Přejeme si krásné prázdniny…..  Všichni se na ně těšíme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 10_ Rozmanitost přírody Procházka lesem (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Natálie Prachařová 3.B ZŠ Lesní
Společenstvo lesa Přírodověda 4. ročník.
PROJEKT REGION VZNIK EKOSTEZKY NA ZŠ ANEŽKY ČESKÉ ÚSTÍ NAD LABEM.
ÚRAZY V DĚTSTVÍ.
Důležitá telefonní čísla
HOUBY Samuele Santin 3.B.
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
s elektrickým zařízením
Tato prezentace je věnována všem mladým a vášnivým houbařům. Autorem materiálu a veškeré fotodokumentace, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Poznámky pro výuku Předmět: Vlastivěda
Obor Bezpečnost pro ČK LÉTO …a činnosti s ním spojené.
Prevence dětských úrazů
Houby 4. ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Les Les je domovem lesních zvířat. V lese také rostou rostliny, které člověku slouží k užitku. Jistě je skoro všechny znáte.
alimentární otravy, uštknutí
Putování přírodou Putování přírodou S Patem a Matem.
Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí.
Naše houby 6. třída.
EVVO Prvouka 3. ročník ZŠ „ŽIVÁ PŘÍRODA“
Houby jedovaté Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_362_TELEFONOVÁNÍ, SLOH Téma: DŮLEŽITÁ ČÍSLA,
ŽIVÁ PŘÍRODA ŽIVÉ ORGANIZMY.
Lesní plody Pří_040_Rozmanitost přírody_Lesní plody Autor: Mgr. Jana Koutná Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
PRVNÍ POMOC PŘI NEČEKANÝCH UDÁLOSTECH V PŘÍRODĚ II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NEBEZPEČÍ KOLEM NÁS požár léky nemoci a úrazy.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VI JAK SE ZACHOVAT V PŘÍPADĚ NÁLEZU PODEZŘELÉHO ZAVAZADLA NEBO OBDRŽENÍ PODEZŘELÉ ZÁSILKY OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ BOMBY.
Houbařské putování Hrají maximálně 4 skupiny. Všichni začínají na startu, čekají, až jim na kostce padne 6. Potom si vyberou trasu, kterou chtějí jít.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví ročník III
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_19_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Ochrana před.
Kde se používá 2.pád?. 2. pád + předložka 2.p. používají předložky místa (do, z/ze, u, od):  DO – Jedu do Prahy. Jdu do města. (otázka Kam?)  Z/ZE –
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Velká indická č ty ř ka Vypracoval: Adam Zacpal Obor: Technické lyceumTřída: 1.L Předmět: BiologieŠkolní rok: Vyučující: Mgr. Ludvík KašparDatum:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: Vondráková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 09_ Houby TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Jedlé houby. Bedla vysoká ➲ Roste na horách i v nížinách, v lesích i ve vyhřáté trávě. ➲ Je dobrá v polévce, k masu. Můžeme ji smažit i sušit.
Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tematický celek: LES Téma: POZNÁVÁME PŘÍRODU Ročník: 6. Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: HOUBY
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
O prázdninách se můžete dostat do nepříjemných situací.
VY_32_INOVACE_17_21_nebezpečí v letním lese
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Ochrana člověka při ohrožení zdraví a života:
Název projektu: Živá příroda ve škole
Co nám dává les?.
Naše první škola v přírodě Rybník –
Ekosystém les Živočichové
Lesní zvířata.
H O U B Y II – JEDOVATÉ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda
ČLOVĚK A PŘÍRODA PŘÍRODOPIS
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.18_Léto Datum: 26.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
VY_32_INOVACE_19 19 Léto v lese autor: Mgr. Jana Kobylková
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
poznatky, orientace ve známém prostředí
Vycházka do lesa – hrajeme si na vědce
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Transkript prezentace:

Přejeme si krásné prázdniny…..  Všichni se na ně těšíme

Pojedeme na hory…… do Vysokých Tater na naše Pulčiny

K vodě…

K babičce a dědečkovi…. K babičce a dědečkovi…. a tam bývá úžasně…

A třeba budeme doma s kamarády…………… A třeba budeme doma s kamarády……………  (…všude dobře, doma nejlépe…..)

Na některé vás upozorníme a přejeme si, aby se vám nepříjemnosti, nehody a zranění raději vyhýbaly. Na některé vás upozorníme a přejeme si, aby se vám nepříjemnosti, nehody a zranění raději vyhýbaly. Nebezpečí číhá na každém kroku…

Pozor na neznámé osoby !!! Buďte vždy opatrní, když vás osloví cizí osoba !!! tel.:158

Nedotýkejte se nevybuchlé munice !!! V případě nálezu a nevybuchlé munice informujte vždy dospělou osobu

Koupání ve volné přírodě nebývá vždy bezpečné skoky do neznámé vody skoky do neznámé vody přecenění plaveckých dovedností a síly přecenění plaveckých dovedností a síly

Elektrický proud nám pomáhá, ale může nás i smrtelně zranit  Přísný zákaz zasahování do elektrického zařízení všeho druhu  Nedotýkat se drátů s elektrickým vedením ani spadlých na zem

Cyklistika  Na kole Používej přilbu Používej přilbuPoužívej přilbu Ročně havarují tisíce dětí na kole. Skončí-li jejich pády s odřenými lokty nebo koleny, mají štěstí. Reflexní prvky

Turistika   Vhodné oblečení s ohledem na počasí a denní dobu   Dostatek jídla a pití   Lékárnička pro první pomoc   Mobilní telefon   Mapa Stanice HS Kohútka Nový Hrozenkov 037 tel.: mobil:

Hrajeme si? Tak tady NE!  Vozovka není hřiště !!!

Nebudeme se učit kouřit  Fůůůůůj…

Hořííííííí !!! 150  Opékání buřtů  Požár lesa

Houbaření  Sbíráme jenom ty houby, které známe které známe  Otrava houbami např. muchomůrkou zelenou, jarní apod. Jed se neničí sušením, vařením ani zmražením. muchomůrka zelená muchomůrka jarní muchomůrka zelená muchomůrka jarní

V přírodě není všechno jedlé  Nejíme neznámé bobule na keřích, nežvýkáme neznámé traviny ani větvičky.  (tis – větvičky a jehličí jsou prudce jedovaté) jsou prudce jedovaté)

Uštknutí zmijí  Uštknutí zmijí  Uštknutí zmijí je nebezpečné pro děti a alergiky.  Zdravý člověk by měl uštknutí přežít pouze např. s větší únavou. První pomoc:  Podpoření volného krvácení z rány (ne hmožděním), krytí, znehybnění, chlazení.  U dětí a alergiků vždy ihned přivolat RLP 150

Pozor na vzteklinu !!!  Vzteklina Původ: Vzteklina je akutní virová nákaza teplokrevných živočichů, která je ze zvířat přenosná i na člověka. Toto onemocnění postihuje především centrální nervovou soustavu a je smrtelné. Vzteklina je rozšířena po celém světě, a přes zákonem ustanovenou plošnou vakcinaci psů se u nás daří nákazu omezit jen velmi pomalu.

Zapiš si důležitá tel. čísla!