Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výroba čepice z novinového papíru

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výroba čepice z novinového papíru"— Transkript prezentace:

1 Výroba čepice z novinového papíru

2 Bezpečnost a hygiena práce
Co musíme dodržovat: - udržovat osobní čistotu a používat podle potřeby ochranné oblečení - být ohleduplný ke svým spolužákům v okolí - správně manipulovat s nástroji (používat nůžky se zaoblenými hroty apod.) - správně manipulovat s materiálem (např. při práci s papírem či kartonem – při neopatrném zacházení – možnost poranění –říznutí) - přehledně pokládat a ukládat pracovní nástroje - stále udržovat pracovní místo v pořádku - užívat pracovní podložku na lavicích - mít čisté ruce, při práci nestrkat nic do úst, nelámat (možnost poranění o ostré hrany)

3 Co potřebujeme: Novinový papír Nůžky Lepidlo, lepící pásku

4 Postup výroby čepice : 1. Základ
Základ tvoří obdélník (podle velikosti hlavy). Pro větší čepice je nutné zvětšit základní obdélník – slepíme lepidlem, páskou více dvoustran novin.

5 2. Přeložení Obdélník přeložíme napůl. Hranu uhladíme prstem. Tím si naznačíme přesnou polovinu. 3. Roh Rozložíme zpět a přehneme horní roh (u ohybu papíru) podle naznačeného středu.

6 4. Druhý roh Stejným způsobem přehneme i druhý roh. Vznikne nám trojúhelník a v dolní části obdélník. 5. Přehyb Vrchní stranu spodního obdélníku přeložíme napůl a přehyb uhladíme.

7 6. Druhý přehyb Ještě jednou přehneme obdélník podle spodní strany trojúhelníku a přehyb uhladíme. 7. Naznačení Přehneme vrchní cíp trojúhelníku tak aby se dotýkal spodní hrany trojúhelníku. Tím si naznačíme kde budeme později přehýbat. 8. Otočíme na druhou stranu

8 9. Bok první a druhý Podle naznačeného přehybu v polovině trojúhelníku přehneme bok čepice.

9 10. Obdélník a druhé přehnutí
Spodní obdélník přehneme napůl a přehyb uhladíme Ještě jednou přehneme vyčnívající obdélník tentokrát podle spodní hrany předchozích přehybů.

10 11. Založíme a urovnáme Obdélník zastrčíme za kapsy vzniklé na předchozích přehybech. Dobře urovnáme zastrčený obdélník v kapsách a přehyby uhladíme 

11 12. Přehnutí a zastrčení Přehneme vrchní trojúhelník podle naznačeného přehybu. Nyní zastrčíme vršek trojúhelníku za přeložený obdélník.


Stáhnout ppt "Výroba čepice z novinového papíru"

Podobné prezentace


Reklamy Google