Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolníci v sociálních službách
Advertisements

Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Ing. Stanislava Správková
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Zákon o sociálních službách
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Ing. Stanislava Správková
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Komunitní centrum Amaro Phurd - Pražská
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Kvalita v sociálních službách jako proces
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
FIT pro život FIT FÜRS LEBEN.
Ing. Stanislava Správková
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy

v ČR je sociální práce poskytována na základě a v souladu se zákonem o Sociálních službách 108/2006 Sb., který vymezuje způsoby, zásady, formy, metody a podmínky práce s uživateli prostřednictvím sociální rehabilitace cíleně působíme na zvyšování a upevňování psychických, sociálních i jiných schopností a dovedností vedoucích k integraci do společnosti a na pracovní trh. tento projekt je realizován aktivní formou terénní sociální práce v období od do počet uživatelů služby klientů za rok rozvíjení sociálních dovedností, které napomáhají efektivní orientaci v sociálních vztazích, odpovědnosti za chování a uvědomění si důsledků jednání posilování svobodného a zodpovědného rozhodování, schopnost žít sebevědomý život; uvědomovat si volby, které činí v každodenním životě

Cílová skupina cílovou skupinou projektu jsou děti, mládež a mladí dospělí, ohrožení společensky nežádoucími jevy věková struktura uživatelů je v rozmezí let projekt je rozčleněn do 4 pilířů, každý z nich je zaměřen na jinou věkovou strukturu dětí a mladých dospělých všechny aktivity jsou zaměřeny na osvojení a rozvoj sociálních dovedností, které odpovídají věku uživatelů

Základní pilíře poskytované SR I. pilíř - preventivní program “Životní volby“ - kariérní poradenství pro dívky ze základních škol II. pilíř - Kurz Rozvoje Sociálních Kompetencí - zaměřený na studenty učňovských oborů III. pilíř - Mladí na odchodu z DD - pro děti z dětských domovů, které budou odcházet IV. pilíř - otevřená SR - pro uživatele, který nespadá do výše zmíněných

I. pilíř Životní volby program vycházející z kanadského modelu a metodiky programu “Life Choices a Right for me“ – zaměřené na životní rozhodnutí a kariérní poradenství pro dívky a chlapce ze základních škol v současné době pracujeme na přepracování metodiky programu a její modifikaci pro prostředí našich základních škol v druhé polovině roku 2010 plánujeme start programu na jedné z místních základních škol v Ústí nad Labem

III. pilíř Mladí dospělí na odchodu z DD program zaměřený na individuální sociální práci s uživatelem, práce s jeho zakázkou a individuálním plánem děti z dětských domovů, které čeká v době do jednoho roku odchod z DD do běžného života nácvik dovedností potřebných pro zvládání péče o vlastní osobu, soběstačnosti a dalších činností vedoucích k sociálnímu začleňování zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

II. pilíř Kurz Rozvoje Sociálních Kompetencí vlastní program zaměřený na rozvoj základních sociálních kompetencí u studentů středních odborných učilišť s důrazem na čtyři klíčové oblasti:  Komunikace a prosazování – zaměřeno na efektivní komunikaci, asertivitu, prosazování oprávněných zájmů  Internet a média – aktivní používání internetu a médií, efektivní a bezpečný internet, e-komunikace  Hospodaření a finance – omezenost financí, nutnost myslet na budoucnost, finanční gramotnost  Společnost jako celek – právní stát, moje práva a povinnosti, moje odpovědnost ke společnosti

II. pilíř Kurz Rozvoje Sociálních Kompetencí použitá metoda: kognitivně-behaviorální a interaktivní přístup použitá forma: individuální práce ve skupině použité nástroje: řízená diskuse a zprostředkování informací Sokratovská metoda učení hraní rolí a nácvik chování v sociálních situacích

II. pilíř Kurz Rozvoje Sociálních Kompetencí v květnu a červnu 2009 proběhl pilotní kurz v Domově mládeže při Integrované střední škole stavební v Ústí nad Labem, kde kurzem prošlo celkem 8 uživatelů v září 2009 jsme odstartovali 5 kurzů, do kterých jsou zapojeni studenti učňovských oborů ze Střední odborné školy v Trmicích tyto kurzy probíhají paralelně v rámci běžné výuky, po dohodě s vedením školy a školním metodikem prevence je kurz realizován v hodinách občanské výuky

Partnerské a spolupracující organizace o.s. Spirála – hlavní partner projektu, kterému jsme odpovědni za realizaci naší části veřejné zakázky organizace se kterými spolupracujeme na realizaci –Dětský domov Severní Terasa – Ústí n.L. –Dětský domov Střekov – Ústí n.L. –Integrovaná střední škola stavební v Krásném Březně –Střední odborná škola v Trmicích spolupracující organizace –Agentura Pondělí, o.s.- Rumburk

Financování a prostředky financováno z ESF v rámci operační programu Lidské zdroje a zaměstnanost finance na realizaci a zajištění projektu byly poskytnuty formou veřejné zakázky na zajištění sociálních služeb od Krajského úřadu Ústeckého kraje o.s. Spirála – vítěz a řešitel veřejné zakázky Dobrovolnické centrum, o.s. jako subdodavatel na část veřejné zakázky v rozsahu 1/3

Bc. Vladimír Polák – sociální pracovník SR tel.: Děkuji za pozornost a přeji hezký den