VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ A VÝMĚNNÉ POBYTY- FRANCOUZŠTINA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka a pobyty v zahraničí
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Rostliny okolo naší školy
Šárka Špirhanzlová 3.A ČESKÝ JAZYK.
Slovní úlohy o společné práci
Klára Třmínková 3.A březen o ZSV jako vědní disciplína o Učební plán o Profesoři o Společenskovědní seminář o Pomůcky o Učebna.
Zájezd do Paříže.
Gymnázium Českolipská 373
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
Výuka angličtiny na naší škole
 Vyučující  Prostory na výuku  Učební pomůcky  Počty vyučovaných hodin  Zájezdy do zahraničí  Anglický kurz.
Výuka anglického jazyka
Výuka českého jazyka na naší škole.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
Didaktická média v dějepisném vyučování
Střední průmyslová škola stavební, Ostrava, příspěvková organizace
Šárka Tomášová, 3.A Martina Kašparová, 7.B Leden 2009.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Zdroj: Kombinatorika Zdroj:
VY_32_INOVACE_06 - Popis místnosti
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
Malta – Valletta 2013 Studování anglického jazyka díky grantu z:
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Gymnázium Horní Počenice
Masarykovo Gymnázium Vsetín
Naše škola se nachází v obci jménem Ludgeřovice.
MNOŽINY Příklad 1 Ze 30 žáků třídy celkem 25 odebírá alespoň 1 počítačový časopis. CHIP odebírá 10 žáků, LEVEL 19 žáků. Kolik žáků odebírá oba časopisy?
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
EVROPA Itálie III2-Z7-III-01.
Dopravní kampaň pro základní školy „Oblékáme hada edu“
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
Obecná charakteristika literatury Mgr. Michal Oblouk
Vektor Autor: Mgr. Eva Hubáčková Použití: odvození a procvičení pojmu vektor Datum vypracování: Datum pilotáže:.2013 Anotace: Interaktivní prezentace.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Anotace Materiál je vhodný ke společné práci žáků 3.třídy jako opakování učiva o kalendáři a o čase. Opakování může být motivováno některou hrou, doporučuji.
Stáž na 8.6. – Jan Fric PřF KSGRR. Hlavní historické milníky SU 1878 – založení (Stockholms högskola) 1960 – transformace na VŠ univerzitního.
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Dopis Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_12_ PL Právo a jeho druhy Číslo projektu:
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
Žákovská samospráva “Žák není nádoba, jež se má naplnit, ale pochodeň, která se má zapálit.“ - Sokrates ŠKOLSKÝ PARLAMENT.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_16_Přístavek.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
ČESKÝ DRAMATIK, SPISOVATEL, FILOZOF A POLITIK VÁCLAV HAVEL * ☻
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR: Pavla Dokoupilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ČS_MÍSTO, KDE ŽIJEME TEMA:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_13_USA a Kanada - opakování,
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS Název: ZÁPADNÍ EVROPA Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Prezentace Isabelle Masná
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_06_Západní_státy_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor: Mgr.
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Mezinárodní spolupráce
VY_32_INOVACE_20_ČR – člen mezinárodních organizací
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

VÝUKA CIZÍCH JAZYKŮ A VÝMĚNNÉ POBYTY- FRANCOUZŠTINA Matěj Řehoř 3.A Březen 2013

Osnova Základní informace o jazyce Učební plány Učitelé Výměnné pobyty Besancon Třída Učebnice Paříž

Základní informace Francouzština (dříve též nazývaná franština) je románský jazyk, kterým se hovoří především ve Francii, Belgii, Švýcarsku, Kanadě a v mnoha zemích v Africe Z francouzštiny pochází velká část mezinárodních slov – až 70% slov v dnešní angličtině má francouzský (a zprostředkovaně přes francouzštinu vlastně latinský) původ. Francouzština je mezinárodním diplomatickým jazykem, komunikačním jazykem EU, NATO, OSN a dalších podobných organizací, dnes je však vytlačována angličtinou, díky níž její význam upadá (přes snahu francouzské vlády podporovat šíření jazyka v zahraničí).

Učitelé Mgr. Radoslav Škvor Mgr. Jana Štrynclová Mgr. Daniela Tauchmanová

Výměnné pobyty Probíhají již od roku 1993 Uskutečňují se s lyceem v Besançonu, který se nachází v regionu Franche-Comté a je hlavním městem departamentu Doubs Do Francie se vyjíždí na podzim, francouzští studenti přijíždějí v dubnu V rodinách bydlí student jeden týden Pobyt trvá 12 dní i s cestou Kromě tohoto regionu se navštěvuje i vedlejší region Burgundsko, hlavně město Dijon Na závěr se jede na dva dny do hlavního města Paříže Nejlepší studenti francouzštiny mají možnost vyjet na třítýdenní stáž na tamní lyceum

Besancon

Třída

Na konci dubna se část studentů vypraví do Francie, Belgie na poznávací zájezd

Třída se nachází ve 2. patře školy Ve třídě je interaktivní tabule, která slouží pro rozšíření výuky francouzštiny Lze si také zapůjčit mnoho francouzských časopisů Lavice jsou uspořádány do tvaru písmena U Mapa se využívá sporadicky, pouze pro lokalizaci oblastí Na nástěnkách, které visí na zdech, jsou fotografie některých známých památek z Paříže Vedle učebny se nachází nástěnka, kde jsou vyvěšeny všechny důležité informace týkající se francouzského jazyka

UČEBNICE I. díl učebnice II. díl učebnice

Slovníček pro I. a II. díl učebnice

pAŘÍŽ

Děkuji za pozornost