobků k odívání se řídí normou ČSN To je závazné pro výrobu, učební texty a literaturu.
Ivanovické náměstí 3, Brno1 Ivanovické náměstí č. 3, BRNO Obchodní zástupce: Jiří Derganz.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY_32_INOVACE GAZ Název DUMuGAZ K Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_GARDEN_PARTY_PREZENTACE_16 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Technika obsluhy – Vinárny
Střední škola hotelnictví a gastronomie
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Příklad dobré praxe – Erasmus+
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
Výrobní činnost hotelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ČÍM BYCH CHTĚL BÝT AŽ VYROSTU?
Stravovací úsek hotelu – Food And Beverage Management
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Technika obsluhy – Společenská setkání
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
Ing. Milena Dušková Místo konání stáže BUJNOCH s. r. o. Chrudim
SOŠ a SOU Blansko škola moderních technologií
Hotelnictví M/01 HOTELNICTVÍ.
Gastronomické zvyklosti různých národů
Odbytová střediska Hana Stejskalová Ns /2017.
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Moje budoucnost

Střední škola Světlá a Obchodní akademie Velké Meziříčí Obor Hotelnictví

Hotelnictví Žáci se naučí řídit stravovací provoz, organizovat a řídit ubytovací služby, orientovat se v sortimentu potravin a nápojů a jejich využitelnosti při přípravě pokrmů, osvojí si postupy při zpracování surovin a při výrobě pokrmů a nápojů, včetně kontroly jejich kvality. Budou umět sestavovat jídelní lístky podle gastronomických pravidel, organizačně i ekonomicky zajišťovat gastronomické akce. Při obsluze zvládnou techniku jednoduché i složité obsluhy hostů. V ubytovacích službách budou zvládat práci na recepci, poskytovat informační služby a doplňkové služby ubytovacího zařízení.

Proč jsem si obor vybrala? Ovládání více jazyků Práce s jídlem Obsluha na velkých hostinách Komunikace s lidmi Práce s počítačem Zahraniční praxe Dobrý pedagogický sbor Možnost studia na vysoké škole

Oblečení do obsluhy: Kluci Dívky bílá halenka, krátký rukáv vesta (zprostředkuje škola) černá sukně punčocháče tělové barvy černé boty vizitka (zprostředkuje škola) Kluci bílá košile, krátký rukáv bílá košile, dlouhý rukáv černé kalhoty černé ponožky motýl

Zahraniční praxe  Škola nabízí vybraným žákům možnost letních zahraničních stáží, během nichž žáci pracují v gastronomických provozech. Itálie, Francie, Velká Británie, Německo, Španělsko, Řecko, Slovensko 5 dní až 4 měsíce

Kurz carvingu Vyřezávání do ovoce a zeleniny Pokud žáci v tomto oboru vynikají, mohou soutěžit na různých regionálních soutěžích

Barmanský kurz Žáci se naučí míchání nápojů a jejich receptury V kurzu si žáci mohou i zasoutěžit a to o nejlepší nealkoholický drink. Tento kurz patří mezi nejtěžší kurz na hotelové škole Zkoušky se skládají z a) praktické zkoušky na tumbleru a shakeru b) písemný test c) ústní obhajoba

Další kurzy Kurz studené kuchyně Sommelierský kurz – znalec vína Kurz práce s čokoládou Kurzy jsou zakončeny zkouškou, absolvent kurzu získá osvědčení.

Čeho bych chtěla v životě dosáhnout. Odmaturovat Vystudovat vysokou školu Bydlet v Londýně Ovládat dobře anglický jazyk Pracovat v hotelu nebo v cestovní kanceláři

Zdroje Google.com Google/obrázky.com Seznam.cz Rajče.net Veronika Demlová Karolína Šilhanová

KONEC Děkuji za pozornost 