Greenforce Network Prezentace pro mezinárodní skupinu ČIŽP Praha, 14. května 2008 Martin Baranyai.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

Regionální dimenze sítě TEN-T
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Revize Nového přístupu
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Jméno Příjmení Název prezentace Skotsko 17. říjen – 14. listopad 2010 Ing. Zbyněk Mikulášek , Křtiny.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
ZAČLENĚNÍ PODNIKATELŮ DO TVORBY REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE KONKRÉTNÍ AKTIVITY SPOLUPRÁCE S VÁMI PRO OBDOBÍ OD DO – JAK SE MŮŽETE.
Setkání s novináři, Vimperk k tématu Vládní návrh zákona o NP Šumava … fám už bylo dost … Jiří Mánek, ředitel Správy NP a CHKO Šumava.
FC Waterpipe SP tým Historie 14. Května 2005 Klub založen.
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
MK Vodoprávní aktuality Příprava nového občanského zákoníku Medlov – prosinec 2008 Vláda schválila (usnesení č. 510 z ) Sněmovní tisk čtení.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
(DE)REGULACE EVROPSKÝCH ŽELEZNIC A AKTUÁLNÍ VÝVOJOVÉ TRENDY V OSOBNÍ A NÁKLADNÍ DOPRAVĚ Mgr. Daniel Seidenglanz, Ph.D. Mgr. Filip Chvátal Studijní materiál.
Jaroslav Pražan Poradenství pro environmentální část cross-compliance (studie CIFAS) Úvod Jaroslav Pražan
EVROPSKÝ DŮM, 28. LISTOPADU 2012 MILENA VICENOVÁ MINISTERSTVO ZAHRANIČNÍCH VĚCÍ KSAP Jaký vliv má střední Evropa v EU?
SVAZU VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČR A AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ RNDr. Pavel Punčochář, CSc. vrchní ředitel úseku vodního hospodářství Ministerstvo.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Koordinační centrum pro EQF Implementace EQF v Evropě – současný stav Valná hromada AVOŠ, 19. dubna 2012 Milada Stalker
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Vědecká spolupráce se zeměmi mimo EU Vladislav Čadil, Daniel Frank, Miloš Chvojka, Zdeněk Kučera, Michal Pazour, Tomáš Vondrák.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
, Elektronické služby knihoven prakticky, Praha Portál STM Lucie Hejná Státní technická knihovna
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Projekty sítě IMPEL v ochraně přírody Nezákonné těžby dříví
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Poradenské systémy ve vybraných členských zemích EU (CIFAS projekt) European Environment Agency.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Finanční perspektiva EU Ministerstvo financí, odbor Národního fondu.
Startegie a perspektivy trhu s biopalivy v ČR Česká zemědělská universita, Praha, listopad Česká asociace petrolejářského průmyslu a obchodu.
Eva Měráková, Lenka Jandová
Co nového v Karpatské úmluvě? Mgr. Jana Vavřinová Ministerstvo životního prostředí Rožnov pod Radhoštěm, 9. – 10. června 2008.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. prosince 2014.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 8. sněm RVŠ, 22. května 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 Posouzení vlivů Strategie na životní prostředí (SEA) Úvodní veřejný seminář Radim Misiaček Ústí nad.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
EVROPSKá UNIE.
BOJ PROTI DAŇOVÝM ÚNIKŮM aktuální otázky, květen 2013
Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Evropská směrnice INSPIRE Ing. Pavla Tryhubová Katedra mapování a kartografie ČVUT v Praze, Fakulta stavební.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Zemědělský svaz České republiky EKOTOXA s.r.o. Cross compliance 5 - Přístup ke cross compliance Spolufinancováno Evropskou unií Evropský Zemědělský fond.
ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Implementace spisové služby v prostředí městských úřadů
IMPEL-TFS NCP Exchange Day Vídeň,
Greenforce Network Prezentace pro mezinárodní skupinu ČIŽP Praha, 31. března 2010 Martin Baranyai.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
SPOLEČNÁ MĚNA EURO (EUR, €). ČR a €
3. Valné shromáždění IMPELu Praha 3.6. –
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Několik poznámek k zahraničnímu obchodu a k průmyslu ČESKÉ ZÁVISLOSTI.
Česká inspekce životního prostředí
25. porada národní sítě IMPEL a porada národní sítě IMPEL a 41. porada skupiny pro mezinárodní spolupráci ČIŽP 29. červen 2017.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
Transkript prezentace:

Greenforce Network Prezentace pro mezinárodní skupinu ČIŽP Praha, 14. května 2008 Martin Baranyai

Greenforce Network neformální síť inspektorů a pracovníků zabývajících se implementací předpisů EU na úseku lesnictví a ochrany přírody založena 14.prosince 2005 v Bruselu ročně 2 projekty + 1 plenární zasedání

Dotazníky – 18 odpovědí: EU 15 - AT (5), DE, FI, SW, UK EU 10 - CY,CZ, ET, HU, LV(2), MT, SK, SI 2 jednání - 52 účastníků z 16 členských států: ` EU 15 - AT, DE,DK,FI,GR,NL,SW,UK ` EU 10 - CY,CZ,EE,HU,LV,MT,SK,SI ` Candidate country - RO ` European Commission 2006 – společný CZ & SE projekt

GreenEnforce Meetings 4 Činnost sítě v roce 2007  Červen – Madrid (Španělsko) implementace požadavků směrnice o stanovištích do lesních hospodářských plánů na lokalitách Natura 2000  Říjen – Stirling (Skotsko) první část UK-DE projektu pro r – 2008 se zaměřením na dobrovolný přístup a prevenci v rámci soustavy Natura 2000  Prosinec – Brusel plenární zasedání sítě Greenforce

41 účastníků z 18 členských států: ` EU 15 - AT,DE, FR,FI,GR,IR,LX,SP,SW,UK ` EU 10 - CY,CZ,EE,HU,MT,SK,SI ` RO ` Candidate country – CR, SB ` European Commission Španělský projekt - implementace požadavků směrnice o stanovištích do lesních hospodářských plánů

45 účastníků ze 14 členských států: ` EU 15 - AT,DE, DK,FI,IR,SW,UK ` EU 10 - CZ,EE,HU,MT,SI ` RO ` Candidate country – CR ` European Commission Skotský projekt – dobrovolný přístup při ochraně stanovišť – informování a zapojení místních obyvatel a komunit do ochrany

GreenEnforce Meetings 7  schváleny závěrečné zprávy projektů 2007  návrhy projektů pro rok 2008  prezentace o činnosti sítí INECE, IMPEL, REPIN  přijetí Makedonie a Srbska jako pozorovatelů Třetí plenární zasedání Greenforce Brusel

GreenEnforce Meetings 8 Plán činnosti sítě v roce 2008  Červen – Laufen (Německo a Rakousko) – „Od papíru ke praxi“ – transparentní a participující cesta k zavádění plánů péče na lokalitách Natura 2000 do praxe (registrováni účastníci ČIŽP, AOPK, ÚHÚL)  Říjen – Holandsko – Jak dosáhnout politických cílů v ochraně přírody – hodnocení stávajících pravidel, způsobu prosazování, návrh stanoviska Greenforce pro revizi minimálních kritérií (RMCEI)  Listopad – Brusel - 4. plenární zasedání sítě Greenforce

9 Kontakty Martin Baranyai Česká inspekce životního prostředí Oblastní inspektorát Hradec Králové Oddělení ochrany lesa Resslova Hradec Králové T Martin Třešňák Ústav pro hospodářskou úpravu lesů (ÚHÚL) Brandýs nad Labem T

GreenEnforce Meetings 10  33 zahraničních hostů z regionu Östergötland  Spoluúčast organizací ČR - Správa KRNAP a Botanický ústav Akademie věd ČR  Program – NATURA 2000, ochrana přírody a lesnictví - 5 českých prezentací - exkurze v Krkonoších - exkurze na Jičínsku Zahraniční návštěva SEPA Krkonoše a Jičínsko

11 Děkuji za pozornost