Projekt BIOŠKOLY ZAVÁDĚNÍ BIOPOTRAVIN DO ŠKOL A PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ veřejná zakázka Ministerstva zemědělství ČR realizátor projektu: Country Life.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EKOLOGICKÉ ZEMĚDĚLSTVÍ
Advertisements

IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Stravovací návyky a jejich změny u českých dětí ve věku 1-5 let
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
SPOTŘEBNÍ KOŠ.
TUKY (LIPIDY).
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
Petr Kurz Krasec, o.s. Fr. Šrámka České Budějovice KRAjská Síť Environmentálních Center
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
střední odborná škola služeb
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
Doplňkové stravování ve školách a jeho vliv na zdraví dětí a žáků
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_469.
Koncept farmářských prodejen
Název Výživová pyramida
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
ICT M 5.R. Desetinná čísla – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení čtení desetinných čísel. Prezentace je prezentována interaktivně.
Průzkum organizovaný pro členské firmy SPS - květen 2012 Stavební firmy v jednotlivých krajích ČR Předpokládané změny pro rok 2012 oproti roku 2011.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Makrobiotika, vegetariánství, dieta batolat a dětí předškolního věku
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Jsme menší státní škola v obci, pilotní škola projektu v Jihomoravském kraji. Naši mateřskou školu navštěvuje celkem 131 dětí, základní školu 268 žáků.
Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
TUKY (LIPIDY).
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
16. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
13.3. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Základní škola Valašské Klobouky
Výživa 1.ročník VY_32_INOVACE_47_Vyziva1 Prvouka - 1. ročník
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
7. – 11. listopadu 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Název projektu: Moderní škola
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Název projektu: Moderní škola
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
8.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Transkript prezentace:

Projekt BIOŠKOLY ZAVÁDĚNÍ BIOPOTRAVIN DO ŠKOL A PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍ veřejná zakázka Ministerstva zemědělství ČR realizátor projektu: Country Life

Základní informace září 2009 – listopad kraje - Praha - Středočeský kraj - Královéhradecký kraj - Jihomoravský kraj Produkty tuzemských ekozemědělců a biovýrobců dodávány do škol a jídelen - 36 školních zařízení a samostatných jídelen - 39 dodavatelů

Podpůrné akce – semináře (6) – kurzy vaření (51) – školní biojarmarky (11) – exkurze na ekofarmy (16) – dny otevřených vrat (5) – letáky a brožury (4 letáky, 3 brožury, kuchařka)

Kurzy vaření

Školní biojarmarky

Exkurze na ekofarmy

Informační materiály

Informační materiály

Výsledky Zájem o jednotlivé skupiny biopotravin (podle hodnoty) PořadíSkupina potravin% zastoupení 1. Trvanlivé produkty 57 % 2. Maso 16 % 3. Chlazené produkty 8 % 4. Mléčné výrobky 6 % 5. Pečivo 5 % 5. Ovoce a zelenina 5 % 7. Brambory 3 %

Výsledky Nejžádanější produkty (podle objemu) PořadíProdukt 1. Brambory 2. Tofu uzené 250g 3. Vejce 4. Mléko čerstvé 3,6% 1L 5. Jogurt bílý 150g 6. Jogurt ochucený 150g 7. Nápoj sójový čokoládový 250ml 8. Mrkev

Výsledky Podíl biopotravin na celkové spotřebě potravin Průměrně 10% - MŠ PIDI MIDI, Praha – 98% - MŠ Landie, Říčany – 70% - MŠ Semínko, Praha – 50 % - řada škol – 1 % - MŠ J. Hory, Kladno – 4 % - MŠ Průběžná, Rakovník – 5 %

Zkušenosti Potřeba vzdělávání dětí i zaměstnanců škol a jídelen V jídelnách situace stále obtížnější Rodiče nejsou hybnou silou (kromě specializovaných a soukromých školních zařízení)

www. bioskoly.cz