INTELIGENTNÍ DOPRAVNÍ SYSTÉMY VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ Eva Gelová CDV CZECHBUS Praha, 15. 11. 2011 This project is co-financed by the ERDF and made possible.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Názory uživatelů a veřejnosti na přínosy informačních a komunikačních technologií ve veřejných knihovnách v ČR a EU Výsledky průzkumu Vít Richter Národní.
Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Financování sociálních služeb
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Integrace mobilních plateb ve veřejné dopravě Integrované dopravní systémy Žďár nad Sázavou 20. – 22. května 2013 RNDr. Jan Kotík Jednatel ČSAD SVT Praha,
Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Přerov.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Projekty EOC v ČR v období
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Polite - Evropské ITS nejlepší případy pro oblast veřejné dopravy a klíčové zkušenosti k transferu do podmínek ČR Marek Ščerba, Zuzana Švédová CDVBrno,
Případová studie k možnému využití ITI a k diskuzi o roli měst po roce 2013 Praha, Řízení rozvoje Hradecko-pardubické aglomerace ve vztahu.
Aleš Pekárek, EPMA / ÚISK Pátrání po exkluzivních dohodách v oblasti veřejného informačního sektoru EU s důrazem na ČR.
Závěrečná konference IS INTERREG IIIA ČR – Polsko , Olomouc, Hotel Flora Maršálkovský úřad Dolnoslezského vojvodství Seminář je spolufinancován.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Čistá mobilita, elektromobilita Ing. Luděk Sosna, Ph.D. ředitel odboru Strategie ELEKTROMOBILITA ve veřejné dopravě, Praha,
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Programme for the International Assessment of Adult Competencies Zjištění týkající se postojů dospělých Jana Straková, Dům zahraniční spolupráce Tento.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
INTESPOJ Návrh standardizace Informačních systémů
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Rozvoj nehlasových služeb Současnost a budoucnost mobilních sítí
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Jednotný způsob identifikace pevných objektů ve VD jako podpora rozvoje IS.
„Místní partnerství ve Vsetíně“ Seminář Knihovny a strukturální fondy EU II – využití prostředků EU na podporu rozvoje knihoven.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Zkušenosti s internacionalizací klastrů v projektu Clusters Cord 23. října 2012 Dana Krejsová, RRA ÚK. This project is implemented through the Central.
Shrnutí programu IS INTERREG III A ČR–Polsko ve Slezském vojvodství Závěrečná konference Interreg III A ČR – Polsko 2004 – , Olomouc Seminář.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
1 Praha 11 a fondy Evropské unie KC Zahrada, Praha 17. května 2011 Úřad městské části Praha 11, Ocelíkova 672/1, Praha 415 This project is implemented.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Patrik Horažďovský Ing. Martin Heindl
Chytré řízení dopravy v IDS JMK
Transkript prezentace:

INTELIGENTNÍ DOPRAVNÍ SYSTÉMY VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ Eva Gelová CDV CZECHBUS Praha, This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

ITS VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ SPOKOJENOST SE SLUŽBAMI VEŘEJNÉ HROMADNÉ DOPRAVY SPOKOJENOST SE SLUŽBAMI INFOMOBILITY VEŘEJNÉ HROMADNÉ DOPRAVY PROJEKT POLITE ZKUŠENOSTI CDV VE VÝZKUMU INFOMOBILITY DOSAVADNÍ VÝSLEDKY PROJEKTU POLITE PLÁNY PROJEKTU POLITE NOVINKY Z CDV OBSAH PŘEDNÁŠKY This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

ITS VE VEŘEJNÉ DOPRAVĚ INTELIGENTNÍ DOPRAVNÍ SYSTÉMY: Součinnost informačních a komunikačních technologií pro monitorování, správu a řízení v oblasti dopravy. Pro dopravu nákladní Pro dopravu osobní: individuální a VEŘEJNOU Pro kombinace složek výše INFORMAČNÍ SYSTÉMY VD: STATICKÉ informace z jízdních řádů (z CIS JŘ). DYNAMICKÉ informace v reálném čase (ze sledování vozidel nebo zastávek). This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

SPOKOJENOST SE SLUŽBAMI VEŘEJNÉ HROMADNÉ DOPRAVY This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme. DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ CDV (TEIPT PRO TAČR) Termín sběru dat: – otázek celkem Počet respondentů: 1152 (VD 1048 využívalo a 104 nevyužívalo) Celkem 20% respondentů neuživatelů VD spojuje případnou změnu svého postoje se zlepšením služeb VD. Věk všech respondentů Dotazníky byly podrobeny logické kontrole a data byla statisticky analyzována. Pro účely této publikace byly statistické výsledky upraveny, a to zobecněním a sdružením některých odpovědí, především těch, které byly zodpovězeny formou volného textu.

SPOKOJENOST SE SLUŽBAMI INFOMOBILITY VEŘEJNÉ HROMADNÉ DOPRAVY (1) Celkem 85% respondentů uživatelů VD je zvyklých hledat informace o spojích na internetu. This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme. Potenciál pro aplikace o spojích, včetně možnosti informací v reálném čase během jízdy, tvoří 69% respondentů uživatelů VD. O tázka: Uvítali byste informace o spojích prostřednictvím mobilní aplikace v telefonu? O tázka: Jak nejčastěji získáváte informace o spojích?

SPOKOJENOST SE SLUŽBAMI INFOMOBILITY VEŘEJNÉ HROMADNÉ DOPRAVY (2) Stejných 69% respondentů uživatelů VD je potenciálním trhem pro nákup jízdenek přes mobilní telefon. This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme. Celkem 31% respondentů uživatelů VD již vlastní mobilní telefon s operačním systémem; jeho pořízení plánuje 39% zbývajících uživatelů. O tázka: Plánujete pořízení tzv. chytrého telefonu, pokud jej nemáte? O tázka: Uvítali byste nákup jízdného prostřednictvím mobilní aplikace v telefonu?

PROJEKT POLITE (1) ZÁKLADNÍ INFORMACE: 2012 – 2014 Financování z programu INTERREG IVC ERDF 85% Spolufinancování z vlastních zdrojů 15% Celkový rozpočet projektu € CÍLE PROJEKTU POLITE: Zvýšení užívání a atraktivity VD pomocí služeb infomobility Podpora komodality – účinného využívání různých druhů dopravy samostatně a v součinnosti, v důsledku optimálního využívání dopravních možností Znalostmi a dovednostmi v souvislosti s nástroji a řešeními ITS podpořit veřejný sektor a jeho činitele s rozhodovacími pravomocemi Zvýšit pozornost na různé existující ověřená řešení infomobility v Evropě Stimulovat koordinované zavádění interoperabilních ITS i v přeshraniční podobě This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

PROJEKT POLITE (2) „TECHNIČTÍ” PARTNEŘI PROJEKTU: Kraj Kalábrie (Itálie) – vedoucí partner projektu Provincie Ferrara (Itálie) Reading Borough Council (Spojené království) ILIM (Polsko) CDV (ČR) LatDEA (Lotyšsko) „NETECHNICKÝ” PARTNER PRO PROPAGACI PROJEKTU: POLIS (mezinárodní asociace se sídlem v Bruselu) Pracujeme společně, abychom si vyměnili zkušenosti v oblasti dopravní politiky a dobrých příkladů v zavádění infomobility ve VD. This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

ZKUŠENOSTI CDV VE VÝZKUMU INFOMOBILITY INTESPOJ (2008 – 2010) TEIPT (2011 – 2013) JSDV (2011 – 2013) INOPT (2012 – 2015) This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

DOSAVADNÍ VÝSLEDKY PROJEKTU POLITE ZMAPOVÁNÍ ZKUŠENOSTÍ MEZI PARTNERY PROJEKTU Definování témat dopravních politik k infomobilitě pro výměnu zkušeností mezi partnery ZMAPOVÁNÍ PLÁNŮ DO BUDOUCNOSTI MEZI PARTNERY PROJEKTU Témata, jimž se partneři budou věnovat v příštích letech a jež plánují zúčastněná města, kraje, provincie, státy a soukromý sektor financovat z jiných zdrojů než je POLITE HLEDÁNÍ DOBRÝCH PŘÍKLADŮ: Identifikování nejméně 30 dobrých příkladů, z nichž bude na základě podrobné analýzy později vybráno 8 nejlepších příkladů vhodných pro následování This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

PLÁNY PROJEKTU POLITE (1) PORADY PRO PŘENOS ZKUŠENOSTÍ: V letech 2013 a 2014 přenos zkušeností mezi partnery projektu, průmyslovou sférou a zástupci míst s nejlepšími příklady Zahrnují kulatý stůl k dobrým příkladům, školení a praktická cvičení v dopravní politice zavádění infomobility TVORBA IMPLEMENTAČNÍ PLÁNŮ: V roce 2014 Zahrnují informování tvůrců dopravních politik, poskytnou informační základnu pro žádosti o financování a nezbytné detaily pro plánování implementace This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

PLÁNY PROJEKTU POLITE (2) DOBRÝ PŘÍKLAD INFOMOBILITY ZE SPOJENÉHO KRÁLOVSTVÍ: Dynamické informace v reálném čase jsou dobře zavedené, s obvyklou přesností 65-95% při přenosu mezi jednotlivými systémy DOBRÝ PŘÍKLAD INFOMOBILITY Z ČR: Multimodální plánovač spojů VD s informacemi o jízdních řádech s návaznými službami pro cestující This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.

NOVINKY Z CDV (1) This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme. KULATÝ STŮL IS VD : 37 hostů z odborné veřejnosti

NOVINKY Z CDV (2) This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme. PRACOVNÍ SKUPINA IS VD : 8 zájemců z odborné veřejnosti

DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST Více najdete na: Dotazy zde a nyní? Dotazy později: This project is co-financed by the ERDF and made possible by the INTERREG IVC programme.