„Perspektivy péče o kulturní dědictví v Karlovarském kraji“ (příspěvek na konferenci „Kraje a péče o kulturní dědictví – Jihlava 2007“)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Cyklokonference Třeboň 24. dubna 2007 Bc. Vojtěch Srb KÚ Jihočeského kraje.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Památky Karlovarského kraje - románské
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA ROTHOVÁ Název:VY_32_INOVACE_641_CESTOVNÍ RUCH V ČR Téma: CESTOVNÍ RUCH.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Středočeský kraj.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Karlovarský kraj.
Konference pracovních skupin a veřejnosti ke tvorbě Integrované strategie území – Dolní Žandov.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Program podpory regionů Společenská odpovědnost v ČSOB a Poštovní spořitelně.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
Bohdana Stoklasová Národní knihovna ČR
Památky UNESCO v ČR Praha – historické jádro, Vyšehrad.
Významné budovy v Žatci
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Krajinný park v Mariánských Lázních – naučně poznávací okruh s dokonalými maketami (měřítko 1: 25) významných stavebních a technických památek ČR.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
VYSOČINA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_74_ČR – Karlovarský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Karlovarský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Karlovarský kraj.
Socioekonomická sféra
Tisková konference ku příležitosti slavnostní ho zahájení projektu , Stříbro Obnova vybraných sakrálních památek regionu Český Západ Podpořeno.
Karlovarský kraj Kraj horké vody Třída:9.A
Karlovarský kraj: Přírodní poměry
Archeologické výzkumy Povinnosti vlastníka kulturní památky Financování kulturní památky.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Seminář „DOTACE PRO KULTURNÍ INSTITUCE“ Dotační programy Královéhradeckého kraje v oblasti kultury v oblasti kultury.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Regenerace městské památkové zóny. Městská památková zóna MPZ vyhlášena rozloha 52 ha na území MPZ je 85 nemovitých KP zapsaných v seznamu.
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Románská architektura v Čechách
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Transkript prezentace:

„Perspektivy péče o kulturní dědictví v Karlovarském kraji“ (příspěvek na konferenci „Kraje a péče o kulturní dědictví – Jihlava 2007“)

Kostel a sloup Nejsvětejší Trojice ve Valči – dominanta krajiny

Krajina památkové rezervace Doubrava na Chebsku

Kulturní krajina v okolí Andělské Hory

Bečov nad Teplou s dominantami hradu, zámku a kostela sv. Jiří

Pracoviště Národního památkového ústavu v Lokti

Příklady úspěšných projektů podpořených žadatelů Dům čp. 4 v Horní Blatné

Městské divadlo v Mariánských Lázních

Dům čp. 125 ve Skalné

Kostel sv. Šebestiána ve Skalné

Restaurování sochy sv. Floriana ve Svatavě

Kaple v Třebouni u Toužimi

Kaplička v Budově

Kaplička v Horní Lipině na Chebsku

Kaplička ve Štoutově u Žlutic

Hrad Seeberg v Ostrohu – obnova fasády čapí věže

Horní Blatná č.e. 43

Cheb, Písečná brána

Kostelní Bříza

Kynšperk nad Ohří – restaurování iluzivní malby oltáře

Teplá, sloup Nejsvětější Trojice

Drobná architektura u dopravních komunikací

Projekt Informační systém Jednotný informační a naváděcí systém k významným kulturním památkám a památkově chráněným územím Karlovarského kraje

Hrad Loket

Klášter premonstrátů Teplá

Důl Sv. Jeronýma u Čisté

proboštství křížovníků s červenou hvězdou v Chlumu Svaté Maří

Geografické zaměřování kulturních památek

Publikace Památky Karlovarského kraje

další publikace vydané Karlovarským krajem

Výstavy, oslavy Dnů Evropského kulturního dědictví

Setkání vlastníků kulturních památek

Příspěvky Karlovarského kraje FO FO ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ostatní PO ostatní PO ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč obec obec ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Nadace Nadace - Kč - Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč církevní PO církevní PO ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč

Kriteria pro poskytování příspěvků Preferovány jsou projekty, které: není možno realizovat z běžných prostředků žadatele jsou financované z více zdrojů přispějí k záchraně objektů v havarijním stavu v případě, že hrozí okamžitá ztráta památkových hodnot přispívají k záchraně v rámci kraje ojedinělé kulturní památky nebo památkově hodnotného objektu přispívají k záchraně objektu, který je atraktivní z hlediska cestovního ruchu přispívají k záchraně kulturních památek nebo památkově hodnotných objektů, které jsou přístupné veřejnosti nebo se obnova týká částí objektu, které jsou pohledově přístupné

Informace o poskytování příspěvků kraje v roce 2007 Kdo může žádat o příspěvek, tj. může být jeho příjemcem: Kdo může žádat o příspěvek, tj. může být jeho příjemcem: –Vlastník kulturní památky či památkově hodnotného objektu Povinná spoluúčast žadatele a obce: Povinná spoluúčast žadatele a obce: Žádosti, které nebudou předloženy úplné (případně doplněny) a se všemi náležitostmi do termínu uzávěrky, budou vyřazeny. Žádosti, které nebudou předloženy úplné (případně doplněny) a se všemi náležitostmi do termínu uzávěrky, budou vyřazeny. Další zdroj informací: Další zdroj informací: druh vlastnictví objektu fyzická osoba,církev,OS, NNO ostatní právnické osoby obce do obyvatel obce nad obyvatel spoluúčast žadatele 20% z poskytnutého příspěvku 30% z poskytnutého příspěvku 40% z poskytnutého příspěvku spoluúčast obce 20% z poskytnutého příspěvku --

archeologické výzkumy

Památky v havarijním stavu Jáchymov

Památky v havarijním stavu Verušičky Branišov

Památky v havarijním stavu Brložec Javorná Hazlov Hřebeny

Památky ve VÚ Hradiště Svatobor Lochotín Doupov