Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: Výtvarná výchova ROČNÍK: 6. – 9. ročník TÉMA: V kině AUTOR: Iveta Svobodová DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_15_IS

2 Anotace práce je určena pro žáky 2. stupně ZŠ
tématem tohoto cvičení je pochopení perspektivy cíl – vytvoření prostorového objektu zobrazujícího prostor kina s diváky Pomůcky: tvrdý karton formát A3, pravítko, tužka, guma, časopisy, nůžky, lepidlo, fix nebo redispero a tuš, řezák a podložku Práce byla ověřována v 6. – 9. ročnících. Všechny přípravné práce jsou velice jednoduché, jedinou náročnější část představuje vyřezávání hlav.

3 V KINĚ Prořezávání + Koláž

4 Tvrdý karton formátu A3 si položíme na výšku a rozměříme podle obrázku
Tvrdý karton formátu A3 si položíme na výšku a rozměříme podle obrázku . Narýsujeme vodorovné čáry tužkou . Do čar označených hlavičkou nakreslíme sedící diváky . Hlavy děláme tak velké, aby se nám dotýkaly vrchní linky . Účesy musí být jednoduché, hlavy budeme vyřezávat řezákem.

5 Nakreslené hlavy obtáhneme fixem nebo redisperem a tuší, můžeme i vystínovat.

6 Do volné plochy formou koláže vytvoříme jakýkoliv děj, vznikne nám filmové plátno.

7 Všechny vodorovné čáry prorýhneme podle pravítka jakýmkoli tupým předmětem , aby šlo z celé plochy kromě filmového plátna poskládat harmoniku . To uděláme , ale až nakonec.

8 Teď vezmeme řezák a hlavičky vyřežeme
Teď vezmeme řezák a hlavičky vyřežeme . Vyřezáváme je tak , aby za krk držely za spodní linku . Po vyříznutí složíme z práce podle prorýhnutí harmoniku a hlavičky vyklopíme směrem nahoru.

9 A máme kino s diváky.

10 Foto - archiv autorky


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"

Podobné prezentace


Reklamy Google