Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
CePo – cesta k podnik ání seminář pro zástupce cílových skupin Garant: NARP Vyškov, složení účastníků - průběh - výsledky a návrhy k využití.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Snímek 1 Efekty podnikové informatiky J. Pour Katedra IT VŠE ČSSI, Praha, 15/12/2006.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
1 Grantové schéma Podpora konkurenceschopnosti podniků Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Vzdělávání v energetice Informace o zahájení realizace projektu „Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů 1 OPERAČNÍ PROGRAM ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ MPSV - Odbor řízení pomoci z ESF Konference k ESF – Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
„Vzdělávejte se pro růst
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
E M A S - Systém environmentálního řízení a auditu Zavádění EMAS na MŽP Porada OVSS
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Nařízení č. 1221/2009 EMAS III Revize nařízení č. 761/2001 Pavel Růžička Seminář „Co nového v normách k environmentálnímu managementu? “ MŽP,
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
PROINCOR – Inovační audit Liberec – PROINCOR - Inovační audit 2 INOVACE Změna je jedinou jistotou dnešního světa Předpoklad udržení zákazníka.
Ruská federace x WTO a OECD
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Finanční nástroje v OP PIK - Současný stav předběžného.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Podpora poradenských služeb a exportu v letech Ing. Dita Kabelková Projektový manažer RAVEN Consulting, a.s. Praha,
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Presentation Title 1st September 2002
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 3 Oblasti zájmu MPO Trvalé prosazování využití dobrovolných přístupů v rámci připomínek k legislativním návrhům a procesu RIA Snaha o konkrétní formy podpory dobrovolných přístupů (například v podobě dohod) a zvýšení informovanosti podniků

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 4 Varianty přístupů Přímá regulace: - administrativní nákladystát - náklady na přizpůsobenípodnikatelé Dobrovolné přístupy: - nástroj zvyšování konkurenceschopnosti podnikatelů - prostor pro MPO

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 5 Kompetence a úloha MPO V obecné rovině jsou v gesci MŽP MPO je subjektem spolupracujícím nutná spolupráce Úloha MPO - informační; - monitorovací; - konzultační.

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 6 Minulé aktivity MPO Zřízení „Akreditačního orgánu Programu EMAS“ Podpora validace programu EMAS

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 7 Aktivity MPO v roce 2010 Propagace dobrovolných přístupů Internetové stránky MPO Semináře, konference, … Zmapování potenciál přínosů ze zavádění dobrovolných přístupů – studie ENVIROS Dotazníkové šetření

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 8 Dotazníkové šetření 3. čtvrtletí roku 2010 – spolupráce HK ČR 24 otázek – dvě části Cíl – aktuální postoj MSP k zavádění dobrovolných přístupů 110 respondentů (102 vybraných)

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 9 Dotazníkové šetření 68 % - náklady na materiálové vstupy významnou část nákladů 90 % - všeobecné nebo nedostatečné informace 48 dotázaných má zkušenosti se zaváděním dobrovolných přístupů ISO Přínosy - zlepšení podnikové struktury, úspora nákladů Náklady 0 až 300 tis. Kč (70 % dotázaných)

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 10 Dotazníkové šetření

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 11 Kulatý stůl 9. března 2011 Představení aktivit MPO a MŽP v roce 2010 Cíl – upřesnit aktivity MPO na rok 2011 Závěry: spolupráce MPO, MŽP a HK ČR (zapojit také MF), podpory dobrovolných přístupů zaměřit na konkrétní měřitelná opatření, propagovat praktické případy využití dobrovolných přístupů.

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 12 Aktivity MPO na rok 2011 Zlepšení informovanosti z pozice MPO Propagace stávajících možností podpory dobrovolných přístupů (OPPI, MPO Efekt) Metodická příručka pro podniky - identifikace vhodnosti využití dobrovolných přístupů Dlouhodobý horizont – Vytvoření programu finanční podpory

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 13 Program Poradenství (OPPI) Výzva I. – do ( ) 50 mil. Kč – projekt až do výše 500 tis. Kč MSP mimo Prahu (neplatí pro sídlo společnosti) Oblasti poradenských služeb: inovace produktu inovace procesu organizační inovace marketingová inovace Další výzva – červen 2011

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 14 MPO Efekt Propagace a vzdělávání Výstava, kurz, seminář, konference v oblasti energetiky Publikace, příručky a informační materiály v oblasti energetiky Specifické a pilotní projekty Vzdělávání a studie, propagace, obecně úspory a OZE

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 15 Děkuji za pozornost.

 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu 16 Prezentaci vytvořila PhDr. Věra Havránková Ministerstvo průmyslu a obchodu Na Františku 32, Praha 1