RAZÍTKA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Advertisements

Informační a komunikační technologie 5. – 7. ročník
Vzdělávací oblast: Informatika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Zvířátka u krmelce - koláž
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
GIMP - úvod. GIMP je aplikace pro vytváření a úpravu rastrové grafiky, zejména fotografií a webové grafiky vznikl v linuxovém prostředí, ale existuje.
ZONER CALLISTO Pracovní postup tvorby obrázku
Závěs ze špejlí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
TEPANÝ NÁHRDELNÍK.
Balení pro výrobu miminka nebo batolete v košilce
Tupování BARVOU.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
POZITIV – NEGATIV 2 PRACOVNÍ POSTUP – stříhání,lepení
Nářadí a pomůcky v modelovně Nářadí modeláře Autor: Alena Švejková.
PŘEDBĚŽNÁ ÚPRAVA RYB – FILETOVÁNÍ RYB
Výrobek - kytara Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Nicol Stavělová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Jak postupovat při tvorbě návrhu obálky do časopisu - Pomůcka pro studenty -
Stojánek na tužky – tři prasátka
PAPÍROVÉ VÁNOČNÍ OZDOBY
MALOVÁNÍ.
VY_III/2_INOVACE_37_Málování-nástroje Malování – nástroje Miroslav Kaňok.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Leden.
Výroba čepice z novinového papíru
 Vyžaduje jak praktické dovednosti, tak teoretické znalosti.Je to ruční provedení každého dekor. prvku bez mechanizačních a reprodukčních prostředků.
Nástroj guma Guma se používá k odstranění barvy z aktivní vrstvy, výběru nebo obrázku. Pokud je Guma použita tam, kde není podporována průhlednost (v kanálu,
Strašidelné okno.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola Chrastava, náměstí 1. máje 228, okres Liberec.
Malování – popis programu
KRESLENÍ NA POWERPOINTU
PEROKRESBA.
PODZIMNÍ STROMY.
POMŮCKY PRO DEKORACI KERAMIKY A PORCELÁNU
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jiřina Moravcová a Bc. Drahomíra Stoklasová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Podzimní věnec.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Barva popředí a pozadí Nastavení barev popředí/pozadí najdeme v Panelu nástrojů. Barvu popředí používáme především při kresleni s nástroji jako Tužka,
RAZÍTKOVÁNÍ BARVOU. Velmi málo používaná dekorace. Jedná se o přenášení motivu razítka na porcelánový výrobek a zaprašování barvou. Touto dekorační technologií.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU – OP VK, oblast podpory 1.4. Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 PROGRAM MALOVÁNÍ Seznámení.
Krmítko pro ptáčky - koláž
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 2. Téma: Odborné.
PČ_036_Práce s papírem_Vytlačované přáníčko
VÍCE OBRÁZKŮ V JEDNOM GRAFICKÉM OKNĚ PŘÍKAZ SUBPLOT(a,b,c) a – POČET OBRÁZKŮ VODOROVNĚ b - POČET OBRÁZKŮ SVISLE c - URČENÍ POZICE KTERÝ OBRÁZEK V MATICI.
INFORMATIKA HRAJEME SI S FOTOGRAFIEMI. OPAKOVÁNÍ- MALOVÁNÍ  V aplikaci „Malování“ namalujte „Plot“. Využijte všech znalostí z předcházející hodiny.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_04_Malování-kopírování.
Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Šrejtrová Marie Název: VY_32_INOVACE_11B_12_PRACOVNÍ ČINNOSTI Téma:
Windows – Malování 1 VY_32_INOVACE_32_650
VY__III/2__INOVACE__194 Pracovní činnosti KYTIČKY Z PAPÍRU.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY__III/2__INOVACE__192 Pracovní činnosti Tea Bag Folding Kytička.
VY_12_INOVACE_22_PROGRAM MALOVÁNÍ_KOŠUTOVÁ
Výtvarná výchova – 1. ročník, Návrh látky
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_659_SOUBORNÁ PRÁCE Název školy
KALENDÁŘ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
Ruční obrábění plastu I
(malování štětcem, nástroj plechovka, tužka, kapátko, guma)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Transkript prezentace:

RAZÍTKA

Na co si musím dávat pozor a co musím dodržovat: Co potřebujeme: Guma na gumování (raději vyšší, na tvaru nezáleží), brambora, nožík, nůžky, pevná podložka, papír, tužka, barvy, vykrajovátka Na co si musím dávat pozor a co musím dodržovat: udržovat osobní čistotu a používat podle potřeby ochranné oblečení být ohleduplný ke svým spolužákům v okolí užívat pracovní podložku na lavicích po práci uklidit pracoviště, uložit nástroje, nářadí, zbylý materiál a výrobky dát na bezpečné místo

Postup: na papír velikosti gumy si nakreslíme obrázek, který chceme tisknout (geometrické tvary pro snazší řezání) překreslíme obrysy na gumu pomocí nožíku vyřezáváme tvar na horním části gumy zářezy děláme do poloviny výšky gumy, které potom z boku odřezáváme pro začistění rohů můžeme použít nůžky či jiný ostrý nástroj až je obrazec vyřezaný, gumu umyjeme a odmastíme takto připravené tiskátko používáme na tisk textilie i papíru na paletu si připravíme požadovanou barvu a tiskneme na papír

Postup: razítko z brambory Seřízneme bramboru na požadovanou velikost (podélně, vodorovně, svisle..) Vezmeme vykrajovátka s různými motivy - kolečka, kytičky, stromeček, srdíčko, ..

Zatlačíme vykrajovátkem na bramboru a odřízneme okolo nožem zbytek brambory

Pro šikovnější: nakreslíme si obrázek na bramboru a nožíkem na paletu si připravíme požadovanou barvu a tiskneme na papír