Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

INOVAČNÍ VZDĚLÁVACÍ NÁSTROJE V MECHATRONICE A BIOMECHATRONICE
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Licence Creative Commons včera dnes a zítra Poznámky k vystoupení na CC salonu Praha, 16. prosince 2011, HUB Petr Jansa Tuto prezentaci jste oprávněni.
ALT – „Automotive Language Training“ PREZENTACE PROJEKTU.
AKREDITOVANÉ ŠKOLICÍ STŘEDISKO ČLEN ASOCIACE VDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH TRADICE OD ROKU 1991 Zdeněk Mašín Microsoft Gold Certified Partner Akreditované.
Co se mají žáci ve škole naučit ? Doplňující pedagogické studium pro učitele Mgr. K. Starý.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
1 Evropská asociace pro testování a hodnocení jazykových dovedností
REDAKČNÍ SYSTÉMY REDAKČNÍ SYSTÉMY aplikace určené k publikování informací na internetu redakční systémy používají on-line redakce, státní instituce,
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Autorské právo v nerovnováze Poznámky k debatě Autorská práva, kultura kopie, sdílení a umělecká tvorba 24. dubna 2012, FAMU Petr Jansa Tuto prezentaci.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Vzdělávací a tréninkový program pro kariérové poradce.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Vybrané problémy českého vzdělávání v cestovním ruchu Jiří Šíp Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Energetický průkaz budovy.  Požadavek Evropské směrnice /es.  Každá země realizuje požadavek vlastní cestou  Pro ČR se stal vzorem rakouský.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Využití počítače ve výuce zeměpisu Školení SIPVZ – úroveň S Školitel: Antonín Jalovec.
Úspory energie a regenerace
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Digitální učební materiál
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
L - PACK Jazykový balíček pro migranty v Evropě Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně.
Úlohy pro rozvoj přírodovědné gramotnosti
Hodnocení žáků. Zpráva OECD o hodnocení vzdělávání Česká republika 2012: Převládá sumativní hodnocení Velký důraz na známky Žáci jsou často zkoušeni ústně.
Úvod Zhodnocení realizace cílů projektu z pozice českého partnera Jméno:doc.Ing.Milan Mikoláš,Ph.D. Instituce:VŠB –TU Ostrava Ostrava
Rozvoj inovace a integrace studijních programů a oborů pro učitele a pracovníky ve školství Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Stabilizace sektoru vyššího odborného vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a dalšího vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Praktická aplikace teoretických poznatků z hláskosloví Online diskuse k virtuální hospitaci – Open Gate, gymnázium.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ….
Nový model tvorby trhu práce budovaný partnerstvím zaměstnavatelů – škol a jejich zřizovatelů a úřadů práce Ing. Jiří Herodes.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
The stem engagement europe project
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
TTnet (Training of Trainers Network)
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Polytechnické vzdělávání v praxi
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Licence Creative Commons včera dnes a zítra
Transkript prezentace:

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Transferring Open Content on Energy-efficient Buildings Přenos otevřeného obsahu v rámci energeticky efektivních budov TOCEB AT1-LEO

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Project team

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. TOCEB - projekt přenosu obsahu a pedagogických přístupů z inovativní a otevřené platformy "e-genius" ( do partnerských zemí Česká republika, Itálie, Litva a Polsko. Všechny materiály budou k dispozici v angličtině, češtině, italštině, litevštině, němčině a polštině.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Příslušné materiály platformy „e-genius“ budou upraveny na úroveň odborného vzdělávání a přípravy a národního kontextu s ohledem na specifika stavebnictví a geografické polohy regionu dané partnerské země. Hlavním cílem projektu je splnit nezbytné požadavky na přizpůsobení podle směrnice EU o energetické náročnosti budov přijaté v roce 2010.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Cílové skupiny: učitelé / školitelé v oblasti odborného vzdělávání a přípravy (VET) centra / vysoké školy, učni / studenti ve stejných institucích odborného vzdělávání a přípravy.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Proč TOCEB? Nutnost tohoto tématu je posílena směrnicí EU 2010 a různých národních programů partnerů projektu. Důvodem realizace projektu je nedostatek otevřeného výukového obsahu a výukových materiálů v rámci národních systémů odborného vzdělávání a přípravy na téma energeticky úsporných a udržitelných budov.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Výsledky projektu: Nejnovější vědecké a technické poznatky o energetické účinnosti budov a stavebních rekonstrukcí budou implementovány v učebních a vyučovacích materiálech na základě kompetenčně orientovaného pedagogické rámce a zveřejněny v on-line platformě "e-genius" jako otevřený obsah nebo otevřené vzdělávací zdroje v různých formátech ke stažení a jako on-line testy. Otevřený redakční systém bude umožňovat použití i individuální úpravy pro výuku a studijní účely v rámci licence Creative Commons (ne komerční použití). Konsorcium projektu vyvine 4 moduly vysoké kvality: Energeticky úsporné budovy, Základy tepelných stavebních rekonstrukcí, Izolační materiály a Fasádní systémy.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Do výukových modulů budou zahrnuty různé interaktivní prvky: obrázky, video a audio soubory...

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. On-line testy budou vytvořeny pro sebehodnocení. Bude možné si zvolit různé typy cvičení a otázek (multiple choice, otevřené otázky, skupinové úkoly...).

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených. Vzdělávací moduly budou k dispozici ke stažení v různých formátech na platformě „e-genius“. Další informace a funkce na webových stránkách budou pomáhat při použití materiálů pro různé účely všeobecného a odborného vzdělávání.

Příklad úvodní stránky (němčina) otevřeného obsahu platformy „e-genius“, který bude zahrnovat výsledky projektu TOCEB: Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených.

Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské komise. Tato publikace odráží pouze názory autora a Evropská komise nemůže být zodpovědná za užití informací v ní obsažených.