Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Kariérové poradenství
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje, o.p.s. Regionální konzultační centrum Most.
Centrum uznávání a celoživotního učení Ústeckého kraje obecně prospěšná společnost Ústí nad Labem.
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Jazykové vzdělávání v kontextu Lisabonského procesu Schopnost komunikovat v cizích jazycích - jedna ze základních dovedností občana Evropy.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
CZECH SALES ACADEMY Trutnov - střední odborná škola s.r.o. Polská 357, Trutnov Národní konference „e-skills – ICT ve vzdělávání – evropské inspirace“
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Otevírá dveře ke studiu a práci v Evropě Ing. Karin Jajtnerová Národní ústav odborného vzdělávání Eurocentrum Liberec, 21. února 2007.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství

 Čtvrtletník na podporu vzdělávání a mobility v Evropě  Informace o evropských programech, portály, užitečné odkazy, zajímavé instituce a organizace  Vydává NVF – NISP ve spolupráci s Eurodeskem  Lze objednat bezplatně na u:

Atlas školství  Přehled středních škol – 14 publikací podle regionů  Vyšší odborné školy, jazykové a vysoké školy  ZŠ a ZUŠ v Praze Reprezentační materiály, které obsahují informace o školách a dalších zařízeních. Bližší informace: online verze Atlasů školství:

Eurocentra Informační centra o Evropské unii V průběhu roku 2006 budou otevřena ve všech regionech. Mezi služby nabízené EC patří:  odpovídání na dotazy  debaty a besedy  přednášky pro studenty ZŠ a SŠ  knihovna  přístup na internet. stránky o EU  publikace a brožury o EU zdarma Bližší informace na: bezplatné odpovídání na dotazy Eurofon

Academia Evropské výměny poradenských pracovníků  V rámci programu Leonardo da Vinci od roku 1993  Umožňuje týdenní výměny poradenským pracovníkům  Přijímající a vysílající instituce Bližší informace na: nebo na

 Je jednou z agentur Evropské unie  Existuje již 30 let  European Training Village – důležité dokumenty v oblasti odborného vzdělávání  Study visits – Cedefop zastřešuje pořádání stáží Bližší informace na: o stážích také na Evropské středisko pro rozvoj odborného vzdělávání

Cílová skupina stáží

Arion  Podprogram programu Socrates  Podpora evropské spolupráce prostřednictvím týdenních studijních návštěv  Cílem je výměna zkušeností a získání nových informací v oblasti vzdělávání  Cílová skupina jsou „decision makers“ (ředitelé a zástupci škol, inspektoři, poradci, úředníci státní správy, školitelé, odborníci v oblasti vzdělávání) Bližší informace na:

Arion 1996 – 2006

Gaudeamus Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání  Koná se každoročně v Brně, v roce 2005 téměř 30 tisíc,,,návštěvníků a 99 samostatných,,,vystavovatelů.  XIII. ročník se bude konat Bližší informace na:

Mezinárodní veletrh jazyků, vzdělávání a kultury  Cíl představit možnosti využití znalostí cizích jazyků a informovat o kultuře a vzdělávacím systému v jiných zemích.  Cílová skupina studenti, učitelé, tlumočníci a překladatelé, zaměstnanci velvyslanectví a konzulátů či široká veřejnost.  16. veletrh se koná v Praze. Bližší informace na:

SCHOLA NOVA školy, vzdělávání a vybavení  13. ročník specializovaného veletrhu se konal 28. – 30. března 2006 v Praze, zúčastnilo se přes 100 vystavovatelů.  Představil novinky určené především pro výuku ve školách, nabídky škol, informace z oblasti školství, poradenství pro absolventy, studenty, odborné pedagogické pracovníky a učitele. Bližší informace na:

Děkuji za pozornost.