EGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba – páteřní systém eGovernmentu v úřadu
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
a jejich používání v praxi – elektronická komunikace
Datové schránky, el. podání a doručování, daň. přiznání
IS Datových Schránek Zákon a jeho důsledky 26. listopadu 2009
Informační Systém Datových Schránek IS Datových Schránek 9. října 2009 Webseminář na téma ISDS Jiří Pejčoch Zákon a jeho důsledky.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
ISDS Informační systém datových schránek
Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál.
Czech POINT Pohodlná komunikace.
Statutární město Karlovy Vary
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka VY_32_INOVACE_06 Sada 12 Základní škola T. G.
Novela Zákona 300/2008. Změny novely zákona 300/2008 Novela zahrnuje změny k ● ● Cílem novely ●zvýšení komfortu uživatelů (více DS,
Informace k IOP a záměrům MV v zavádění eGovernmentu odbor informatiky KrÚ kraje Vysočina Leden 2009 RK , př. 2 počet stran: 13.
Informační systém datových schránek – ISDS Ing. Miroslav Štěpán, ČP, s
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Bc. Jana Třísková, DiS.
Datové schránky a konverze dokumentů
Schůzka informatiků MČ HMP Datové schránky
Vypracovaly: Nikola Dreslerová, Eva Šenkeříková
Konference „10 let eGovernmentu v ČR“ Ivan Langer Praha, Senát Parlamentu ČR, 8. dubna 2010.
Informační systém datových schránek
Start datových schránek z pohledu MV ČR
Komplexní péče o dokumenty Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany Prezentace pro konferenci Data & Dokumenty 2010.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Moderní eGovernment, moderní dokument, moderní bezpečnost Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Informační systém datových schránek (eGON)
Seznam.gov.cz Seznam fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a orgánů veřejné moci, které mají zřízenu a zpřístupněnu datovou schránku.
Datové schránky a autorizovaná konverze dokumentů Zákon č.300/2008 Sb
Start datových schránek z pohledu MV ČR
Základní vztahy mezi subjekty v e-Businessu
DRMS Forum září GINIS ® Registr Autorizovaných Konverzí.
Otázky a odpovědi k zákonu č. 300/2008 Sb. Zpracoval: Mgr. René Pleva Datum:
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Komerční využití systému ISDS
Datové schránky Svaz průmyslu a dopravy ČR Ing. Jiří Polák, CSc.- prezident SPIS.
DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
E - government Hana Válková Lucie Švestková Karel Volný Tereza Dvořáková.
Pardubice Zákony  Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů publikován ve Sbírce zákonů ,
Mgr. Miroslav PIZUR manažer zavádění eGovernmentu Bruntál,
Zavedení informačního systému datových schránek - ISDS Bezpečný klíč pro datové schránky.
Elektronické dokumenty ve veřejné správě. Obsah přednášky Elektronický podpis ve veřejné správě Systém datových schránek Archivace Elektronických dokumentů.
Informační systém datových schránek - ISDS Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov.
Datové schránky zkušenosti KrÚ JMK. Co je datová schránka Datová schránka (DS) je elektronické úložiště, které slouží k: doručování dokumentů orgány veřejné.
Městský úřad Nový Bydžov Informační systém datových schránek - ISDS autor: Ing. Martin Kořínek, Jan Málek.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
Přehled k ZÁKON O EGOVERNMENTU Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Schválen PSP ČR
Elektronizace veřejné správy eGovernment 20. duben 2009, 10 min. nové zákony, povinnosti a možnosti pro obce CzechPOINT, datové schránky, spisová služba.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Co je to Czech POINT garantovaná služba pro komunikaci se státem prostřednictvím jednoho univerzálního místa možnost získání a ověření dat z veřejných.
DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce eGovernmentu Česká pošta, s.p.
Základy práce s portálem CzechPOINT. 2 Úřad na cestě k lidem Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Asistované místo výkonu veřejné správy.
Vzdělávání v eGovernmentu v Pardubickém kraji Ing. Kristýna Benešová.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
DATOVÉ SCHRÁNKY Ing. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví.
Zákon 179/2010 Sb., kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Změny v oblasti uveřejňování.
Elektronické podávání v rámci daňového řízení; dopady nařízení eIDAS 9
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Informační systém datových schránek - ISDS
Veřejná konzultace Informační systém datových schránek 26. dubna 2017
Svaz průmyslu a dopravy ČR zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty.
Systém správy dokumentů
Osnova předmětu Právní systém v ČR, typy právních dokumentů.
Transkript prezentace:

eGovernement a projekt Datové schránky Registry orgánů státní moci CzechPoint Projekt Datové schránky Další komponenty Portál veřejné správy Elektronický podpis

Zákon o eGovernementu Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Schválen PS PČR Schválen Senátem PČR Publikován ve Sbírce zákonů Účinnost od

Zákon č. 300/2008 Sb. Jaký je účel datových schránek Datová schránka je elektronické úložiště, které slouží k: – Doručování dokumentů orgánů veřejné moci – Provádění úkonů vůči veřejné moci Datová schránka není !! Datová schránka není archiv!! Zpráva zaslaná přes datovou schránku plně nahrazuje doporučenou zásilku a to i do vlastních rukou!!

Zákon č. 300/2008 Sb. Pro koho jsou datové schránky zřizovány Fyzické osoby podnikající i nepodnikající – Do 3 pracovních dnů od podání žádosti Advokát, daňový poradce a insolvenční správce – Neprodleně po obdržení informace o jejich zapsání do zákonem stanovené evidence Právnické osoby – Neprodleně po obdržení informace o jejich zapsání do zákonem stanovené evidence Orgány veřejné moci – Bezprostředně po jejich vzniku, mezi OVM patří i ČT, ČRo, zdravotnické pojišťovny, komory…

Zákon č. 300/2008 Sb. Použití datových schránek POVINNÉ Obousměrná komunikace orgánů veřejné moci mezi sebou Komunikace orgánů veřejné moci vůči právnickým osobám a podnikajícím fyzickým osobám, kterým se zřizuje datová schránka ze zákona a právnickým nebo fyzickým osobám Komunikace orgánů veřejné moci vůči osobám, kterým byla datová schránka zřízena na základě jejich žádosti NEPOVINNÉ Komunikace právnických a fyzických osob vůči orgánům veřejné moci NELZE VYUŽÍT Komunikace mezi fyzickými a právnickými osobami (fyzická osoba fyzická osoba, právnická osoba fyzická osoba, právnická osoba právnická osoba)

Zákon č. 300/2008 Sb. Dokument dodaný do datové schránky je doručen Okamžikem, kdy se do datové schránky přihlásí osoba mající dle svého oprávnění přístup k dodanému dokumentu Nepřihlásí-li se do datové schránky oprávněná osoba ve lhůtě 10 dnů ode dne dodání do datové schránky, považuje se dokument za doručený posledním dnem této lhůty Obdoba zásilky do vlastních rukou, ale v elektronické podobě.

Informační systém datových schránek Vede informace o Datových schránkách a jejich vlastnících. Vede informace o uživatelích systému a jejich oprávněních Vede informace o doručovaných zprávách a postupu doručení Provozovatelem informačního systému Datových schránek bude Česká pošta

Informační systém datových schránek Zřízení datových schránek pro vyjmenované subjekty je zdarma Financování provozu zatím není dořešeno, přesto bude levnější, než klasická „papírová“ pošta Bezpečnost musí splňovat současné standardy a bude prověřena renomovaným auditorem Informační kampaň MV je již v proudu a bude probíhat do stanoveného spuštění

Informační systém datových schránek

MINISTERSTVO VNITRA MV je správce informačního systému MV vydává prováděcí vyhlášky MV nakupuje služby provozu od České pošty ČESKÁ POŠTA ČP je provozovatel informačního systému ČP je důvěryhodný prostředník pro elektronickou komunikaci ČP zodpovídá za technické řešení ISDS

Napojení ISDS na SSL Připojení na Datovou schránku a stažení nově došlých písemností Evidence došlých písemností z Datové schránky Vyřízení písemnosti Odeslání písemnosti (vyřízené nebo vzniklé vlastní činností) do datové schránky Evidence písemností odeslaných pomocí Datové schránky, evidence data doručení

Napojení ISDS na SSL MEMORANDUM o spolupráci při přípravě technického řešení v prováděcí vyhlášce k zákonu č. 300/2008 Sb. Toto memorandum podepsaly s MV ČR firmy vytvářející programy spisové služby, mezi nimi i ALIS s.r.o. spolu s vytvořením pracovních skupin. 1.Přijímání a odesílání zpráv 2.Doručenky 3.Vyhledávání datové schránky 4.Autentizační funkce (přihlašování) 5.Servisní a služební funkce

Různé způsoby komunikace s datovými schránkami

Napojení ISDS na SSL Forma ALIS připravuje akci pro spisovou službu KEOX a napojení na informační systém datových schránek.

Napojení ISDS na SSL Kde najdete další informace Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů č. 300/2008 Sb. v částce 98/2008 z 19/8/

eGovernement a Datové schránky Děkujeme za pozornost