Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU ICT2/1/1/18 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Kopretiny samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU ICT2/1/1/18 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Kopretiny samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální."— Transkript prezentace:

1

2 EU ICT2/1/1/18 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Kopretiny samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální výchova, osobnostní a sociální výchova  Mezipředmětové vztahy: český jazyk – čtení, rozvoj čtenářské gramotnosti, přírodověda, přírodopis, výtvarná výchova, matematika – rýsování, měření

3 KOPRETINY Samostatná práce, práce s papírem viz. Tvořivý Amos, březen-duben 2006, č.2, str. 30-31

4 Pomůcky:  Čajové svíčky žluté  Bílý papír  Vlnitá lepenka  Fix, tužka  Pravítko a krejčovský metr  Nůžky, řezák  Lepidlo

5 Postup:  1. Změříme obvod a výšku čajové svíčky. Rozměry přeneseme na bílý papír a k obvodu přičteme 0,5 cm jako přídavek na slepení.

6  2. K obdélníku na papíře přikreslíme ještě jeden široký 1,5 cm. Jeho obvodovou stranu rozdělíme na dílky (asi 0,5 cm) a rukou dokreslíme tvar okvětních lístků. Spodní část kopretiny vymalujeme zeleným fixem.

7  3. Ostrými nůžkami vystříháme tvar okvětních lístků.

8  4. Na volný kousek (bez okvětních lístků) naneseme trochu lepidla a konce zeleného proužku slepíme. Vznikne nám kroužek, do kterého zasuneme čajovou svíčku.

9  5. Podložku pod svíčku vystřihneme z barevné vlnité lepenky.

10


Stáhnout ppt "EU ICT2/1/1/18 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma : Kopretiny samostatná práce, práce s papírem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální."

Podobné prezentace


Reklamy Google