Zákon FATCA v ČPP červenec 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z podkladů ČRDM upraveno pro potřeby SH ČMS
Advertisements

HLÁŠENÍ ÚRAZU POSTUP.
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Pojistná smlouva pro členy SH ČMS
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Reengineering podnikového procesu
FATCA – co nás čeká ze strany IRS
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Zprostředkování kontaktu I N F O R M A C E O POSTUPU PŘI VYŘIZOVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU (na základě § 8b zákona č. 133/2000 Sb.)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Mezinárodní výměna informací a daňové ráje
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název aktivity Aktivita VI/2 - Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Mezinárodní zdanění Ing. Hana Jurajdová, Ph.D.. Kontakt: Mailové spojení: – – Telefonické.
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Čtvrtá přednáška z UCPO
ERD - příklad Pojistné smlouvy. Zadání Pojišťovna nabízí klientům různé produkty (např. životní pojištění, povinné ručení, cestovní pojištění, úrazové.
Správa sociálního zabezpečení
Sedmá přednáška z UCPO TÉMA: Účtování o technických rezervách.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLUPOJIŠŤOVNICTVÍ II. ¨ZÁKLADNÍ POJMY AutorING. LIBUŠE MUSELÍKOVÁ Číslo a název šablony05_EKONOMIKA Název vzdělávací oblasti (sada)52_FINANČNÍ.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku (dividendy) z majetkového podílu.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_18.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zaměstnání v sousední zemi a související právní předpisy EU David Chlupáček poradce EURES Úřad práce ČR Krajská pobočka v Jihlavě Jihlava
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_20.
Příjmy z kapitálového majetku Příjmy z kapitálového majetku vymezuje z hlediska FO § 8 ZDP, jsou jimi: podíly na zisku z obchodní korporace a úroky z držby.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Mezinárodní spolupráce při správě daní Mgr. Michal Tuláček 9. listopadu 2015.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Soukromé pojišťovnické právo (pojistné právo) Dana Šramková.
Správní řízení ve věci oprávnění k poskytování zdravotních služeb
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
Zprostředkování kontaktu
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Mezinárodní spolupráce při správě daní
Zprostředkovaná identifikace podle § 10 AML zákona v roce 2017
Zprostředkování kontaktu
Podnikatelské profese v oblasti finančněprávních služeb
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Komerční pojišťovna.
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Právo sociálního pojištění
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Zákon FATCA v ČPP červenec 2014

FATCA – Co si mám pod tím slovem představit? FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) je daňový zákon USA z r. 2010 účelem tohoto zákona je zabránit americkým občanům vyhýbat se zdanění příjmů prostřednictvím jejich převodu do zahraničí ČPP na základě mezinárodní smlouvy (IGA) s daňovou institucí USA dle zákona FATCA musí prověřovat pojistníky životního pojištění (tj. osoby, kteří uzavřely s ČPP pojistnou smlouvu) a příjemce výplat z pojištění od 1. 7. 2014

V případě, že jsem jako pojistník při jednání o uzavření Co pro mě FATCA znamená ? Jsem pojistník (fyzická osoba) + daňový rezident USA a uzavírám pojistnou smlouvu životního pojištění s ČPP tuto skutečnost uvedu na pojistnou smlouvu do příslušných políček dále vyplním se svým zprostředkovatelem pojištění formulář „Ověření identifikace klienta“ do tohoto dokladu uvedu daňové americké číslo (TIN), které doložím kopií formuláře W-9 tj. „Request for Taxpayer Identification Number and Certification“ přiložím kopii dalších požadovaných dokladů – cestovní pas, zelenou kartu V případě, že jsem jako pojistník při jednání o uzavření pojistné smlouvy zastoupen jinou osobou, pak FATCA prověření se týká i této zastupované osoby !

Co pro mě FATCA znamená ? Jsem pojistník (fyzická osoba) + mám nějakou z US indicií* a uzavírám pojistnou smlouvu životního pojištění s ČPP na pojistnou smlouvu životního pojištění neuvedu, že jsem daňový rezident USA, avšak mám nějakou US indicií * vyplním se svým zprostředkovatelem pojištění formulář „Ověření identifikace klienta“ doložím kopii formuláře W-8BEN „Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for United States Tax Witholding and Reporting (Individuals)“ kterým dokládám, že nejsem občanem USA, případně formulář W-9 (pokud jste rezident USA) přiložím kopii dalších požadovaných dokladů – cestovní pas, zelenou kartu * Za US indicie se považuje: místo narození USA aktuální adresa trvalého pobytu / bydliště / sídla USA telefonní číslo s předvolbou USA výplata finančních prostředků na účet USA

Jak vypadají formuláře W*? A kde je najdu? http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw9.pdf http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf

Příjemci výplat z pojištění a FATCA po 1. 7. 2014 Při výplatě z pojištění jsem: pojistník - a vybírám např. z kapitálové hodnoty pojištění; z podílového účtu, nebo při výplatě odkupného pojištěný (tj. osoba, na jehož život, zdraví nebo majetek se pojištění vztahuje) - a je mi plněno ČPP při dožití pojistné smlouvy obmyšlená osoba (tj. oprávněná osoba, které vznikne nárok na pojistné plnění) – a je mi plněno ČPP při smrti pojištěného V těchto případech to pro mě znamená nutnou FATCA identifikaci v rozsahu jako při sjednání smlouvy! POZOR ČPP nevyplatí plnění z pojištění do doby, než poskytnete pojišťovně potřebnou dokumentaci!

Kdo je nespolupracující klient ? pokud společně s pojistnou smlouvou / žádankou o výběr / výpovědí pojistné smlouvy nebo hlášení pojistné události nebude doručena i dokumentace týkající se FATCA ČPP Vás vyzve k doložení potřebných dokumentů POZOR pokud nebudete schopen nebo odmítnete poskytnout požadovanou dokumentaci ve lhůtě stanovené ČPP, budete označen za nespolupracujícího klienta a takto budete i reportován Předejděte tomuto kroku tím, že včas ČPP dodáte vše potřebné a urychlíte zpracování Vaší pojistné smlouvy nebo výplatu z pojištění!