Velkoobchodní síť prostorově uspořádaný soubor obchodně provozních jednotek – velkoobchodních skladů. významný článek v logistickém procesu fyzického a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Logistické náklady Ivan Gros
Advertisements

Hračky z Ledárny Prezentace.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
PRAGOALARM/PRAGOSEC zabezpečení staveb a stavenišť, protipožární ochrana, systémy pro inteligentní budovy Koncept veletrhu pro rok 2012.
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Velké příležitosti pro malé (nezávislé) obchodníky Marta Nováková, U&Sluno a.s., červen 2002.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Tvorba cen v maloobchodě
ŘÍZENÍ ZÁSOB.
Vybrané problémy z distribuční logistiky
1 AOV „Nástroje a distribuční cesty v současné ekonomické a obchodní situaci mezi výrobcem a spotřebitelem v aplikaci společností Sanitec“ Ing.Michal.
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
LOGISTICKÉ SYSTÉMY 11/14.
1 Realita není černobílá aneb řešení šitá na míru 19. září, Praha Michal Tesař, NEWTON Management, a.s.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Cvičení č. 2 Řízení multinacionálních firem
Velkoobchodní nákup VELKOOBCHODNÍK - VÝROBCE
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Nástrahy veřejnoprávního projednávání a územního rozhodování Ing. Pavel Dražďák.
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Velkoobchodní sklady se spotřebním zbožím
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
VNITŘNÍ OBCHOD ČÁST 2 VELKOOBCHOD.
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
Velkoobchodní operace
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Umístění maloobchodní sítě - maloobchodních provozoven
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Distribuce a její politika. každá firma zvažuje, komu a kde bude své výrobky prodávat a jakým způsobem se jejich výrobek dostane ke konečnému spotřebiteli.
MALOOBCHOD 1. Maloobchod – podstata, vývoj, úloha
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Mikroprostředí firmy.
DISTRIBUCE.
VELKOOBCHOD KAPITOLA 6 Obchodní činnosti - Kapitola 6 Pavlíčková.
Trh bydlení EKBY- 4. přednáška 15. března Specifika bydlení heterogenní, komplexní zboží zboží dlouhodobé spotřeby fixace v prostoru ostatní specifika:
Model strategie marketingového mixu
Distribuce - placement
ROZDĚLENÍ SKLADŮ PODLE ÚČELU A VYUŽITÍ
Regionální politika Oldřich Hájek. Nástroje regionální politiky Makroekonomické nástroje Makroekonomické nástroje Jsou omezené ostatními cíly hospodářství.
Distribuční logistika Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu  Definice distribuční logistiky  Základní činnosti, které se realizují při distribuci.
Význam a funkce obchodu Zpracoval Ing. Jan Weiser.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Ing. Petr Klímaanalýza umístění skladu1 Analýza umístění skladů.
EJPOVICE Výstavba obytné zóny. Umístění Ejpovic: Plzeňský kraj, okres Rokycany.
Zásobování prodejny Zpracoval Ing. Jan Weiser. Obsah výkladu 1.Požadavky na zásobování prodejen 2.Dodavatele 3.Dodavatelsko-odběratelské vztahy 4.Rozdělení.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Regionální politika EU v období
Podnikatelská zóna Š t e r n b e r k
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
Integrovaný regionální operační program
Řízení zásob ve výrobním podniku
VY_32_INOVACE_Sikorová_ VO členění podle forem činnosti
Autor: Bc. Martin Dědič Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Žák, CSc.
Velkoobchod Autor: Ing. Sikorová Renata VY_32_INOVACE_Sikorová_
Ekonomika Zásobovací činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
Distribuční politika klíčová slova
…jsou rozvojové zóny měst vznikající na „zelené louce“.
Řízení zásob ve výrobním podniku
Železniční nákladní doprava v 21. století
VY_32_INOVACE_Sikorová_
Autor: Ing. Sikorová Renata
Vnitřní úprava a prostorové členění prodejny
Transkript prezentace:

Velkoobchodní síť prostorově uspořádaný soubor obchodně provozních jednotek – velkoobchodních skladů. významný článek v logistickém procesu fyzického a informačního pohybu spotřebního zboží od výroby/dovozu přes velkoobchod do maloobchodu a ke spotřebiteli. TVORBA VELKOOBCHODNÍ INFRASTRUKTURY VYCHÁZÍ: ze současného rozmístění ze sortimentní struktury z kapacity a technicko-technologické úrovně jednotlivých skladů a velkoobchodní sítě z rozmístění kapacit, specializace a koncentrace tuzemské výroby z rozmístění a koncentrace spotřebitelské poptávky. KRITÉRIEM TVORBY VELKOOBCHODNÍ INFRASTRUKTURY: optimalizace investičních a provozních nákladů novou výstavbou, rekonstrukcemi, technickým dovybavením na doplnění velkoobchodní sítě firmou nebo sdružením firem, kooperacemi,…. apod.

Velkoobchodní síť VLIVY PŮSOBÍCÍ NA VÝBĚR VHODNÉ LOKALITY: PROBLÉMY: územní centralizace skladové obvody, areály soustřeďování do průmyslových zón provozní koncentrace – kapacitní (stavební,sortimentní, provozní) organizační koncentrace možnosti budoucího rozšíření kapacity – rezervní pozemky intenzita spotřebitelské poptávky geografické, urbanistické, komunikační a přírodní podmínky …. PROBLÉMY: výkup pozemků vytíženost průmyslové zóny inženýrské sítě komunikační napojení – vlečka, kamióny.

Velkoobchodní síť SKLADOVÝ OBVOD VELKOOBCHODNÍ SKLADOVÁ ZÁKLADNA urbanisticky samostatná zóna města určená pro koncentraci velkoobchodní infrastruktury pro město nebo širší územní region VELKOOBCHODNÍ SKLADOVÁ ZÁKLADNA centrální, regionální nebo místní – soustředění skladů jedné organizace SKLADOVÝ AREÁL soustředění určitého počtu skladových objektů a navazujících služeb pro více firem s velkoobchodní činností levnější náklady výstavby a provozu

Velkoobchodní síť metoda hexagonální distriktů expanzní metoda OPTIMALIZAČNÍ METODY (MODELY) VELKOOBCHODNÍ SÍTĚ metoda hexagonální distriktů rozkreslení území do pravidelných šestiúhelníků jeden je vybrán jako základní z důvodů nejčetnějšího a nejčastějšího zásobování expanzní metoda vytvoření soustředných kruhů vycházející ze znalosti koupěschopné poptávky vytvoření zásobovacího centra korigování terénními překážkami dopravní problém/problém obchodního cestujícího pro fixovanou lokalitu s minimalizací provozních nákladů s akcentem na prioritu nákladů na dopravu – optimalizace zásobovacího regionu simulační metoda simulace zásobovacích regionů s průběžným vyhodnocováním zainvestovanosti území

Velkoobchodní síť OPTIMALIZACI VELKOOBCHODNÍ SÍTĚ PODLE SORTIMENTNÍCH SKUPIN plošné standardy vybavenosti velkoobchodní plochou Ps ……. plošný standard Chp ….. celková hrubá plocha v m2 Q …….. počet obyvatel (100.000) SOUČASNOST přestavba stávajících nevyhovujících objektů koncentrace skladů pod centralizovaným vedením jednoho vlastníka – retail snižování objemu zásob – Just in Time, ABC metody snižování provozních rizik demódovaného sortimentu zboží zkracování fyzického toku (pohybu) zboží ve sféře oběhu zvýšení objemu dovozového zboží Konsignace – konsignační sklady (léky, náhradní díly,…)

Velkoobchodní síť VELKOOBCHODNÍ SKLADY – obecné členění zprostředkovatelský - agenturní, bezskladový, traťový obslužný – dodávkový samoobslužný – C&C regálový prodejní sklady PODLE FOREM ČINNOSTI A FUNKCÍ V ZÁSOBOVACÍM SYSTÉMU Zásobovací sklady výroby Technologické sklady výroby Sklady hotových výrobků Centrální odbytové sklady výroby Tranzitní sklady (reexpediční) Dodávkové obchodní sklady spotřebního zboží Samoobslužné obchodní sklady se spotřebním zbožím Sklady maloobchodu (příruční sklady prodejen) Veřejné nájemní sklady Konsignační sklady

Velkoobchodní síť VELKOOBCHODNÍ SKLADY ZEMĚDĚLSKÉ A POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBY Nákupní a zásobovací sklady Technologické sklady výroby Sklady hotových výrobků

TESTÍK Jak se liší komisionář a obchodní cestující ve velkoobchodě? Jaký je hlavní důvod existence komoditních burz? Jak se liší od sebe komoditní burza od komoditní aukce? Definujte nákupní centrály? Jak se člení nákladní doprava? Jaký je rozdíl mezi komiskou a regletou? Uveďte základní velkoobchodní operace. Max.počet bodů: 7 Min.počet bodů: 0 7-6 připisujete si dnes 2 bonusové body k zápočtu!!! 5-0 je nutné dávat i na přednáškách lepší pozor! Vyplatí se to….!!!