Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU ICT2/1/1/4 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma: Modrovous – Práce ve skupinkách, práce s přírodninami, práce se dřevem  Průřezová témata: enviromentální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU ICT2/1/1/4 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma: Modrovous – Práce ve skupinkách, práce s přírodninami, práce se dřevem  Průřezová témata: enviromentální."— Transkript prezentace:

1

2 EU ICT2/1/1/4 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma: Modrovous – Práce ve skupinkách, práce s přírodninami, práce se dřevem  Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální výchova, osobnostní a sociální výchova  Mezipředmětové vztahy: přírodověda, prvouka, jazyk český- čtení s porozuměním

3 MODROVOUS Práce s přírodninami VÝZDOBA ŠKOLY

4 Potřeby a pomůcky:  Dřevěná deska  Smirkový papír  Anilínové barvy  Široký štětec  Lýko  Korálky  Přírodniny  Tavná pistole  Nůžky  Provázek

5 1.  Dřevěnou desku nahrubo obrousíme smirkovým papírem (desku můžeme nahradit tvrdším papírovým kartonem). Desku pomalujeme anilínovou barvou nebo barevným mořidlem na dřevo.

6 2. a 3.  Deset provázků lýka svážeme do uzlu, který přilepíme tavnou pistolí ke hraně desky. Pět provázků potřebujeme na přední straně a pět na zadní. Ze zadní strany přivážeme nový provázek a tím protkáváme osnovu. Kolem každého provázku osnovy jednou omotáme.

7 4.  Oči z půlek ořechů nalepíme na kousek kukuřičného šustí nebo listů.  Ústa vytvoříme z půlek ořechů, tváře z jeřabin, nos tvoří šiška.

8 6.  Modré vousy představují svazky mateřídoušky, kterou můžeme tímto způsobem na slunném místě sušit na čaj. Pozn.: Můžeme použít jakékoliv přírodniny dle vlastní fantazie. dle vlastní fantazie.

9 Práce naších žáků:

10  Práce našich žáků:

11

12

13

14


Stáhnout ppt "EU ICT2/1/1/4 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma: Modrovous – Práce ve skupinkách, práce s přírodninami, práce se dřevem  Průřezová témata: enviromentální."

Podobné prezentace


Reklamy Google