Společnost Na přelomu 19. a 20. století. Jak by vypadal můj nedělní den kdybych žil ve městě na přelomu 19. a 20. století?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické formáty výukový text.
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Tvorba webových stránek
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje návod jak vytvořit prezentaci, její obsah,
Úprava fotografií - koláž
Výroba knihy Národní obrození
Webové formáty Bohumil Bareš. -1- Rozdělení grafických formátů  firemní (PSD, AI, FLA……)  univerzální (GIF, JPEG, TIFF, PNG…)  bitmapové (rastrové,
Výhody a nevýhody, software pro grafiku
- jako propagační prostředek
Co je logo, vznik loga z obrázku (piktogramu)
Základy práce v aplikaci Adobe Illustrator 1. část
KANCELÁŘSKÝ BALÍK. KANCELÁŘSKÝ BALÍK je program, s jehož pomocí lze vytvářet PREZENTACE.
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Vektorová a bitmapová grafika
Počítačová.
Co znamená slovo propaganda a jaké jsou její formy?
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
Zeleň „Den Země”. Na tomto obrázku je vidět udržovanost trávníků a okolních stromů.
Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
DIGITALIZACE Datové formáty. Nekomprimované formáty původní algoritmy záznamu datových souborů umožnily pouze jejich převod do digitální podoby:  formát.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
aneb zásady správné tvorby webových stránek Informatika Milan Šimek
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
VY_32_INOVACE_E3-07 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Počítačová grafika a prezentace
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Co jsem se dozvěděl o Templářích? Mám ještě nějaké otázky?
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Datové formáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Rastrová.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Počítačová.
Soutěž pro žáky z celé ČR „Nakresli mi svou planetu“ Cílem soutěže je zvýšit povědomí dětí o potřebě chránit naši planetu a upozornit je na nebezpečí,
SOCIÁLNÍ FIRMA. Od roku 1990 usiluje o integraci osob s postižením do běžného života Podporuje: –bezbariérovou individuální dopravu, –služby osobní asistence,
HTML stránka – vložení obrázku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Corel DRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Přístupnost (bezbariérovost) důležité kritérium hodnocení expertní tým zrakově postižených uživatelů pod vedením RNDr. Hany Bubeníčkové a Mgr. Radka Pavlíčka.
Kompozice, barva, text Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Potrava
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
HTML stránka – odkaz, zvýraznění textu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
Grafické programy - opakování
Autor: Mgr. Monika Hřavová Název : VY_32_INOVACE_2A05Čj4_Slovní druhy
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Počítačová grafika základní pojmy. Počítačová grafika základní pojmy.
Geografická kartografie
V VY_32_INOVACE_16_MATEMATIKA_2_SLOVNÍ ÚLOHY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo:
Ukázka zpracování referátu.
Program MALOVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obsah, rozsah a kritéria hodnocení prezentace
GRAFIKA.
Rady a Tipy pro čtení životopisu
CorelDRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
DESIGNOVÉ MYŠLENÍ Tento projekt byl financován za podpory Evropské komise. Podpora Evropské komise při vypracování této publikace neznamená, že se Komise.
Kompozice, barva, text Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Jak si připravit prezentaci
TEORIE A METODIKA VÝCHOVY Mgr. Kateřina Lojdová
Publicistický styl Reportáž. Publicistický styl Reportáž.
Počítačová grafika.
Výstupní hardware.
Transkript prezentace:

Společnost Na přelomu 19. a 20. století

Jak by vypadal můj nedělní den kdybych žil ve městě na přelomu 19. a 20. století?

Přečti si text. Vytvoř plakát: Indikátor pro kvalitu 1Indikátor pro kvalitu 2Indikátor pro kvalitu 3 Kritérium 1 obsažené informace stránka obsahuje informace, které nám objasní téma, které jsem si vybral stránka obsahuje podstatné informace, ale příliš detailů a podrobností, které někdy nesouvisejí s tím, na jaké téma jsem se měl zaměřit. stránce chybí důležité informace, přináší především detaily a podrobnosti nebo informace, které se netýkají toho, jaké téma jsem si vybral. Kritérium 2 přehlednost na stránce snadno najdeme všechny důležité informace některé informace hledáme na stránce těžko důležité informace se na stránce ztrácejí Kritérium 3 sladění slov a grafiky verbální a obrazová podoba stránky se doplňuje, podporuje, stránka působí vyváženě; stránka obsahuje obrázek, nákres či kresbu slova a obrázek se zbytečně zdvojují nebo jsou v protikladu převažuje jedna ze složek – buď grafická, nebo slovní, nebo celkově stránka vyvolává dojem chaosu; obrázek zcela chybí

Projdi si plakáty. Napiš jedno ocenění, které bude vycházet ze splnění kritérií. Nalep lísteček na vybraný plakát.

Jak by vypadal můj nedělní den kdybych žil ve městě na přelomu 19. a 20. století?