Microsoft Office Project 2007 kritická cesta

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

• Větší přehlednost dat • Grafické znázornění • Zakonzervování dat (podobně jako pdf) 2.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Projektové řízení Modul č.1.
„Plánování projektu Plán projektu“
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Databázové systémy Přednáška č. 3 Proces návrhu databáze.
SUAleph 27. dubna 2011 SUAleph 27. dubna 2011 Portál pro podporu vědy a výzkumu UTB SFX Ing. Lukáš Budínský.
Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
IT podpora projektového řízení
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Časové plánování B
Technologie pro CI. Od technologií pro CI vyžadujeme především funkce vyhledávání v rozsáhlých databázích na základě libovolných dotazů, propojování a.
Název: Access – logická funkce v dotazu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Název: Access – moduly - Microsoft Visual Basic Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Název: Access - i mport dat z tabulky zpracované v Excelu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační.
Matematické metody v ekonomice a řízení II
©AIT, Metoda logického rámce Jan Havlík, AIT Odborná skupina pro predikci a optimalizaci projektů.
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Sledování realizace v ASPEONLINE Michal Hlavnička, BSc.
Projekt – úkoly, zdroje, vazby úkolů, náklady Ing. Jiří Šilhán.
Verze Modul OCENĚNÍ DaMaSk
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Lenka Fialová Martina Procházková Ondřej Soukup Martin Valenta Cyril Vojáček 1.
SÍŤOVÁ ANALÝZA.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Proces řízení projektu
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
6. Koncepce řízení projektů
© Ing. V. Šebek, CSc. Plánování a řízení projektů IS SW podpora pro řízení projektů  Základní funkcionalita  MS Project.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projektové plánování Projektové řízení Ing. Jiří Šilhán.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
2 Martin Sedlák 3  výukový software  naučí pracovat s aplikacemi Microsoft Office Word, Excel a PowerPoint  rozsah – začátečníci i pokročilí.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Pojmové vymezení. Proč pojmové vymezení? Spousta firem deklaruje svou projektovou orientaci Ve skutečnosti pouze používají několik metodik pro podporu.
Matematické metody v ekonomice a řízení II 4. Metoda PERT
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Access Vysvětlení pojmu databáze - 01
Microsoft Office Access obecný přehled Jiří Kubík.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Tabulkový procesor. Tabulkový procesor pokročilé funkce filtrování a řazení dat formuláře podmínky a podmíněné formátování export a import dat.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Projektové plánování.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Projektový management Plánování
6. Koncepce řízení projektů
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
Vedení týmů a týmová práce
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Základní informace o projektu „Aplikace programů pro časové plánování staveb“. Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d. Postup a způsob.
Od řízení projektů k řízení portfolií. - 1 MB memory - Hard disk - MS-DOS version 3.0 or higher - Microsoft Windows 2.0 or later MB 5.25-inch or.
Databáze MS ACCESS 2010.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
ŘÍZENÍ projektŮ [SID 1103_avm_PM], verze 2.1, 13/06/2011.
Průběh stavební zakázky
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH
Transkript prezentace:

Microsoft Office Project 2007 kritická cesta Martin Novák

Osnova Definice Využití v projektovém řízení Harmonogram – Řízení dle KC Projektové Řízení na bázi KC KC v prostředí Microsoft Project 2007 Informační zdroje Osnova

Definice Kritická cesta je srdcem každého harmonogramu je to úkol nebo sada úkolů, které přímo ovlivňují datum dokončení projektu tzn. je-li potřeba zkrátit dobu realizace celého projektu, je potřeba začít pracovat s kritickými úkoly Jedná se o úzké místo projektu kritická cesta představuje nejkratší možnou dobu trvání celého projektu, tedy časový úsek potřebný ke splnění všech úkolů v projektu Definice

Využití v projektovém řízení Kritická cesta se promítá do všech fází projektu: Iniciace: definice klíčových úkolů, položení základů KC Plánování: minimalizace rizika kritických úkolů, příprava projektového plánu Sledování: KC je užitečný pomocník pro rozhodování, sledování plnění a plánovaného stavu Řízení: práce především s úkoly na KC Ukončení: aktualizace znalostní databáze projektového řízení Využití v projektovém řízení

Harmonogram – řízení dle KC Harmonogram znamená mít správný počet úkolů ve správné struktuře se správnou dobou trvání, správně logicky propojené. Každý projekt musí mít jednoznačně definovaný cílový bod, do kterého ústí přímo, nebo nepřímo všechny úkoly projektu. Maximální možné množství úkolů leží mimo kritickou cestu. Jinak hrozí, že všechny úkoly mají maximální prioritu. V případě posunu projektu je třeba mít flexibilní harmonogram, který umožní projekt snadno a rychle přeplánovat dle potřeb Harmonogram musí být zpracován v takové formě, která umožňuje jeho snadnou distribuci celku, nebo části na projektový tým Harmonogram – řízení dle KC

Projektové řizení na bázi KC Zákony kritické cesty: Zpoždění úkolu na kritické cestě se stoprocentně promítá do zpoždění projektu jako celku. Zrychlení prací na úkolu ležícím na kritické cestě zkracuje trvání projektu jako celku. Díky prvním dvěma aspektům lze rozlišit prioritu úkolů (priorita kritického úkolu je vyšší než priorita nekritického úkolu). Kritická cesta je dynamická – během projektu se může měnit (pokud naroste některá z nekritických cest) Projektové řizení na bázi KC

KC v prostředí MS Project 2007 Sledování KC: Podrobný Ganntův diagram Zobrazit→Další zobrazení →Podrobný Gannt. Diagram Zobrazení pouze kritické cesty: Projekt → Použítý filtr→Kritické KC v prostředí MS Project 2007

KC v prostředí MS Project 2007 Výpočty kritické cesty Nástroje → Možnosti →Výpočty KC v prostředí MS Project 2007

KC v prostředí MS Project 2007 Sestava – sledování KC Menu Sestava→Sestavy→Přehled→Kritické úkoly KC v prostředí MS Project 2007

Kališ, Říha: Microsoft Office Project, kompletní průvodce pro verze 2007 a 2003 Dvořák: Řízení projektů, nejlepší praktiky s ukázkami v Microsoft Office DVOŘÁK: Využití CPM v plánování a řízení projektů. Dostupné z: http://www.systemonline.cz/clanky/vyuzit i-cpm-v-planovani-a-rizeni-projektu.htm Informační zdroje