Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

RAZÍTKOVÁNÍ BARVOU. Velmi málo používaná dekorace. Jedná se o přenášení motivu razítka na porcelánový výrobek a zaprašování barvou. Touto dekorační technologií.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "RAZÍTKOVÁNÍ BARVOU. Velmi málo používaná dekorace. Jedná se o přenášení motivu razítka na porcelánový výrobek a zaprašování barvou. Touto dekorační technologií."— Transkript prezentace:

1 RAZÍTKOVÁNÍ BARVOU

2 Velmi málo používaná dekorace. Jedná se o přenášení motivu razítka na porcelánový výrobek a zaprašování barvou. Touto dekorační technologií mohou být dozdobovány ozdobné výrobky s ruční malbou, nebo malé výrobní série.

3 P OUŽÍVANÉ POMŮCKY A MATERIÁL Skleněná paleta, stěrka razítko nalepené na vyšší pryži a dřevěném špalíčku. Prášková barva, tiskařská fermež.

4 Tiskařská fermež Barva

5 P RACOVNÍ POSTUP Na skleněnou paletu se nanese tiskařská fermež, do ní se přidá prášková keramická barva a toto se smíchá do jemné suspense. Takto připravenou fermež natahujeme pomocí ocelové stěrky do stejnoměrné vrstvy.

6 P ŘIPRAVENÁ OBARVENÁ FERMEŽ

7

8 V LASTNÍ RAZÍTKOVÁNÍ Razítkem, které je nalepeno na pórovité pryži a dřevěném špalíčku tiskneme zvolený motiv na výrobek. Nejprve se razítko otiskne v natažené vrstvě na paletě a pak se přenese na výrobek. Dbáme na to, aby se neotisklo opakovaně na stejné místo ve vrstvě

9 Jelikož je razítkový motiv velmi světlý, musí se ještě zaprášit keramickou barvou. Používá se k tomu vatový tampon.

10 B ARVA A TAMPONY PRO ZAPRAŠOVÁNÍ

11 Z APRAŠOVÁNÍ Motiv natištěný bez zaprášení Motiv již zaprášený barvou

12

13 P OSTUP PŘI ZAPRAŠOVÁNÍ

14 Malířka si nasytí vatový tampon v práškové barvě a jemně ji nanáší na razítkový dekor.Pak přebytečnou barvu dalším čistým tamponem odstraní. Tím vznikne ostřejší zabarvení.

15

16

17

18 Z ÁVĚR Při této technice je nutno dodržovat základní bezpečnostní a hygienické předpisy.

19 KONTROLNÍ OTÁZKY

20 1. Jaké pomůcky a materiál používáme při této technice ?

21 O DPOVĚĎ Používá se : skleněná paleta, ocel. stěrka, razítko, vatové tampony, tiskařská fermež, keramická barva.

22 2. Jak se provádí zaprašování?

23 O DPOVĚĎ Tampon se nasytí barvou a barva se jemně nanáší na natisknutý dekor. Přebytečná barva se odstraní čistým tamponem.


Stáhnout ppt "RAZÍTKOVÁNÍ BARVOU. Velmi málo používaná dekorace. Jedná se o přenášení motivu razítka na porcelánový výrobek a zaprašování barvou. Touto dekorační technologií."

Podobné prezentace


Reklamy Google